Kalėdiniame E. Jennings koncerte dailininkas kurs unikalų paveikslą

Šįvakar Erica Jennings kviečia į specialų kalėdinį koncertą sakralioje aplinkoje – Šv.Kotrynos bažnyčioje – kurio metu skambės kalėdinės dainos, Ericos solinė kūryba, o viso koncerto metu Ericai bedainuojant ant scenos dailininkas Sigitas Staniūnas kurs unikalų paveikslą.

Erica Jennings.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Erica Jennings.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 1:35 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:36 AM

„Sigitas yra mano vienas mėgstamiausių menininkų. Pamenu su juo susipažinome vieną karštą vasaros dieną. Mudu su Jurgiu vaikščiojome Vilniaus senamiesčio gatvėmis, kai sutikome Sigitą ir jis mus pasikvietė į savo studiją. Taip ir užsimezgė mūsų draugystė“, – pasakoja E.Jennings.

S.Staniūnas – pasaulio menininkas, tarpdisciplininio meno atstovas, kūryboje derinantis tapybos, instaliacijos ir performansų žanrus, kuriantis ir rengiantis parodas Lietuvoje, Europoje, JAV ir net egzotiškuose kraštuose – Indonezijoje, Brazilijoje.

„Ne pirmą kartą kursiu paveikslą koncerto metu, kai garsas, spalva, poezija ir tapyba apsijungia į vientisą simbiozę. Taigi apie tokio kūrinio sukūrimą kartu su Erica kalbėjomės jau seniai“, – idėją trumpai reziumuoja menininkas S.Staniūnas.

Šįvakar Erica Jennings savo vienintelį kalėdinį koncertą surengs sakrališkoje aplinkoje. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Čia skambės ne tik dainininkės parašyti hitai kaip „Coming Home for Christmas“, bet ir gerai žinomi kalėdiniai kūriniai („White Christmas“, „All I Want for Christmas is You“), taip pat amerikietiškojo gospelo įkvėptos giesmės. Pavyzdžiui, „Eye is on the Sparrow“.

„Tikiu, kad nėra gražesnės ir autentiškesnės vietos Vilniuje, kurioje galima koncertuoti ir sukurti ypatingą šventę visiems susirinkusiems, nei Šv.Kotrynos bažnyčia“, – sako bažnyčios aplinką ir akustiką jau išbandžiusi ir įvertinusi E.Jennings.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.