Pamatykite: išrinkti geriausi lietuviški klipai, rezultatai – netikėti

Ketvirtadienio popietę LRT televizijos eteryje baigėsi kasmet rengiamas muzikinių vaizdo klipų konkursas „Klipvid“. Paskelbta, kuriuos vaizdo klipus geriausiais išrinko komisija ir žiūrovai.

Laimėtojų apdovanojimo akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Laimėtojų apdovanojimo akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 3:43 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:26 PM

Konkursas šįmet itin domino klipų kūrėjus – taip pat ir dėl nemenko prizinio fondo. Komisijos išrinktam geriausiam klipui skirta 2500 eurų, antrosios vietos laimėtojui – 1500, trečiosios vietos – 1000 eurų.

Turint omenyje, kad klipai Lietuvoje dažnai kuriami minimaliomis sąnaudomis, tai – reikšmingos sumos. Nenuostabu, kad konkurse rungėsi per 130 klipų.

Keletui įdomių vaizdo klipų neatsirado vietos konkurso programoje, dėl to kilo šioks toks šurmulys. Pavyzdžiui, grupės „Solo ansamblis“ klipas „Moteris“ į konkursą nepateko dėl per ilgos trukmės, o „Sheep Got Waxed“ klipas „Forro“ – dėl to, kad muzikos kūrinyje nėra teksto.

Kūrėjai pyktelėjo, bet tokios yra „Klipvid“ taisyklės. Kai kurie klipai – grupių „Lemon Joy“ ir „ba.“ – pretendavo tik į publikos favoritų titulą, nulemtą balsavimo internetu. Priežastis – tarp jų kūrėjų yra LRT darbuotojų.

Pagrindinių prizų laimėtojus rinko komisija, kurioje dirbo LRT vyriausioji režisierė Asta Einikytė, režisierius ir operatorius Ramūnas Greičius, režisieriai Armas Rudaitis, Rokas Makarevičius, konkurso vadovė Eglė Žižytė, asociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė, asociacijos AVAKA direktorius Darius Vaitiekūnas, asociacijos LATGA viceprezidentas, kinematografas Juozas Širvinskas, muzikologas ir radijo stoties „LRT Opus“ vadovas Darius Užkuraitis, „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, vaizdo efektų simuliacijų dizaineris Andrejus Poležajevas, muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

Ketvirtadienį tiesioginiame LRT eteryje buvo paskelbta, kad publikos prizą ir 1000 eurų pelnė projekto „Pelkių ugnys“ klipas „Ažu vario vartelių“, režisuotas Tado Janušonio.

„Šia sakme norėta atkurti pirmykštį žiūrovo ryšį su gamta, tokį kokį turėjo mūsų protėviai. Projektui įgyvendinti prireikė daugiau nei pusės metų ir galybės nemiegotų naktų. Visi vaizdai tikri, sukurti iš atskirų nuotraukų, naudojantis „time-lapse“ fotografavimo technika“, – pasakojo klipo kūrėjai.

Komisijos balsavime trečiąją vietą užėmė Ericos Jennings vaizdo klipas „Leading Me Home“, nufilmuotas operatorių Lauryno Mataičio ir Domanto Kanclerio.

Žiemą ant marių ledo nufilmuotas klipas dainai, kuri vos nelaimėjo „Eurovizijos“ atrankos, Ericai kelia daug gerų prisiminimų.

„Joks šaltis negalėjo nustelbti to žadą atimančio vaizdo, kai ant užledėjusių marių pradeda kilti saulė, o dangus tampa rožinis“, – klipo dainai „Leading Me Home“ filmavimą prisiminė dainininkė.

Antrąją vietą užėmė humoristinio projekto „Šventinis bankuchenas“ klipas „Lietuvos istorijos repas“.

Andriaus Alčiausko, Aistės Papartytės ir Luko Šidlausko sukurtas animacinis klipas, kuriame jaunimui patrauklia forma surepuoti svarbiausi šalies istorijos įvykiai, tapo tikru interneto fenomenu – jis peržiūrėtas daugiau nei 2 milijonus kartų, jo tekstą atmintinai moka tūkstančiai moksleivių.

Jei Ericos ir „Šventinio bankucheno“ klipai – populiarūs ir gerai žinomi, pirmosios vietos laimėtojas buvo kiek netikėtas.

Pagrindinį prizą komisija skyrė režisieriaus Dariaus Minioto sukurtam Andriaus Kaniavos dainos „Penktadienis – 13 diena“ klipui.

„Tai nespalvotas, su lyrikos, rimtumo, žaismingumo ir lengvo humoro mozaika muzikinis vaizdo klipas. Už muzikos ir teksto slypi vaizdinė dramaturgija, kelianti asociacijas, kurias kiekvienas žmogus gali traktuoti savaip“, – taip pristatytas klipas pelnė 2500 eurų prizą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.