Paaiškėjo pretendentai į M.A.M.A. apdovanojimus, sąraše – netikėtumai

Trečiadienio popietę į sostinės centre įsikūrusią desertų kavinę „Sugamour“ susirinkę Lietuvos atlikėjai išgirdo svarbių žinių – paskelbti po pusantro mėnesio vyksiančių muzikos apdovanojimų M.A.M.A. nominantai.

M.A.M.A. nominantų paskelbimo akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.A.M.A. nominantų paskelbimo akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 3:45 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:37 PM

Sausio 27-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksianti ceremonija rengiama jau šeštą sykį. Joje muzikos atlikėjai bus apdovanojami keturiolikoje pagrindinių kategorijų.

Kas pretenduoja į trylika iš jų, atskleista trečiadienį. Kas pelnys apdovanojimą už nuopelnus muzikai, tradiciškai atskleidžiama tik renginio scenoje.

Kaip jau skelbta anksčiau, ceremoniją ves sutuoktiniai Jogaila Morkūnas ir Indrė Kavaliauskaitė, joje koncertuos daug žinomų Lietuvos atlikėjų, tarp jų – „Lemon Joy“, Merūnas Vitulskis, „Naktinės personos“, Donatas Montvydas, Saulius Prūsaitis, „Solo ansamblis“, Beissoul ir Einius bei kiti.

Pretendentus į keliolika nominacijų atrinko ceremonijos rengėjai, pasitarę su Lietuvos muzikos ekspertais ir žinovais.

„Parenkant nominantus prioritetas buvo teikiamas būtent per dvylika mėnesių, nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų lapkričio, nuveikti darbai – albumai, ryškūs koncertai, vaizdo klipai“, – sakė ceremonijos rengėjas Martynas Tyla.

Laimėtojus iš šių sąrašų rinks muzikos prodiuseriai, vadybininkai, kritikai, koncertų rengėjai ir kiti su šia sritimi susiję žmonės – iš viso apie 80 komisijos narių.

Paskelbus pretendentų sąrašus, paaiškėjo, kad daugiausiai apdovanojimų – net penkis – gali pelnyti šįmet „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavęs, albumą išleidęs ir turą per didžiausias arenas surengęs Donatas Montvydas.

Jis pretenduoja į Metų atlikėjo, Metų albumo, Metų popmuzikos atlikėjo, Metų koncertinio atlikėjo ir Metų dainos titulus. Beje, nominantų paskelbimo renginyje jis nedalyvavo – šiuo metu vieši Švedijoje.

Po keturis apdovanojimus pelnyti gali naujus albumus pristatę ir įspūdingas koncertų serijas surengę Merūnas Vitulskis ir Saulius Prūsaitis.

Merūno patekimas tarp nominantų tapo staigmena ir pačiam atlikėjui. „Dabar žinau, kokio stiliaus muziką dainuoju“, – juokėsi jis, patekęs į popmuzikos kategoriją.

Tačiau jo šįmet išleistame albume išties skamba popmuzikos kūriniai, sukurti kompozitoriaus Kipro Mašanausko.

Po tris apdovanojimus laimėti gali ir įsitvirtinę atlikėjai (Leonas Somovas ir Jazzu, „Freaks On Floor“), ir šių metų atradimai („Solo Ansamblis“, Daddy Was A Milkman).

Nepamirštas ir vienas įspūdingiausių bei labiausiai neįprastų metų įrašų – du apdovanojimus (Metų dainos ir Metų klipo) gali pelnyti „Šventinis bankuchenas“ už hiphopo ritmu sudėliotą šviečiamąjį kūrinį „Lietuvos istorijos repas“, itin pamėgtą moksleivių.

Vienoje svarbiausių Metų albumo nominacijoje varžysis Merūno Vitulskio, Donato Montvydo, „Freaks On Floor“, „Solo Ansamblio“ ir Sauliaus Prūsaičio darbai.

Ceremonijos metu buvo išdalinta ir keletas Auksinių bei Platininių diskų – apdovanojimų už muzikos albumų ir singlų pardavimus ir perklausas internete.

Naujais šių apdovanojimų laureatais tapo Lilas ir Innomine – jie pelnė net tris Auksinio singlo („Išgama“, „Išversk man pasaulį“, „Karina“) ir vieną Auksinio albumo („Tu-naktis“) apdovanojimą.

Auksinio singlo apdovanojimu įvertintas ir „Mad Money“ bei Aleknos hitas „Mi casa tu casa“. Platininio singlo apdovanojimus pelnė Leono Somovo ir Jazzu hitai „Lower Than The Ground“ ir „Ką tu su manim darai?“.

Auksinio singlo apdovanojimą pelnė ir Donatas Montvydas – už „Eurovizijoje“ skambėjusią dainą „I've Been Waiting For This Night“.

Pretendentai į M.A.M.A. apdovanojimus:

Metų popmuzikos grupė/atlikėjas (-a): Donatas Montvydas, Merūnas, Saulius Prūsaitis, Erica Jennings, „Lemon Joy“.

Metų roko grupė/atlikėjas (-a): „Freaks On Floor“, „Colours Of Bubbles“, „Wolfsome“, „MOVO“, „Sisters On Wire“.

Metų alternatyvos grupė/atlikėjas (-a): „Deeper Upper“, „Solo Ansamblis“, „Without Letters“, „Sheep Got Waxed“, „Ministry Of Echology“.

Metų hiphopo grupė/atlikėjas (-a): „Despotin Fam“, Ironvytas, „Mad Money“, Yga, Mesijus ir Munpauzn.

Metų elektroninės muzikos grupė/atlikėjas (-a): Daddy Was A Milkman, Deep Shoq, „Keymono“, „Radistai DJs“, „Black Water“.

Metų proveržis – Daddy Was A Milkman, „Solo Ansamblis“, „Wolfsome“, „Sisters On Wire“, Liepa Maknavičiūtė.

Metų koncertinė grupė/atlikėjas (-a): Marijonas Mikutavičius, Donatas Montvydas, Leonas Somovas ir Jazzu, Merūnas, Lilas ir Innomine.

Metų atlikėjas – Merūnas, Saulius Prūsaitis, Daddy Was A Milkman, Donatas Montvydas, Ironvytas.

Metų atlikėja – Erica Jennings, Ieva Narkutė, Monika Linkytė, Inga Valinskienė, GJan.

Metų grupė – Leonas Somovas ir Jazzu, Lilas ir Innomine, „Colours Of Bubbles“, „Freaks On Floor“, „Lemon Joy“.

Metų albumas: Merūnas „Muzika – Lietuvai!“, „Freaks On Floor“ „Waves“, Donatas Montvydas „#BLCK“, Saulius Prūsaitis „Vaikas iš didelės raidės“, „Solo Ansamblis“ „Roboxai“.

Metų daina: Saulius Prūsaitis „Norim šokti“, Donatas Montvydas „I've Been Waiting For This Night“, Lilas ir Innomine „Tu privalai skambėt“, „Šventinis bankuchenas“ „Lietuvos istorijos repas“, Leonas Somovas ir Jazzu „Gaila“.

Metų vaizdo klipas: „Despotin Fam“ „Nemiriau“, „ba.“ „Kūną palikai/Atsibudai“, „Šventinis bankuchenas“ „Lietuvos istorijos repas“, GJan „Wild“, Beissoul ir Einius „Lion“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.