Albumo apžvalga. „Biffy Clyro“ „Ellipsis“

„Biffy Clyro“ vokalistas Simonas Neilas.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
„Biffy Clyro“ vokalistas Simonas Neilas.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2016, 7:30 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:47 AM

Kaip ir „Neteisėtai padaryti“, škotai „Biffy Clyro“ naujausio albumo viršelyje įsiamžino be drabužių – linksmas sutapimas, nebūtinai reiškiantis, kad mada išsirengti apsėdo visą muzikos pasaulį. Tačiau muzika čia, žinoma, visiškai kitokia, nei lietuvių mimų.

21 metus gyvuojanti grupė tik dabar, atrodo, pasiekė karjeros viršūnę – naujausias albumas pasiekė pirmąją vietą tapo Didžiosios Britanijoje ir Vokietijos „topuose“, gimtojoje šalyje „Biffy Clyro“ pasiryžo rengti koncertų turą per didžiausias arenas.

Nėra ko stebėtis. „Ellipsis“ – bene efektingiausias ir paprasčiausiai „virškinamas“ šios grupės darbas per visą karjerą. Su JAV prodiuseriu Richu Costey (kuris yra dirbęs su „Muse“, „Sigur Ros“ ir kitomis žvaigždėmis), „Biffy Clyro“ atsiplėšė nuo ankstesnio albumo „Opposites“ eksperimentų ir grįžo prie gal mažiau ambicingų, bet lengviau įsimenančių ir trumpesnių dainų.

Būtent to, kas šiems škotams sekasi geriausiai. „Friends And Enemies“, „Animal Style“ ir kone visos kitos albumo dainos yra kaip taiklūs, staigūs, jokių šansų greitai atsigauti nepaliekantys smūgiai į paširdžius.

Trankūs, energingi, rėksmingi kūriniai, kurie atrodo tiesiog subalansuoti festivaliams ir didelėms minioms. Kai „Biffy Clyro“ kiek apsiramina (kaip švelnioje dainoje „Small Wishes“), jie irgi skamba įtaigiai, tačiau tikrasis šio albumo arkliukas – muzika, skirta išsidūkti ir išsirėkti.

Būtų smagu, jei kada nors tai galėtume padaryti ir Lietuvoje – Latvijoje ši grupė jau yra koncertavusi prieš porą metų, spalio pabaigoje pagrojo ir Taline. Gal dabar – Vilniaus ar Kauno eilė?

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Biffy Clyro“ vaizdo klipas „Re-arrange“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.