Ingos Valinskienės jubiliejuje Vilniuje – tūkstantinė minia ir flirtas su sutuoktiniu

Iššūkio nepabūgusi dainininkė Inga Valinskienė turi priežasčių švęsti. Šį mėnesį didžiausiose Lietuvos arenose surengtas jos 50-mečio koncertų turas – labai sėkmingas.

Inga Valinskienė savo jubiliejų Vilniuje šventė su tūkstantine gerbėjų minia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Inga Valinskienė savo jubiliejų Vilniuje šventė su tūkstantine gerbėjų minia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-27 20:22, atnaujinta 2018-02-09 20:32

Gruodžio pradžioje Kaune prasidėjusi koncertų serija „Žvaigždė“ po Kalėdų finišo tiesiąją pasiekė Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje, kur I.Valinskienė pasirodymą surengė antradienį.

Šiauliuose ji koncertuos gruodžio 29-ąją, Klaipėdoje – gruodžio 30-ąją. Visi bilietai į šiuos jos pasirodymus išgraibstyti dar prieš porą savaičių. Vilniuje jų prieš koncertą dar buvo, tačiau dėl žiūrovų antplūdžio teko atidaryti ir dalį viršutinių arenos tribūnų – tai Lietuvos artistų koncertuose sostinėje nutinka ne itin dažnai. Pasiklausyti Ingos į „Siemens“ areną atėjo per 6 tūkstančius gerbėjų. Tarp jų buvo ir gerai matytų veidų – dainininkės pasirodymo nepraleido politikės Irena Degutienė ir Vilija Blinkevičiūtė.

Tokią minią surinkti nelengva – ypač tarpušvenčiu, kai šią savaitę šešias dienas iš eilės „Siemens“ arenoje vyksta populiarių Lietuvos atlikėjų koncertai.

Prieš koncertą prie „Siemens“ arenos susiformavo automobilių spūstys, ne visi Ingos gerbėjai laiku spėjo ateiti į salę – jau pradėjus skambėti muzikai, kilnojo kitus nuo kėdžių.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad pati sugalvojau į tas arenas eiti. Kaip ir į daug ką mano gyvenime, į tai pastūmėjo vyras.

Kiekvienas atlikėjas svajoja apie didesnę auditoriją. Tiesa, aš gana daug koncertuoju, tik tie pasirodymai vyksta be didelės reklamos ir triukšmo.

Šįkart bus kitaip, bet Arūnas gana ilgai stengėsi man įrodyti, kad galiu rengti tokius didelius koncertus. Galiausiai patikėjau ir sutikau, juolab kad jubiliejus – puiki proga“, – prieš kelias savaites lrytas.lt sakė Inga.

Arūnas Valinskas apsiėmė ne tik prodiusuoti, bet ir pats vesti jos gimtadienio koncertus, kuriuose kiekviename mieste pasirodo vis kiti svečiai.

Vilniuje kartu su I.Valinskiene padainuoti atvyko Viktoras Malinauskas, Edmundas Kučinskas, Rūta Ščiogolevaitė, jos hitų popuri surepetavusi grupė „Dar“ ir visą koncertą pritariančios grupės „Vairas“ vokalistas Rolandas Janušas.

Vieną kūrinių atlikti padėjo pianistas Modestas Jukna, parašęs jos repertuarui dainų.

Dar vienas geras bičiulis, dainininkas Marijus Mikutavičius, su jubiliate savo dainą „Mano didžiausia žuvis“ sudainavo iš ekrano.

Dviejų dalių koncertui I.Valinskienė surepetavo per 20 kūrinių – tarp jų „Būk šalia“, „Žvaigždė“, „Ugnis ir ledas“ bei kitus gerai žinomus kūrinius.

Visus juos atlikti šiuose koncertuose padeda orkestras „Vilnius Sinfonietta“, diriguojamas Vytauto Lukočiaus.

Sniego baltumo suknele pasidabinusią dainininkę žiūrovai pasitiko triukšmingais plojimais.

„Siemens“ arenoje ji koncertavo scenoje su keletu didžiulių ekranų, rodančių specialiai šiam šou paruoštas vaizdo projekcijas – nuo žvaigždėto dangaus iki Kalėdų eglutės. Į publiką nusidriekė pakyla, kuria dainuodama vaikščiojo Inga, o už jos nugaros ne sykį įsižiebė fejerverkai.

Akivaizdu, kad jos kuklumas prieš šį turą buvo perdėtas – publika, ypač vyresnė, šią sodraus balso moterį myli be išlygų.

Džiaugsmo neslėpė ir A.Valinskas, užsiminęs, kad šį koncertą vesti jam lengva, nes vakaro žvaigždę pažįsta jau 33 metus.

„Tiek daug? Aš suskaičiavau trim metais mažiau“, – garsiai nusistebėjo Inga.

Dėl turo sėkmės džiūgaujanti dainininkė prisipažino nežinanti, dėl ko Vilniuje atėjo tiek daug žmonių – dėl jos gimtadienio ar Kalėdų.

„Tikriausiai ir dėl vieno, ir dėl kito“, – šypsojosi dainininkė.

Po kelių minučių ji pastebėjo, jog Lietuvos scenoje iš kitų moterų išsiskiria dviem dalykais.

„Pirma – ūgiu. Antra – su manimi dainavusių vyrų skaičiumi. Bet labai džiaugiuosi, kad šalia manęs scenoje atsiranda ir nuostabių moterų“, – pristatydama R.Ščiogolevaitę, sakė I.Valinskienė.

Smagūs juokeliai ir flirtas su sutuoktiniu tęsėsi visą vakarą. A.Valinskui prasitarus, jog niekada iš žmonos lūpų nenorėtų išgirsti dainos „Mylėjau jus“ pavadinimo, ji pažadėjo pasistengti, kad tai nutiktų kuo vėliau.

Vėliau, kai kūrinį kartu sudainavusiam Viktorui Malinauskui Inga leido nuvilkti dalį jos sceninio apdaro, A.Valinskas suvaidino įpykusį: „Nesupratau???“

Kai prieš porą savaičių buvo paskelbta, kad I.Valinskienė pretenduoja į M.A.M.A. apdovanojimą Metų atlikėjos kategorijoje, buvo nustebusių.

Tačiau metų pabaigoje ji įrodė, kad šiuo metu yra viena populiariausių Lietuvos dainuojančių moterų. Be to, 2016-aisiais ji išleido albumą „Nuodėmingi angelai“, kuriame skamba vien mūsų šalies kompozitorių kūriniai.

„Didžiuojuosi šiuo darbu. Tai – artimesnės, labiau išgyventos dainos nei užsienio hitų perdirbiniai, kurių turiu daug. Gerai, kad jie populiarūs, bet šis albumas man tiesiog arčiau „dūšios“, – sakė ne vieną jo kūrinį į koncerto programą įtraukusi I.Valinskienė.

Didelį būrį gerbėjų pradžiuginusi dainininkė kol kas neatskleidžia, ką veiks po šio turo – tačiau užkulisiuose kalbama, kad tokio populiarumo sulaukusi Inga tikriausiai ne paskutinį kartą dainavo šalies arenose.

Įsitikinusi, kad yra laukiama daugybės žiūrovų, ateityje ji tikriausiai ryšis sugrįžti į didžiausias šalies sales. Juk koncertų pavadinimas „Žvaigždė“ šį kartą buvo visiškai pateisintas, o ir per vieną koncertą, tikėtina, uždirbti pavyko daugiau nei kadaise – Seime per pusmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.