Lietuvos ir pasaulio įžymybės gedi „Hallelujah“ autoriaus L.Coheno: jis buvo geriausias

Penktadienį pasaulį apskriejusi žinia apie garsiojo Kanados dainininko ir rašytojo Leonardo Coheno mirtį nuliūdino daugelį garsių muzikos atlikėjų.

L.Coheno (kairėje) mirtis nuliūdino ir A.Mamontovą, ir E.Jennings.<br>AP, R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
L.Coheno (kairėje) mirtis nuliūdino ir A.Mamontovą, ir E.Jennings.<br>AP, R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 12:37 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:43 AM

82-ejų menininkas, kuris buvo laikomas vienu geriausių dainų tekstų autorių, per kelis karjeros dešimtmečius pasižymėjo kūriniais „Hallelujah“, „So Long, Marianne“, „ Suzanne“, „In My Secret Life“, „Dance Me To The End Of Love“, „First We Take Manhattan“ ir daugybe kitų įsimintinų dainų.

Specifinio, prikimusio balso dainininkas vos prieš porą savaičių išleido kritikų ir klausytojų puikiai įvertintą albumą „You Want It Darker“, kuriame netrūko užuominų apie pasirengimą mirčiai.

Penktadienį socialinius tinklus užplūdo muzikantų mintys apie pasaulį palikusį kūrėją. Į jų chorą įsiliejo ir Lietuvos atlikėjai.

„Jis buvo ir liks vienas puikiausių visų laikų dainų autorių ir atlikėjų. Neturiu tinkamų žodžių apibūdinti, koks jis man svarbus. Galiu tik cituoti jo dainas“, – parašė Andrius Mamontovas, apgailestaujantis, kad taip ir nespėjo pamatyti L.Coheno koncerto.

„Mano tėvai mėgo L.Coheną, tad aš irgi augau, jį girdėdama. Vienas mano ankstyviausių prisiminimų – sėdėjome prie židinio, mano mama klausėsi jo tamsaus, gilaus balso. Man patiko, kaip jis elgėsi su žodžiais ir muzika. Šią plokštelę mėgau labiausiai“, – pasidalinusi kūrinio „Suzanne“ įrašu, parašė Erica Jennings.

„Daugeliui mūsų L.Cohenas buvo geriausias dainų kūrėjas. Visiškai unikalus, jo neįmanoma imituoti, kad ir kaip sunkiai stengėmės. Jo daugeliui giliai trūks“, – skelbia dainininkas Nickas Cave'as.

„Ilsėkis ramybėje, Leonardai Cohenai. Siela, kuriai neįmanoma prilygti“, – liūdi atlikėjas Justinas Timberlake'as.

„Mielas Leonardas Cohenai, ačiū už ramius vakarus, susimąstymą, požiūrį, ironiškas šypsenas ir tiesą“, – skelbia aktorius Russellas Crowe'as.

Dainininkas, Johno Lennono sūnus Seanas Lennonas svarsto, kad 2016-ieji oficialiai yra vieni liūdniausių metų – tikriausiai turėdamas omenyje daugybę garsių atlikėjų, nuo Davido Bowie iki Prince'o, kurie šiais metais mirė.

„Tarsi savaitė galėtų tapti dar liūdnesnė. Ačiū už viską, Leonardai Cohenai“, – parašė atlikėja Lily Allen. Su užuomina apie šią savaitę įvykusius JAV prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo Donaldas Trumpas.

„Esu pasiruošęs mirti. Tikiuosi, nebus labai nepatogu. Tai ir viskas“, – dainininko paskutinį interviu pacitavo aktorė Mia Farrow.

„Mus paliko didis poetas, bet širdyse išliks amžinai“, – pridūrė aktorius Antonio Banderas.

„Kartą jį sutikau, įrašų leidyklos biure. Turėjau pakankamai drąsos, kad paprašyčiau kartu sukurti dainą. Jis tik nusikvatojo ir vietoj to pasirašė man knygą. Mylėsiu jį amžinai“, – prisiminimais pasidalino dainininkė Pink.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.