N. Malūnavičiūtė ruošia bombą su geriausiais Lietuvos muzikantais

Tiek lietuviškos muzikos istorija, tiek nūdienos scena neįsivaizduojama be talentingosios Nedos Malūnavičiūtės, kurios vardas siejamas su profesionalumu, unikalumu, kokybe. Žodžių tvirtumu bei svarumu įsitikinti kviečia jau gruodžio 27-ąją Kauno „Žalgirio“ areną sudrebinsiantis koncertas „(Ne)eilinė diene rojuje“, kuriame skambės kiek naujai aranžuoti visų laikų geriausi atlikėjos popmuzikos hitai.

N.Malūnavičiūtė savo koncertui subūrė įspūdingą muzikantų rinktinę.<br>T.Bauro nuotr.
N.Malūnavičiūtė savo koncertui subūrė įspūdingą muzikantų rinktinę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 12:06 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 7:45 AM

Koncertas išskirtinis, tačiau, kaip sako jo organizatoriai, ne dėl šviesų ar šou elementų, o dėl išskirtinės muzikinės kokybės, kurią Neda demonstruos jėgas vienydama su vienais geriausių Lietuvos muzikantų. Kas šie scenos grandai bei pripažinimą pelnę jaunieji kūrėjai?

Elektrines bei akustines gitaras koncerte valdys šių instrumentų virtuozai, roko muzikos propaguotojai – Tomas Varnagiris ir Robertas Semeniukas. Tomas Varnagiris – bene žinomiausias Lietuvos gitaristas, grojantis grupėje „Rojaus tūzai“, įvairiuose muzikiniuose projektuose, festivaliuose. Muzikantas ne kartą akomponavo įvairiems Lietuvos atlikėjams: Rūtai Ščiogolevaitei, Mantui Jankavičiui, Jeronimui Miliui, Vygantui Kazlauskui bei daugeliui kitų, gastroliavo Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

T.Varnagiris pasižymi originalia autorine muzika bei aranžuotėmis; 2010 metais jis išleido solinį albumą „Vivaldi in Rock“, o 2013 metais drauge su „bohemiečiais“ surengė unikalų koncertą „VCO Rock“, kuriame visiems puikiai pažįstami klasikos kūrinai suskambo dar negirdėtais roko garsais. Tomas sužibėjo kaip šio projekto muzikinis vadovas.

Ne mažiau ryškus ir unikalus žinomas Lietuvos roko muzikantas, kompozitorius, aranžuotojas, prodiuseris, dainininkas R.Semeniukas, dažnam pažįstamas kaip grupės „Žalvarinis“ įkūrėjas ir vadovas. Robertas dažnai dalyvauja televizijos rengiamuose įvairiuose muzikiniuose projektuose, koncertuoja didžiausiose šalies arenose, prodiusuoja bei įrašinėja kitų atlikėjų muziką savo privačioje įrašų studijoje bei plėtoja solinę karjerą.

Gitaristas tiek su grupe, tiek kaip solistas scena ne kartą dalijosi su kitais muzikos pasaulio profesionalais: Lioneliu Richie, Jessie J, Gregory Porteriu, Andriumi Mamontovu, Vaidu Baumila, Petru Vyšniausku, Marijumi Mikutavičiumi, grupėmis „Gipsy Kings“, „Bi-2“, „Alphaville“, „Zdob si Zdub“, „Fools Garden“, „Bix“, „G & G Sindikatas“, „Happyendless“ ir kt.

Robertas koncertavo įvairiuose prestižiniuose muzikos festivaliuose Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Ukrainoje, JAV, grojo Kanados, Austrijos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos bei kitų Europos šalių didžiosiose scenose.

„(Ne)eilinę dieną rojuje“ puoš įspūdinga pučiamųjų instrumentų sekcija. Trombonu gros profesionalus muzikantas, o taip pat ir šio koncerto aranžuočių kūrėjas Jievaras Jasinskis. Nuo 13-os metų muziką kuriantis Jievaras – vienas perspektyviausių bei talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos kompozitorių, aranžuočių kūrėjų. J.Jasinskio projektuose muzika liete liejasi, kūryba – išskirtinio braižo, aukšto lygio bei pripažinta tiek muzikos kritikų, tiek Lietuvos ir užsienio valstybių klausytojų.

Jievaro pilna visur – festivaliuose, džiazo, populiariosios muzikos projektuose. Muzikantas sužibėjo 2016-ųjų Birštono džiazo festivalyje, pristatęs efektingą autorinę programą su džiazo grupe „Reinless“ bei Liutauro Janušaičio diriguojamu Kauno bigbendu ir soliste Simona Jakubėnaite. Jievaras ne vienerius metus aranžavo muziką įvairiems LRT muzikos projektams, prisidėjo prie ne vieno Lietuvos atlikėjo, grupės albumo gimimo.

Trimito ir fliugelhorno garsinę paletę dovanos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas, džiazo festivalio „Jazz Park“ idėjinis lyderis ir organizatorius Mindaugas Vadoklis. Muzikantas – nuolatinis įvairių džiazo festivalių užsienyje ir Lietuvoje dalyvis bei organizatorius. Mindaugas žinomas tiek kaip solo atlikėjas, tiek kaip Vilniaus džiazo orkestro narys, bendradarbiavęs su Leonu Somovu ir Jazzu, Indre Dirgėlaite, Giedre Kilčiauskiene, Vladimiru Tarasovu bei daugeliu kitų aukščiausio kalibro muzikantų.

Dar vienas profesionalaus pučiamųjų muzikantų trio narys – Remigijus Rančys, koncerte grosiantis saksofonu. Remigijus neretai apibūdinamas kaip sparčiai progresuojantis džiazo kūrėjas, multiinstrumentininkas, kompozitorius ir aranžuotojas. R.Rančys reiškiasi įvairiuose muzikos žanruose. Kaip profesionalus muzikantas debiutavo su grupe „InCulto“, vėliau grojo su grupėmis „Pieno lazeriai“ ,“2Good“, diksilendu „Green Bridge Band“.

Remigijus koncertavo Danijoje su „Rytmiske Hojskole Band“, pagrindinėse Ispanijos miestų scenose – su „Glenn Miller Blue Paradise“ bigbendu, Olandijos festivaliuose ir klubuose – su Amsterdamo konservatorijos bigbendu. 2012 metais Birštono džiazo festivalyje debiutavo R.Rančio suburtas Vilniaus džiazo orkestras, kuriame jėgas sutelkė stipriausi šalies džiazo muzikantai. Su įvairiais kolektyvais Remigijus pasirodė festivaliuose Lietuvoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Švedijoje.

Be abejonės, koncerte skambės ir klavišiniai, perkusiniai instrumentai, taip pat kamerinis orkestras, tačiau tobula instrumentų ir balso sintezė žodžiais sunkiai nupasakojama, tad atsiskleis tik didžiajame koncerte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.