Skambios Kalėdos: 9 Lietuvos atlikėjų dainos, skirtos šių metų šventėms

Žiemos šventė – proga muzikos atlikėjams ne tik surengti ypatingus koncertus, bet ir savo klausytojus pamaloninti dainomis, skirtomis Kalėdoms ir Naujiesiems metams.

Dainas šių metų žiemos šventėms įrašė ir (iš kairės) M.Jankavičius, S.Prūsaitis, D.Gutauskienė-Laisva.<br>D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Dainas šių metų žiemos šventėms įrašė ir (iš kairės) M.Jankavičius, S.Prūsaitis, D.Gutauskienė-Laisva.<br>D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 12:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:52 PM

Lietuvos artistai nėra išimtis. Kasmet nemažai jų įrašo specialius kūrinius gražiausioms žiemos šventėms. Taip yra ir šįmet. Kalėdų savaitgalį lrytas.lt kviečia prisiminti dainas, kuriomis žinomi Lietuvos dainininkai švenčių proga savo gerbėjus pradžiugino šįmet.

Mantas Jankavičius džiūgauja: šiemet pirmą kartą per dešimt metų per Kalėdas nedirbs, o minės jas ramiai su šeima.

„Aš esu skolingas savo šeimai daug švenčių, kurias praleidau scenoje, o tuo metu mano brangiausi žmonės buvo be manęs.

Tiesiog anksčiau maniau, kad uždirbti pinigai gali kompensuoti laiką. Tai netiesa. Suprantu dabar tai labai aiškiai. Sugrąžinti visko atgal ir pakeisti aš neturiu galimybės, bet stengsiuosi daryti viską, kad dabar ir ateityje būčiau su jais per šventes“, – sako jis.

Mantas visiems linki ramių ir gražių švenčių bei pristato jaukią ir gražią kalėdinę dainą „Laikas grįžti namo“:

Prieš Kalėdas dainininkas Deividas Bastys padovanojo klausytojams naują dainą „Nauji metai“ ir tikisi, jog būtent su šiuo kūriniu daugelis pasitiks 2017-uosius.

„Man ši daina labai brangi! Pirmiausia dėl to, kad ją sukūrė ir man padovanojo mano dėdė Steponas Januška. Tai pirma jo kūrybos daina mano repertuare, bet, tikiuosi, ne paskutinė.

Už tai, kad daina skamba taip puikiai, dėkoju kompozitoriui Andriui Borisevičiui ir teksto autoriui Edgarui Lubiui. O aš su didele atsakomybe ir malonumu pasistengiau kuo geriau perteikti ir sudainuoti šį kūrinį. Su tokia profesionalia komanda dirbti buvo vienas malonumas!“ – sako Deividas.

Kūrinys „Nauji metai“:

Sparčiai populiarėjanti roko grupė „The Station“ prieš pat Kūčias su gerbėjais netikėtai pasidalino jautria daina „Kalėdos“.

„Nenorėjome parašyti kalėdinio šlagerio, kurį nugrotų prekybos centrai. Mūsų „Kalėdos“ – naivi ir šiek tiek liūdnoka daina apie meilės istoriją, kuri vyksta per Kalėdas“, – sakė grupės muzikos autorius ir vokalistas Mykolas Katkus.

Pasak jo, ši daina netrukus pasirodysiančiame albume bus paskutinė ir tai pats šviesiausias diske skambėsiantis kūrinys.

Paslaptingas projektas „The Station“ debiutavo lapkritį koncertu sausakimšame Vilniaus klube „Peronas“ ir įspūdinga daina „Herojai“, kuri sulaukė viešų lyginimų su grupėmis „Suede“ ir „Mumij trol“.

„The Station“ daina „Kalėdos“:

Londone gyvenanti dainininkė Donata Virbilaitė vis dažniau lankosi Vilniuje, kur ruošia naują akustinę autorinių dainų programą kartu su gitaros virtuozu Šarūnu Šimelioniu.

Prieš pusmetį Donatos gerbėjų puslapyje pasirodė keletas gyvo garso įrašų iš televizijos laidų, kuriuose duetas atlieka dainuojamosios poezijos žanro kūrinius. Kompanija sulaukė keliasdešimties tūkstančių peržiūrų ir šimtų žinučių su teigiamais komentarais bei palaikymu.

„10 metų kaip išprotėjusi laksčiau scenoje dainuodama linksmas ir trankias dainas tam, kad sužavėčiau ir pralinksminčiau klausytoją, o, pasirodo, tereikėjo prisėsti!“ – juokiasi atlikėja.

Profesionalią komandą subūrusi Donata kartu su Šarūnu prieš šventes pristatė naujai atgimusią dainą „Gal tai Kalėdos“. Gyvo garso prisistatymas nufilmuotas Vilniaus Senamiesčio teatre.

Daina „Gal tai Kalėdos“:

Šventinis laikotarpis atlikėjams – tikras darbymetis. Nepaisant įtempto koncertų grafiko, „Patruliai“ prieš šventes pristatė naują dainą „Tarp Kalėdų ir Naujų“.

„Važiavom su Algiu, džiaugėmės anksčiau pasirodžiusia žiema ir supratom, kad jau keletą metų neturėjom jokios šventinės dainos“, – apie netikėtai kilusią idėją pasakojo Juozas Butnorius.

Šventinė nuotaika įkvėpė kūrybai, tad atlikėjai suspėjo į kalėdinių dainų traukinį ir naująją dainą pristatė likus kiek mažiau nei savaitei iki didžiųjų metų švenčių.

Tiesa, pailsėti ir pasidžiaugti buvimu su artimaisiais grupės nariams daug laiko nelieka, kadangi šventes „Patruliai“ dažniausiai pasitinka koncertuodami.

Daina „Tarp Kalėdų ir Naujų“:

„Štai taip aš ir gyvenu. Ir nėra čia ko man slėpti“, – drąsiai rėžė atlikėja Donata Gutauskienė-Laisva, pristatydama savo naujausią vaizdo klipą, kuriame nusifilmavo kartu su dvimečiu sūnumi.

Klipas buvo filmuojamas nuomojamame Laisvos vieno kambario bute Vilniuje. Atlikėja pasakoja, kad jai visai ne gėda pasidalinti vaizdais iš savo tikrai neprabangios buities.

„Gyvenu aš taip, kaip ir daugelis Lietuvos žmonių. Nesu ta iš žurnalų viršelio, melžianti turtingą vyrą ar kelis vyrus. Man geriau paprastai, bet turėti savo. Prisipažinsiu, vienai auginti vaiką labai sunku. Šiame klipe parodžiau eilinę savo dieną. Gaila, bet ir Kalėdų džiaugsmu dalintis pilname šeimos rate šiemet dar negalėsime, bet kitais metais...“

Sveikindama visus su šventėmis, Laisva dovanoja savo naujausią dainą – „Padovanok man jį Kalėdom“:

Dainininkas Saulius Prūsaitis šįmet pagaliau išleido pirmąjį solinį albumą „Vaikas iš didelės raidės“, kuriame skamba ir kalėdinė daina „Noriu namo“.

„Iš tiesų, visus gražiausius kalėdinius palinkėjimus sudėjau į dainą. Norėčiau palinkėti visiems namų be dūmų, kokių realybėje nebūna, bet pasvajoti apie idealų pasaulį juk neuždrausi“, – sako Saulius.

Dainininkas sakė, kad Kalėdas sutiks ramiai su šeima. Galbūt romantiškai – prie žiemiškos jūros.

Jo kūrinys „Noriu namo“:

Per keturiasdešimt grupės „Rondo“ gyvavimo metų šįmet pristatyta daina „Kalėdos ant didelio kalno“ yra tik antroji tokia, skirta svarbiausioms metų šventėms.

„Šįmet labai norėjosi visiems priminti, kad gyvename ypatingu laikotarpiu ir, visko kupini, laukiamiausias šventes galime sutikti taip, kaip tik norime“, – sakė „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas–Fara.

Jis patikino, jog „Kalėdos ant didelio kalno“ – šviesi daina, kuriai tekstą parašė poetas Gintaras Patackas, o muziką kūrė dviese – pats grupės lyderis bei Benas Ivanovas.

„Tik kelis kartus per muzikinę karjerą visi esame susirinkę tam, kad nufilmuotume vaizdo klipą. Šįkart taip padarėme ir rezultatu esame patenkinti!“ – patikino A.Ivanauskas–Fara.

Jis iki šiol prisimena Kalėdas tėvų namuose, į kuriuos švęsti sugužėdavo visa giminė. Vaikus tuomet aplankydavo ir Kalėdų senelis.

„Na, tiksliau, tai persirengęs mano tėtis, dėdė ar kitas giminaitis. Atpažindavau, kas slepiasi po barzda, pažiūrėjęs į kelnes ir batus“, – su šypsena sakė pašnekovas.

Dabar Kalėdas su vaikais ir anūkais Aleksandras švenčia savuose namuose. Tiesa, neilgai – šeimyna kartu tik papietauja, o tuomet – visi į darbus. A.Ivanauskas–Fara sako neprisimenąs, kad, pradėjęs muzikinę karjerą, Kalėdų ar Naujųjų metų vakarus leistų su artimaisiais ar draugais.

„Bet mums taip patinka, nes dėmesį vieni kitiems stengiamės parodyti kasdien. Neperkame ir brangių dovanų. Svarbu – apkabinti vienas kitą, pasveikinti“, – sakė dainininkas.

„Rondo“ kalėdinė daina:

„Justinas Trio“ kartu su Zigmantu Baranausku ir vaikų „Eurovizijoje“ Lietuvą garsinusia Egle Jurgaityte pristatė kūrinį, kuris kviečia prisiminti tuos, kuriuos esame primiršę.

Visa sumaištis, kuri sukeliama prekybos centruose, miesto gatvėse, priverčia žiūrėti vis dažniau į laikrodį tam, kad viskas būtų atlikta laiku: nupirktos dovanos, papuošta eglutė ir kiti šio laikotarpio darbai, kuriems reikalingas kiekvienas iš mūsų laikas.

Grupės „Justinas Trio“ grupės lyderis Justinas Stanislovaitis sako: „Esmė yra aukso vidurys. Visi suprantam, kad yra reikalų, kurie negali palaukti, bet nemanau, kad reiktų eiti į kraštutinumus. Visame kame galima atrasti darną. Dainos pavadinimas būtent toks ir yra – „Skubėkim lėtai“, per darbus nepamirškime savo artimųjų“.

Daina „Skubėkim lėtai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.