Inga Valinskienė ruošiasi jaudinančiam iššūkiui: „Į tai mane pastūmėjo vyras“

Dainininkė Inga Valinskienė, kuriai 50 metų sukako vasarą, šventę su savo gerbėjais atidėjo iki gruodžio. Užtat dabar sukaktį atšvęs su trenksmu.

I.Valinskienė koncertuos keturiose didžiausiose Lietuvos arenose.<br>„PIX studijos“ nuotr.
I.Valinskienė koncertuos keturiose didžiausiose Lietuvos arenose.<br>„PIX studijos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-12-03 16:59, atnaujinta 2018-02-10 00:57

Atlikėja, TV laidų vedėja, filmų garsintoja, buvusi Seimo narė – vienos ryškiausių šalies pramogų pasaulio moterų gyvenimo aprašyme yra daug įdomių eilučių.

Šį mėnesį svarbiausia jų bus susijusi su muzika – sekmadienį Kaune Inga pradeda kelionę per keturias didžiausias Lietuvos arenas.

Ji bus įspūdinga – su I.Valinskiene koncertuos Vytauto Lukočiaus diriguojamas orkestras „Vilnius sinfonietta“, grupė „Vairas“, scenoje pasirodys ir daugybė svečių.

Kiekviename mieste jų sąrašas keisis, bet jau dabar aišku, kad padainuoti su Inga ateis Marijus Mikutavičius, Deivis, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Edmundas Kučinskas, Ištvanas Kvikas su grupe „Sare Roma“ ir kiti.

Iš koncerto plakatų žvelgia aukso spalvos dažais nudažytas I.Valinskienės veidas, o užkulisiuose sklinda kalbos apie artėjančių koncertų sėkmę – bilietai į juos graibstomi taip, kad pavydėti gali visi konkurentai.

„Keista būsena. Kol kas dar nė nepradėjau jaudintis. Tačiau sekmadienį emocijų turbūt bus daug“, – šyptelėjo Inga prieš iki šiol didžiausius savo karjeros koncertus.

– Sakoma, kad nedžentelmeniška klausti moters amžiaus, tačiau jūs jį šį kartą net paryškinote. Kodėl?

– Geras klausimas. (Juokiasi.) Gal aš nenormali moteris, bet man slėpti amžių niekada neatrodė svarbu ar reikšminga. Džentelmenams ta taisyklė turbūt galioja, bet pačiai amžiaus savininkei gali ir negalioti.

Visada apie savo metus kalbu be baimės, ir ne tik prieš šį koncertų turą.

– Tikrasis jūsų jubiliejus buvo liepos mėnesį. Kaip jį paminėjote?

– Taip, kaip norėjau, tik su artimiausiais žmonėmis, su kuriais tiesiog galima padūkti. Be jokių oficialių sveikinimų, smalsių akių. Privačios šventės ir turi likti privačios.

Žinoma, koncertuose norėčiau sulaukti kur kas daugiau žmonių nei per savo gimtadienį.

Tai bus kitoks, įspūdingas, būdas atšvęsti jubiliejų.

– Scenoje esate daug metų, kodėl tik dabar prisiruošėte šturmuoti arenas?

– Meluočiau, jei sakyčiau, kad pati sugalvojau į tas arenas eiti. Kaip ir į daug ką mano gyvenime, į tai pastūmėjo vyras.

Kiekvienas atlikėjas svajoja apie didesnę auditoriją. Tiesa, aš gana daug koncertuoju, tik tie pasirodymai vyksta be didelės reklamos ir triukšmo.

Šįkart bus kitaip, bet Arūnas gana ilgai stengėsi man įrodyti, kad galiu rengti tokius didelius koncertus. Galiausiai patikėjau ir sutikau, juolab kad jubiliejus – puiki proga.

– Su jumis scenoje pasirodys ne tik orkestras, bet ir daugybė kitų žinomų dainininkų. Gerų draugų scenoje jums tikrai netrūksta.

– Taip, jų tiek, kad visų į šiuos koncertus pakviesti net negalėčiau. Skirtinguose miestuose su manimi pasirodys skirtingi dainininkai, Kaune jų bus daugiausia. Beje, E.Kučinskas ir Viktoras Malinauskas keliaus į visus keturis koncertus.

Esu sudainavusi daug kūrinių duetu, pačius žymiausius išgirsite ir koncertuose. Daugiausia – su vyrais, bet bus ir duetas su moterimi, tai retas atvejis mano karjeroje.

Ta moteris – Laura Remeikienė. Labai džiaugiuosi, kad ją atradau. Ji ne tik dainuoja, bet ir rašo puikias dainas, kurias mielai dovanoja kitiems.

Su ja esame įrašiusios gražią kalėdinę dainą, kuri šiam metų laikui puikiai tiks.

– Šiemet išleidote albumą „Nuodėmingi angelai“. Didžiuojatės šiuo darbu?

– Taip, nes jame skamba vien lietuvių kompozitorių kūriniai, mano tekstai. Tai – artimesnės, labiau išgyventos dainos nei užsienio hitų perdirbiniai, kurių turiu daug.

Gerai, kad jie populiarūs, bet šis albumas man tiesiog arčiau „dūšios“.

– Koncertus ves jūsų vyras, kuris šią savaitę irgi smagiai atšventė 50-metį. Ar padoru ką tiktai atšventusį sutuoktinį įkinkyti į darbus?

– Nepasakyčiau, kad man teko jį remti prie sienos. (Juokiasi.) Jei man labai nepatiks, kaip jis ves koncertą Kaune, kituose koncertuose gal jo scenoje ir neliks.

Juokauju, žinoma, nors šiaip net nesu tikra, ar tokiuose koncertuose vedėjai yra būtini. Bet kodėl ne?

– Gruodžio 30-ąją surengsite koncertą Klaipėdoje, ir jūsų šių metų darbai bus baigti. Kur sutiksite Naujuosius?

– Visiškai neįsivaizduoju. Turbūt pajusiu didelį palengvėjimą po pasibaigusios turnė, kur mane nuveš, ten ir švęsiu.

Gruodžio 31-ąją niekur nedainuosiu, o paskui, žinoma, norėsis išlėkti į šiltuosius kraštus.

– Koncertų turas pavadintas „Žvaigždė“. Skamba kiek nekukliai.

– Man pačiai kėlė įtarimų toks pavadinimas. Tačiau jį traktuoti galima dvejopai. Tai visai nereiškia, kad ta „žvaigždė“ esu aš ar kad save tokia laikau. Ne, čia ne toks atvejis, kai Džordana savo koncertą pavadino „Aš – karalienė“.

Tiesiog populiariausia, labiausiai žiūrovų pageidaujama, visada koncerto pabaigoje skambanti mano repertuaro daina vadinasi „Žvaigždė“. Todėl karštai neprotestavau, kai buvo pasiūlyta šias gastroles taip pavadinti. Nes šiaip esu gana kukli. (Juokiasi.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.