S. Prūsaitis: „Manęs klausosi nesmurtaujantys vyrai ir knygas skaitančios moterys“

S.Prūsaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Prūsaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Nemoku susireikšminti, kartais dėl to nukenčiu“, – prisipažino S.Prūsaitis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Nemoku susireikšminti, kartais dėl to nukenčiu“, – prisipažino S.Prūsaitis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-11-18 15:50, atnaujinta 2017-04-17 14:41

„Vaikas iš didelės raidės“ – taip vadinasi Sauliaus Prūsaičio albumas, kurį jis pristatys koncertais didžiuosiuose šalies miestuose.

Buvęs grupės „Happyendless“ vokalistas, su ja pelnęs ir MTV Europos apdovanojimą, jau daugiau nei penkerius metus yra pasinėręs į solinę karjerą.

Sekasi puikiai – nuo daug dėmesio sulaukusios muzikos Oskaro Koršunovo spektakliui „Išvarymas“ iki Amerikoje nufilmuoto klipo „California Sun“, koncertų festivaliuose ir darbo populiariame TV šou „X faktorius“.

Šiandien S.Prūsaitis Klaipėdoje pradės bene svarbiausią savo kelionę per Lietuvą – pristatys pirmąjį solinį albumą, kurį brandino keletą metų.

„Bus muzika ir apšvietimas. Užuolaidų ir fejerverkų turbūt nebus – neturiu pinigų“, – nusijuokė 39-erių dainininkas.

Tokios atviros jo šnekos – lyg vizitinė kortelė. Kartais, kaip juokauja Saulius, jis jaučiasi pats griaunantis savo karjerą – nemoka elgtis kaip žvaigždė, kalba labai atvirai, nebijo veltis į konfliktus ir yra beprotiškai nuoširdus.

Kaip vaikas? „Būtent. Toks ir albumo pavadinimas. Nuo mano kostiumų iki kūrybos – viskas turi vaikiško linksmumo. Nesijaučiu suaugęs ir to net nenoriu“, – pokalbyje su „Lietuvos rytu“ prisipažino Saulius.

– Jūsų albumas – bene ilgiausiai ruoštas Lietuvoje. Kodėl?

– Taip, kūriau jį šešerius su puse metų. Yra dainų, kurias tobulinau penkerius metus, kol likau patenkintas. Gal kam nors atrodys beprotybė, bet aš – sveiko proto. Gal tiesiog esu per didelis tinginys, nemoku susikaupti ir greitai padaryti. Gal nekenčiu albumų, kuriuose yra nereikalingų dainų, kurios tik užima vietą.

Kita vertus, per tą laiką išmokau savo muziką prodiusuoti, apdoroti, žinoti, ko noriu. Manęs netenkina tiesiog žmogaus su gitara ir pieštuku vaidmuo.

Džiaugiuosi, kad dabar turiu tokį albumą, kurio kiekviena daina man svarbi.

– Net ir „Vasara 3016“, ir „Norim šokti“, kurias dalis klausytojų atvirai vadina visiškai kvailomis?

– Taip. Tos dainos – žaidimas, kuris pasiteisino. Manęs nežeidžia, kad jos kai kam nepatinka. Esu tokio amžiaus, kai dėl tokių dalykų jau nesinervinu.

Kartais man tiesiog norisi už pakarpos mesti save į pamazgų duobę. (Juokiasi.) Kita vertus, tas dainas rašiau visai rimtai. „Vasara 3016“ man, kaip vokalistui, yra sunkiausias kūrinys.

Man įdomu save pateikti neįprastai, kitokia forma. Šios dainos ir buvo toks bandymas.

Kita vertus, albume yra ir visiškai kitokių dainų. Pavyzdžiui, „Kambarys“ – depresijos kalnas, ten sudėta daug rimtų jausmų.

Daina apie tai, kad aplink matome daug priešų, bet nesuprantame, jog didžiausias priešas tūno mumyse.

Muzika mėgstantiems įsiklausyti? Norėčiau tikėti.

– Kurios dainos labiausiai patinka jūsų žmonai dizainerei Agnei Kuzmickaitei?

– „Naktiniai paukščiai“ ir „Kambarys“.

– Kūrinį savo penkerių metų dukrai Leonardai jau parašėte?

– Yra tokia daina, bet jos neįdėjau į šį albumą.

– Albume skambančią dainą „I’m Electrifying“ įrašėte su populiariausios latvių grupės „Brainstorm“ vokalistu Renaru Kauperiu.

Anksčiau ne vienas lietuvių atlikėjas norėjo su juo padainuoti, bet jis atsisakydavo. Kaip pavyko jums?

– Aš jam tiesiog nesiūliau kartu išgarsėti. Tai buvo pirmas dalykas, kurį pasakiau: esame per seni ir per protingi, kad mums to reikėtų.

Atsirado abipusis supratimas ir pagarba.

Rygoje ir Vilniuje dainą įrašėme, jis parašė dalį kūrinio. Taip dirbti ir man buvo nauja patirtis. Esu labai patenkintas.

Beje, albume yra ir daugiau svečių. Pavyzdžiui, vienoje dainoje sintezatoriumi groja Andrius Mamontovas. Kodėl? Nes aš myliu Andrių. Manau, jis man jaučia tą patį. (Kvatojasi.)

– Kiekvieną sekmadienį „X faktoriuje“ jus mato daugybė žmonių.

Jūs – pirmiausia dainininkas ar talentų ugdytojas?

– Negalvoju apie tai. Nemoku susireikšminti, kartais dėl to nukenčiu. Nesu iš tų, kurie mano, kad yra stebuklingi.

Vieną dieną per televizorių mane mato 800 tūkstančių žiūrovų, kitą dieną perku grybus parduotuvėje. Nenoriu išpūsti savęs iki tokio lygio, kad sprogčiau. Man tiesiog neduota sužvaigždėti.

– Internete rugsėjį išplito įrašas, kuriame politikas Artūras Skardžius mokyklos šventėje šoka pagal jūsų dainą. Buvo linksma?

– Gavau tą įrašą vidurnaktį, bet pakėliau ranką ir sušukau: „Darbas atliktas.“ Tada supratau, kad ta daina tikrai išpopuliarėjo.

– Kiek anksčiau internete į šuns dienas išdėjote kultūros ministrą Šarūną Birutį, kuris susitikti pakvietė SEL lyderį Egidijų Dragūną. Nesigailite to?

– Būna, kad gailiuosi. Esu gyvas žmogus, pridarau nesąmonių, kaip ir kiti. Bet dėl šio atvejo – nė kiek.

Aš tiesiog į nekultūrą atsakiau nekultūra. Mano bičiulis Martynas Starkus pasižiūrėjo tą kalbą, kurią įkėliau į internetą, ir pasakė: žinai, gerai pavarei, už tavo žodžius net baudžiamoji byla neišeitų, nėra prie ko prikibti. (Juokiasi.)

Pasigendu to Lietuvoje – mes labai aptakūs, mums po nosimi blogi žmonės daro blogus dalykus, o mes nemokame jiems duoti atkirčio. Galėtume aštriau elgtis ir labiau atsipalaiduoti.

– M.A.M.A. apdovanojimai – po poros mėnesių. Tikitės laimėti?

– Man albumas, kurį įrašiau, yra pats geriausias. (Juokiasi.) Kiekvienas norime medalio, nesvarbu, trikampio ar keturkampio. Bet nepradėsiu verkti, jei nelaimėsiu.

Aš gerai gyvenu, žmonės į koncertus ateina – tai svarbiausia.

– Ar įmanoma apibrėžti, kokia yra S.Prūsaičio publika?

– Prieš moteris nesmurtaujantys vyrai ir knygas skaitančios moterys.

S.Prūsaičio koncertai. Lapkričio 18 d. 19 val. Klaipėda, Žvejų rūmai. Lapkričio 19 d. 19 val. Kaunas, VDU didžioji salė. Lapkričio 25 d. 19 val. Vilnius, koncertų salė „Compensa“.

S.Prūsaičio ir „Brainstorm“ vokalisto R.Kauperio įrašyta daina „I'm Electrifying“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.