Atskleistos „Eurovizijos“ atrankos detalės: net 51 daina, žinomi atlikėjai ir naujos vedėjos

Trečiadienio popietę pagaliau paskelbtos naujienos, kurių nekantriai laukė „Eurovizijos“ konkurso gerbėjai. LRT televizijoje surengta spaudos konferencija, kurioje atskleisti visi kitais metais vyksiančios atrankos į konkursą dalyviai ir naujas vedėjų duetas.

„Eurovizijos“ atranką ves G.Martirosianaitė ir I.Stasiulevičiūtė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Eurovizijos“ atranką ves G.Martirosianaitė ir I.Stasiulevičiūtė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 1:49 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:26 PM

Atranka į kitų metų gegužę Kijeve vyksiančią „Euroviziją“ bus pradėta rodyti jau pirmąjį sausio šeštadienį ir truks iki kovo.

Jos taisyklės iš esmės nesikeičia – dainas vertins žiūrovai ir komisija, kurioje dirbs ir muzikos specialistai iš užsienio.

Netikėtas yra rekordinis dalyvių skaičius – šįmet dėl kelialapio į „Euroviziją“ rungsis net 51 kūrinys.

Pirmosiose laidose dalyvaus po 12–13 atlikėjų ir grupių, didelė dalis jų iškris jau po pirmojo pasirodymo, tad kova turėtų būti itin karšta ir nuožmi.

Tarp trečiadienį paskelbtų atrankos dalyvių yra daug gerai žinomų Lietuvos muzikos atlikėjų.

Kaip jau skelbta anksčiau, 11-ąjį kartą atrankoje jėgas išbandys jos rekordininkė Aistė Pilvelytė, į atranką po metų pertraukos sugrįš Mia, kovos 2016-aisiais į atrankos finalą patekę dainininkai Ruslanas Kirilkinas ir Ieva Zasimauskaitė.

Atrankoje dalyvaus du dainininkai, kurie jau yra atstovavę Lietuvai „Eurovizijoje“, – 2009-aisiais tai daręs Sasha Songas ir 2014-aisiais kelialapį iškovojusi Vilija Matačiūnaitė.

Kaip ir 2016-aisiais, atrankoje rungsis grupė „Queens Of Roses“, Neringa Šiaudikytė, sceninį vardą pakeitusi atlikėja Otreya (anksčiau žinoma kaip Ugnė Smile), pasirodys ir šių metų atrankos atradimai – Valdas Lacko ir Catrinah (kuri šįkart rungsis kaip grupės „Strėlės“ narė). 2016-aisiais atrankoje dalyvavusios dainininkės Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė šįkart dainuos duetu.

Trečiadienį paskelbtas dalyvių sąrašas pateikė ir staigmenų – paaiškėjo, kad į atranką po pertraukos sugrįš dainininkas Edgaras Lubys, taip pat – ir kaip solo atlikėjas, ir su grupe „Naktinės personos“ anksčiau atrankoje laimę bandęs dainininkas Alanas Chošnau.

Tarp kitų gerai žinomų atrankos dalyvių – režisierius ir atlikėjas Vidas Bareikis, dainininkė Augustė Vedrickaitė, TV šou „Lietuvos balsas“ šįmet laimėjusi Kotryna Juodzevičiūtė, kuri 2016-aisiais „Eurovizijoje“ dainavo kaip Donato Montvydo pritariančioji vokalistė, prieš keletą metų pirmąjį „Lietuvos balso“ sezoną laimėjusi Julija Jegorova. Į kovą stos ir „Eurovizijos“ atrankų žiūrovams žinoma vaikinų grupė „E.G.O“, dainininkai Soliaris, Rasa Kaušiūtė, Dagna Kondratavičiūtė, neseniai tarptautinį konkursą „Riga Symphony“ laimėjusi Valerija Iljinaitė, su grupe „Alive Way“ atrankoje anksčiau dalyvavęs Justinas Stanislovaitis, šįkart pasirodysiantis su savo projektu „Justin 3“.

Vienas didžiausių netikėtumų – atrankoje dalyvauti nusprendusi alternatyvios elektroninės muzikos grupė „Fusedmarc“, kurios kūryba ryškiai išsiskiria iš „eurovizinio“ konteksto.

2016-aisiais į atrankos finalą patekusios dainininkės Erica Jennings ir Rūta Ščiogolevaitė neseniai lrytas.lt sakė, kad svarsto galimybę rungtis ir 2017-aisiais, tačiau galiausiai tokių minčių atsisakė.

„Šįmet atlikėjų sąrašas – įdomus ir margas, turime ir Lietuvos scenos žvaigždžių, ir gabių jaunų atlikėjų.

Neabejoju, kad „Eurovizijos“ atranką, kuri 2016-aisiais buvo labai populiarus reginys, bus labai įdomu ir 2017-aisiais“, – sakė jos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

Trečiadienį atskleistos ir naujos atrankos vedėjos. Šįmet ją vedusius Andrių Rožicką ir Gerūtą Griniūtę keičia moteriškas duetas – Ieva Stasiulevičiūtė ir Gabrielė Martirosianaitė.

„Kodėl moteriška pora? O kodėl ne? Mes – už lygias galimybes. LRT eteryje šįmet „Auksinį balsą“ puikiai veda A.Rožickas ir Giedrius Savickas. Akivaizdu, kad patraukliam reginiui visai nebūtina, kad jį vestų vyras ir moteris“, – sakė L.Lučiūnas.

„Šįkart nebuvo užkadrinės atrankos. Nusprendėme leisti dalyvauti visiems, kurių dainos atitinka reikalavimus“, – sakė LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

„Dainos į atranką atkeliavo iš įvairių šalių. Yra dainų, kurias parašė švedai, britai, ispanai, graikai.

Pernai kai kurie atlikėjai skundėsi, kad pavargo per atrankos maratoną – aštuonis kartus dainuoti tą patį kūrinį buvo nelengva. Šįkart pasirodymų bus mažiau. Taškysis kraujas, nes pirmose laidose iškart kris kone pusė dalyvių. Kai kuriuos atlikėjus žiūrovai pamatys tik vieną kartą, bet užtat niekas nepervargs“, – sakė L.Lučiūnas.

Konferencijoje buvo laidomi ir juokeliai apie užkulisines artistų baimes, kad atrankoje šįmet vėl dalyvaus Donatas Montvydas arba neva niekam kitam šansų nepaliksianti dainininkė Jazzu. 

„Žinoma, Donatui vėl dainą parašė tie patys švedai, o Jazzu jau garantuota vieta geriausiųjų penketuke Kijeve. Tačiau, nepaisant to, jie atrankoje nedalyvaus“, – juokavo L.Lučiūnas.

„Eurovizijos“ atrankos dalyviai:

„Golden monkeys“, Otreya, Augustė Vedrickaitė, Edgaras Lubys, Tadas Rimgaila ir Tina, Sasha Songas, Rūta Andruškevičiūtė, Benas Malakauskas, Audrius Petrauskas, „Justin 3“, Dagna Kondratavičiūtė, Paula Valentaitė, Valdas Lacko, Monika Mėčiūtė, Rugilė Daujotaitė, Kotryna Juodzevičiūtė, Deividas Žygas, Mia, Rasa Kaušiūtė, Lawreigna, „Varjetė“, „E.G.O.“, Gabrielius Vagelis, Ieva Zasimauskaitė, Vidas Bareikis, Marius Petrauskas, Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė, Lolita, „Fusedmarc“, Erika Astrauskaitė, „Hit“, Virgis Valuntonis, Gražvydas, Greta Zazza, Vilija Matačiūnaitė, Dovydas Petrošius, „Strėlės“, Alanas Chošnau, Valerija Iljinaitė, Ruslanas Kirilkinas, Vlad Max, „Queens Of Roses“, Evaldas Vaikasas, Elvina Milkauskaitė, Aistė Pilvelytė, Julija Jegorova, Audrius Janonis, Soliaris, Rasa Vaštakaitė-Shiny Raia, Neringa Šiaudikytė, Liepa Maknavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.