„Eurovizijos“ laimėtoja Loreen vėl bandys patekti į šį konkursą

Trečiadienį Švedijos televizija SVT atskleidė, kas šioje šalyje varžysis dėl kelialapio į 2017-ųjų „Eurovizijos“ konkursą. 28 atlikėjų ir grupių sąraše – nemažai intriguojančių vardų.

2012-aisiais „Euroviziją“ laimėjusi Loreen vėl nori į šį konkursą.<br>P.Mantauto nuotr.
2012-aisiais „Euroviziją“ laimėjusi Loreen vėl nori į šį konkursą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-30 12:04, atnaujinta 2017-04-16 19:17

Didžiausiose Švedijos arenose vyksiančioje atrankoje, kuri vadinasi „Melodifestivalen“, susigrums ir keletas atlikėjų, kurie jau yra dainavę „Eurovizijoje“.

Ryškiausia žinia – dar kartą į „Euroviziją“ patekti bandys dainininkė Loreen, 2012-aisiais dalyvavusi konkurse Baku ir su kūriniu „Euphoria“ iškovojusi pergalę.

33-ejų atlikėja, kuri pernai koncertavo ir Kauno „Žalgirio“ arenoje, atrankoje dainuos kūrinį „Statements“.

Tai – ne pirmas sykis, kai konkursą praeityje laimėję dainininkai jame jėgas nori išbandyti dar sykį – pavyzdžiui, tai yra padariusios vokietė Lena ir izraelietė Dana International. Vienintelis atlikėjas, „Euroviziją“ laimėjęs du kartus, yra airis Johnny Loganas, tai padaręs 1980 ir 1987 metais.

Atrankoje dalyvaus ir daugiau atlikėjų, kurie jau yra pasirodę „Eurovizijoje“.

Dėl kelialapio rungsis Charlotte Perrelli – dainininkė, kuri 1999-aisiais laimėjo „Euroviziją“ su kūriniu „Take Me To Your Heaven“, o 2008-aisiais vėl atstovavo Švedijai su daina „Hero“.

Taip pat dalyvaus dainininkas Rogeris Pontare, Švedijai „Eurovizijoje“ atstovavęs 1994 ir 2000-aisiais. Jo aukščiausias pasiekimas – septintoji vieta didžiausiame Europos dainų konkurse.

Be to, atrankoje jėgas išbandys ir Krista Siegfrids – suomių dainininkė, 2013-aisiais „Eurovizijoje“ atstovavusi savo gimtinei ir finale užėmusi 24-ąją vietą.

„Tai – viena stipriausių atrankų Švedijos istorijoje“, – spaudos konferencijoje teigė „Melodifestivalen“ prodiuseris Christeris Bjorkmanas.

„Eurovizijos“ konkursas 2017-ųjų gegužę vyks Kijeve. Lietuvos atranka į „Euroviziją“ prasidės sausį. Iki šiol apie ketinimus dalyvauti joje yra paskelbę Sasha Songas, Ruslanas Kirilkinas, Ieva Zasimauskaitė, Valdas Lacko, Vilija Matačiūnaitė, Neringa Šiaudikytė, grupė „Queens Of Roses“ ir kiti žinomi atlikėjai.

Pergalingas Loreen pasirodymas 2012-ųjų „Eurovizijos“ finale:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.