Rusijos žvaigždė N. Baskovas į Vilnių atvyko prieš pat savo koncertą

Šįvakar, spalio 27 d., savo įspūdingą turą po Lietuvą pradėsiantis Nikolajus Baskovas laiko pasižvalgyti po miestą neturės – vakare į Vilnių iš Turkijos atvykęs dainininkas iškart nuskubėjo į „Siemens“ areną.

N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
N.Baskovas atvyko į Vilnių.<br>G.Vidžiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 27, 2016, 6:23 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:22 AM

Čia jau nuo ankstyvo ryto vyksta parengiamieji darbai grandioziniam šou, kurį vilniečiai įvertins pirmieji Lietuvoje. Vos prieš porą savaičių Maskvoje pristatytos naujos koncertinės N.Baskovo programos „Žaidimas“ pastatymas, dainininko teigimu, kainavo per 2 mln. eurų. Teatralizuotą pasirodymą lapkričio pradžioje išvys ir Kauno, Klaipėdos, Panevėžio bei Šiaulių gyventojai – šis N.Baskovo koncertinis turas Lietuvoje yra vienas didžiausių.

Įspūdingam koncertui reikalinga įranga ir dekoracijos vos tilpo į keturis vilkikus. „Vien tik kostiumų – trys šimtai, scenoje publika išvys cirko ir teatro elementų, transformuojamųjų dekoracijų, tarp kurių yra ir sveriančių per 500 kilogramų, pats pasirodymas ir pasiruošimas jam kupinas sudėtingų techninių sprendimų“, – sako N. Baskovo koncertinį turą Lietuvoje organizuojančios įmonės „Bravo Events“ atstovai.

„Žinoma, N.Baskovas pageidavo limuzino klasės automobilio ir liukso klasės viešbučio apartamentų, dainininkui svarbi ir sveika mityba,“ – pasakoja koncertų organizatoriai. Koncertinio turo Lietuvoje metu dainininką lydi 50 žmonių, tarp jų – ir kartu su N.Baskovu koncertuose pasirodysianti dainininkė Alina Avgust bei du asmens sargybiniai.

Žymaus Rusijos režisieriaus Aleksejaus Sečenovo sukurtas šou perkels žiūrovą į šešis skirtingus pasaulius, imperija keis imperiją – nuo Romos iki Japonijos – kiekvieną jų atvers stebuklinga kaukė, tapusi koncertinės programos „Žaidimas“ simboliu.

„Septynerius metus laukiau savo režisieriaus, to, kuris galės išpildyti visas mano idėjas,“ – sakė N.Baskovas, kuris dėl šou atsikratė beveik 20 kilogramų svorio, nuolat sportuoja ir su savimi į turą vežasi asmeninį trenerį.

Apie N.Baskovą, unikalų tenorą, pasaulis išgirdo 2000-aisiais, kai gavęs Lenskio partiją operoje „Eugenijus Oneginas“ jis pasirodė Didžiojo Rusijos teatro scenoje. Dainininkas tapo jauniausiu pasaulio operos istorijoje solistu, kuriam kada nors buvo patikėta atlikti Lenskio partiją.

Sutikęs pasaulinio garso operos solistę Monserrat Caballe, N.Baskovas gavo progą ne tik pasirodyti kartu su ja scenoje – operos pasaulio primadona tapo jo mokytoja ir padėjo Nikolajui tobulinti vokalo techniką.

Pasukęs į populiariąją muziką, N.Baskovas tapo pirmuoju Rusijos artistu, sėkmingai atliekančiu ir operinio žanro, ir popklasikos, ir estrados kūrinius. Arijos, romansai, liaudies dainos, užsienio autorių šlageriai, rusų kompozitorių popdainos ir šiuolaikiniai hitai – „Auksiniu Rusijos balsu“ vadinamo N.Baskovo repertuaras neįtikėtinai platus.

Po šou premjeros Vilniuje dainininkas vyks į Baltarusiją, o spalio 31-ąją vėl sugrįš į Lietuvą – stulbinantį N.Baskovo šou tądien galės išvysti panevėžiečiai, lapkričio 2 d. jis bus rodomas Kaune, lapkričio 3 d. – Šiauliuose ir lapkričio 4 d. – Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.