Albumo apžvalga. „Neteisėtai padaryti“ „Galėjo būt kitaip“

„Neteisėtai padaryti“.<br>A.Burbos nuotr.
„Neteisėtai padaryti“.<br>A.Burbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-02 19:42, atnaujinta 2018-02-10 01:05

Šarūno Gedvilo ir Roko Petrausko duetas „Neteisėtai padaryti“ – reiškinys, apie kurį koks pramogų verslo rinkodaros studentas galėtų parašyti kursinį darbą. Du bičiuliai giriasi, kad galbūt yra vienintelė dainuojančių mimų grupė pasaulyje, M.A.M.A. apdovanojimų scenoje yra sukėlę teatralizuotas muštynes, savo pirmąjį albumą pavadino „Skandalas“, o šio, antrojo, viršeliui nusifotografavo nuogi.

Žodžiu, kone kiekvienu savo judesiu bando kurti komediją, dėl ko rimtai vertinti jų muziką yra truputį nejauku. Iš kitos pusės, nėra taip, kad „Neteisėtai padaryti“ užsiimtų vien maivymusi ir išsidirbinėjimu.

Taip, jų balsai niekada nepadės pelnyti pergalės vokalistų konkursuose, o dainų tekstai dažnai primena anekdotą, kurį supranta tik jie patys. Tačiau šiame albume, kurį įrašyti padėjo ir „G & G Sindikato“ narys Donatas Juršėnas bei žinomas roko prodiuseris Germanas Skoris, yra ir gana solidžiai skambančių kūrinių.

Pavydžiui, „Visko pradžia“ kiek netikėtai padvelkia skoninga elektronine popmuzika, o „Aš esu niekas“ – visai padoriai sugrotas rokas. Tačiau gerą įspūdį čia pat nužudo keletas šūvių pro šalį – pavyzdžiui, daina „Spragilai“. EDM muzikos parodija su tekstu apie žemės ūkio padargus – tik tas pokštas neatrodo labai pavykęs (festivalyje „Juokis“ gal kažkam ir patiktų).

Taip, kartais čia pasitaiko ir visai taiklios ironijos – kaip dainoje „Klišės“, kurioje puikiai įsišaipyta iš lietuviškos popmuzikos tekstuose išsikerojusių šablonų ir banalybių. Repuojantys, dainuojantys, kvailiojantys ir liūdintys – „Neteisėtai padaryti“ šiame albume yra visokie.

Bet tikriausiai tai ir yra bėda – kartais atrodo, kad pritemptas juokavimas, kuriam įpareigoja dar prieš keletą metų pasirinktas įvaizdis, tampa grupės silpnąja vieta. Nusivalę grimą ir pasistengę sukurti kažką rimčiau, šie du vyrai galbūt maloniai nustebintų.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Daina „Kas yr?“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.