Pamatykite: „Žalvarinio“ lyderis pristato naują kūrinį ir JAV filmuotą klipą

Šių metų spalį gitaristas R.Semeniukas viešėjo JAV, Čikagoje, kur kartu su Marijonu Mikutavičiumi ir grupe koncertavo lietuvių bendruomenei.

R.Semeniukas Čikagoje.<br>N.Shuberg nuotr.
R.Semeniukas Čikagoje.<br>N.Shuberg nuotr.
R.Semeniukas Čikagoje.<br>N.Shuberg nuotr.
R.Semeniukas Čikagoje.<br>N.Shuberg nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 12:10 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:06 AM

Muzikantai atliko vieną, išskirtinį šou Čikagos centre, prestižinėje „Park West“ salėje.

Po pasirodymo Robertas kartu su grupės klavišininku Vytautu Bikumi pasiliko pakeliauti po šalį ir jau kitą dieną iškeliavo į Nešvilį, kantri muzikos sostinę. Muzikantai apsilankė vienoje pagrindinių kantri muzikos scenų pasaulyje – „Grand Ole Opry“, kur turėjo galimybę klausytis „Grammy“ apdovanotų atlikėjų, taip pat aplankė begalę muzikos klubų, kuriuose jau nuo pat pusiaudienio iki pat paryčių skamba „bluegrass“, kantri ar roko stilių muzika – kasdien ištisus metus.

„Ten būnant apima jausmas, lyg kasdien būtų švenčiami Naujieji metai, tik be fejerverkų“, – juokėsi R.Semeniukas. 

Robertui dar prieš išvykstant už Atlanto kirbėjo mintis JAV nufilmuoti vaizdo klipą savo naujai instrumentinei kompozicijai „Journey Home“ ir kartu pasidaryti smagią simbolišką fotosesiją dangoraižių ir miesto fone.

Būnant Čikagoje vieni iš artimų muzikanto draugų supažindino jį su profesionalia fotografe Nijole Shuberg. Taigi, likus vos pusdieniui iki skrydžio namo, buvo suplanuota greita, bet nuoširdi ir smagi fotosesija Čikagos gatvėse, nemiegančio miesto ritme, tarp traukinių tiltų, ant neaprėpiamų gatvių perėjų, plačiose gatvėse ir aukštai tarp didingų dangoraižių.

„Buvo tikrai linksma ir kiek neramu, dėl galimos policijos reakcijos, nes norint filmuotis gatvėse, pasirodo, dėl saugumo, reikia gauti jų leidimą! Tačiau viskas praėjo sklandžiai ir su gera juoko doze. Vietinių reakcija taip pat buvo labai pozityvi ir palaikanti, vieni kelė į viršų nykščius, kiti negailėjo plačių šypsenų ar pamojuodavo pravažiuodami – palaikė kaip puikiausia publika“, – pasakojo Robertas.

Amerikiečiai jam pasirodė labai pozityvūs ir linksmi žmonės, turintys išlavintą muzikinį skonį, o geros muzikos gausa Čikagoje ir Nešvilyje paliko didelį ispūdį.

Dėl šios priežasties man sunku buvo grįžti, nes ten jautiesi kaip mažas vaikas būdamas Disneilende – atlikimas, įvaizdis, garsai, pasirinkimo galimybė, kalbant apie muziką – nenupasakojami. Klubuose, koncertų salėse turi galimybę matyti vien savo srities profesionalus, girdi puikiai suderintą garsą, vaizdą, šou, nuoširdumą ir atsidavimą.

Galiausiai ši kelionė mane labai įkvėpė kaip atlikėją ir kūrėją.

Ši instrumentinė kompozicija „Journey Home“ yra apie artimų žmonių ir namų ilgesį. Ji buvo kuriama keliaujant po Ukrainą. Įrašyta Kaune, legendinėje įrašų studijoje „Lapės Records“, na, o vaizdai nufilmuoti Čikagoje. Trys šalys, trijų dalių kūrinys, ganėtinai simboliškai viskas išėjo“, – pasakojo R.Semeniukas.

Naujasis jo klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.