Albumo apžvalga. Bat For Lashes „The Bride“

Britės Natasha Khan (tikras šios atlikėjos vardas) nepavadinsi paprasta popdainininke. Konceptualias idėjas vystanti moteris greičiau jau yra artimesnė Bjork ir kitoms panašioms užburiančioms keistuolėms.

Bat For Lashes.<br>AP nuotr.
Bat For Lashes.<br>AP nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 7:19 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:35 AM

Naujausias jos albumas paremtas pačios sukurtu filmu, pristatytu „Tribeca“ festivalyje Niujorke. Trylika dainų pasakoja istoriją apie moterį, kurios sužadėtinis žuvo avarijoje pakeliui į vestuves. Moteris nusprendžia suplanuoto medaus mėnesio vykti viena – albumas atskleidžia jos išgyvenimus.

Kaip jau spėjote suprasti, linksmų užstalės dainų čia geriau nesitikėti. Vieninteliame kūrinyje „Sunday Love“ pasigirsta kiek greitesnis ritmas, visa kita – valanda sutirštinto liūdesio su fortepijono, styginių garsais ir šiek tiek tamsios elektronikos.

Viena už kitą įdomesnės dainos apie angelus, mirtį, nepakeliamą liūdesį, gedulą ir neryškią svajonę kada nors dar sykį įsimylėti. Gilus ir ilgesingas balsas, nuo kurio per nugarą laksto šiurpas. Vasaros festivalyje po atviru dangumi viso šito būtų labai keista klausytis – gal todėl Bat For Lashes šį albumą pristatė specialiais koncertais bažnyčiose, į kuriuos žiūrovai buvo raginami ateiti pasipuošę kostiumais, kaip į vestuves.

Nestebina ir tai, kad dalį pelno iš šių koncertų dainininkė skyrė režisieriaus Davido Lyncho labdaros fondui – serialui „Tvin Pyksas“ ši muzika tiktų tobulai. Įtraukiantis ir užburiantis liūdesys, kuris patiks, jei klausotės dainininkių Kate Bush, Tori Amos, gal net ir Lanos Del Rey. Tikrai nepatiks, jei muzika jums – pirmiausia pasilinksminimų fonas.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Vaizdo klipas „Joe's Dream“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.