Žvaigždės kviečia: 7 koncertai, kuriuos verta pamatyti per šventes

Gražiausioms metų šventėms beldžiantis į duris, ne vienas vis dar sprendžiame, kaip šiemet nustebinti mylimus žmones.

Koncertus arenose tarpušvenčiu surengs (iš kairės) M.Mikutavičius, M.Jankavičius ir I.Valinskienė.<br>G.Bitvinsko, D.Umbraso ir M.Patašiaus nuotr.
Koncertus arenose tarpušvenčiu surengs (iš kairės) M.Mikutavičius, M.Jankavičius ir I.Valinskienė.<br>G.Bitvinsko, D.Umbraso ir M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 12:34 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:04 PM

Pamirškite dulkes renkančius niekučius, geriau įteikite jiems nepamirštamų emocijų. Jomis puikiai pasirūpins lietuvių atlikėjai, švenčių metu rengiantys pasirodymus šalies arenose. Šie septyni renginiai gali tapti puikia dovana ne tik šeimos nariams ar draugams, bet ir sau pačiam.

„Leon Somov & Jazzu“ „Winter Is Coming“

Kodėl verta apsilankyti: tai šilčiausias žiemos koncertas (perkeltine prasme). Leono Somovo elektroninių garsų valdymas, Jazzu vokaliniai pasažai, nuoširdžios emocijos ir preciziškumas kiekvieną jų koncertą paverčia įsimintinu bei išskirtiniu. Šis turas bus ypatingas dar ir tuo, jog koncertuose bus galima įsigyti naujausią kolektyvo albumą „Moments“, kurį patys atlikėjai vadina iki šiol geriausiu savo darbu. Lietuvą jau krečia ėjimo į „Leon Somov & Jazzu“ pasirodymus karštligė, visos arenos bus sausakimšos.

Kur ir kada: Klaipėdos „Švyturio“ arena – 12.23, Šiaulių arena – 12. 25, Kauno „Žalgirio“ arena – 12.26, Panevėžio „Cido“ arena – 12.27, Vilniaus „Siemens“ arena – 12.28.

Inga Valinskienė „Žvaigždė“

Kodėl verta apsilankyti: šios, vienos ryškiausių Lietuvos moterų, aksominį balsą net pažadinti vidury nakties atpažintų, ko gero, visi lietuviai. Kitąmet jubiliejų švęsianti Inga nusprendė jį paminėti šalies arenose ir tai yra didžiausias turas per jos karjerą. Kol Vilniaus hipsteriai gūžčioja pečiais, gruodžio pradžioje buvusi sausakimša Kauno „Žalgirio“ arena ir niekingas bilietų į koncertus kituose miestuose likutis parodo, kad Ingą tauta myli ne mažiau nei Arūnas. Kartu su Inga ant scenos pasirodys ir kiti garsūs dainininkai, o akomponuos orkestras „Vilnius Sinfonietta“.

Kur ir kada: Vilniaus „Siemens“ arena – 12.27, Šiaulių arena – 12.29.

Mantas „In One Show“

Kodėl verta apsilankyti: vargu, ar Lietuvoje rastume kitą tokį universalų dainininką kaip Mantas. Scenoje jis gali virsti elegantiškuoju Franku Sinatra, badyti moterų širdis, atlikdamas Robbie Williamso balades, ar sužavėti, tapdamas aistringuoju Freddie Mercury. Sujungęs visus šiuos personažus, pridėjęs savo garsiąją „Čiuožki“ programą bei įpynęs žinomiausias savos kūrybos dainas, Mantas Kalėdų proga dovanoja „In One Show“, kuris gali ir nepasikartoti.

Kur ir kada: Vilniaus „Siemens“ arena – 12.30.

Martynas Levickis „Classic Live Show“

Kodėl verta apsilankyti: įspūdinga scenografija, kaskadiniai triukai, žinomi mūsų šalies operos solistai, aktoriai ir šokėjai bei garsiausi klasikos kūriniai – visas šis derinys užtikrina, kad M.Levickio „Classic LIve Show“ paliks neišdildomą įspūdį. Žiūrovai po renginio Kaune net ašarojo. Ar tiesa, kad šou metu ant jūsų peties gali atsitūpti drugelis? Ar žiūrovams pamojuoja Audrey Hepburn? Ar tikrai Martynui skambino Lady Gaga? Visa tai sužinosite tik apsilankę pasirodyme Vilniuje.

Kur ir kada: Vilniaus „Siemens“ arena – 12.29.

Marijonas Mikutavičius „Naujieji metai su Marijonu“

Kodėl verta apsilankyti: galbūt tai vienas laukiamiausių šių metų koncertų, nes toks jis – tikrai vienintelis. Trejus metus iš eilės trys milijonai Marijono fanų kalendoriuose žymisi šio atlikėjo šventinius koncertus ir tai jiems vis nenusibosta. Marijonas prasitarė, kad paskutiniu metu jį buvo aplankęs įkvėpimas (taip atsitinka, kai geidžiamiausias viengungis tampa šeimos žmogučiu), todėl koncerte jis atliks ir naujus kūrinius.

Kur ir kada: Kauno „Žalgirio“ arena – 12.29.

Neda „(Ne)eilinė diena rojuje“

Kodėl verta apsilankyti: Lietuvos džiazo pažibos Nedos Malūnavičiūtės gerbėjai net tūptelėjo, tai išgirdę – atlikėja prisiruošė į didelę sceną! Tiesa, ne su džiazo, o su retai atliekama populiarių dainų programa. Šio koncerto unikalumas – ne šou elementai ar „garsas ir šviesos“, o ypatinga muzikos kokybė. Kartu su Neda pasirodys kamerinis orkestras bei aukščiausio lygio muzikantai, todėl tai bus tikrai ne klubinis pasirodymas. „Nenoriu tapti zombe ir pinigų kalike“, – sakė Neda prieš koncertą ir toks jos požiūris yra daugiau nei priimtinas solidesnei publikai.

Kur ir kada: Kauno „Žalgirio“ arena – 12.27.

Roko opera „Jūratė ir Kastytis“

Kodėl verta apsilankyti: profesionalioje, gerokai padidintoje ir atnaujintoje roko operoje „Jūratė ir Kastytis“ Aistė Smilgevičiūtė, Vaidas Baumila, Kostas Smoriginas, Povilas Meškėla ir daugelis kitų pasakos legendomis apipintą lietuviško pajūrio meilės istoriją. Patyrusių scenos vilkų gausa duoda maždaug 100 proc. garantiją, kad reginys bus toks, kad įeis į Lietuvos muzikos istoriją (jeigu ją kas nors rašo). Žiūrovai turės progą išgirsti, kaip garsiausios arijos skamba talentingų vokalistų lūpose, o akis žibins įspūdinga scenografija, kostiumai bei Gyčio Ivanausko kurta choreografija.

Kur ir kada: Šiaulių arena – 12.26, Panevėžio „Cido“ arena – 12.30, Klaipėdos „Švyturio“ arena – 12.31.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.