Leonas Somovas ir Jazzu triumfo žygį per Lietuvą baigė su džiaugsmu ir ašaromis

Leono Somovo ir Justės Arlauskaitės-Jazzu duetas trečiadienį baigė bene svarbiausią savo metų kelionę – įspūdingą turą per šalies arenas „Winter Is Coming“.

Jazzu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jazzu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 9:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:23 PM

Per šešias dienas muzikantai surengė pasirodymus visose penkiose didžiausiose šalies arenose – Klaipėdos, Kauno, Šiaulių, Panevėžio ir Vilniaus.

Trečiadienį finišą jie pasiekė Vilniaus „Siemens“ arenoje, kuri šį vakarą buvo pilna. Teko atidaryti net viršutines arenos tribūnas – tai nedažnai nutinka per Lietuvos artistų koncertus.

„Oi, kiek jūsų daug. Net ir viršuj? Kaip gera!“ – koncerto metu salėje įžiebus šviesas, iš džiaugsmo net riktelėjo Jazzu.

„Leonas ir Justė yra viena populiariausių Lietuvos grupių, ir šis turas tai tik priminė.

Kaune susirinko 10 tūkstančių, Vilniuje – per 8 tūkstančius žiūrovų. Iš viso penkiuose miestuose – per 30 tūkstančių žmonių. Kiekviename mieste – daugiau publikos nei prieš metus, kai grupė koncertavo tose pačiose salėse.

Akivaizdu, kad šių muzikantų karjeros kreivė toliau kyla aukštyn“, – sakė L.Somovo ir Jazzu vadybininkas Lauras Lučiūnas.

Be ekranų scenoje ir pigių šou elementų, vien muzika ir stilingu apšvietimu žiūrovus nuginkluojanti grupė prieš savaitę išleido naują albumą „Moments“ – jį pirmieji įsigyti galėjo būtent šių koncertų žiūrovai.

„Aš ant sparnų. Leonai Somovai, mes kuriam stebuklą, kartu! Atrodo, kad mane suės nuovargis ir baimė, bet ne – laimė ir šviesa nugali viską. Aš tiesiog laiminga. Ir myliu... Liko du koncertai. Laukiu visų. Dievinu savo gyvenimą! Su šventėm, draugai!“ – prieš paskutinius pasirodymus džiūgavo Jazzu.

Su muzikantais ir pritariančių vokalistų grupe „Original Copy“ koncertuojantis duetas šiame ture atlieka per dvidešimt populiariausių savo kūrinių – nuo „Ką tu su manim darai“ ir „Lower Than The Ground“ iki „Sugalvoki norą“, „Gaila“ ir „Pretender“.

Stilingos melancholijos ir jausmingumo karaliais Lietuvos scenoje tapęs duetas rado kelią į įvairiausių klausytojų širdis – minioje buvo ir vaikų, ir senelių.

Žiūrovai, nors visos arenos vietos šį vakarą – sėdimos, duetą sutiko karštai – garsūs plojimai skambėjo po kiekvienos dainos.

„Tai – Vilnius, paskutinis mūsų turo koncertas, pažadėjau sau, kad jis bus geriausias gyvenime. Jūs juk padėsite, ar ne?“ – su žiūrovais koketavo trumpa sidabro spalvos suknele pasidabinusi Jazzu.

Vilniečius ji susižavėjusi vadino „šviesiais žmonėmis“, o tarp dainų pasakojo istorijas. „Tai asmeniška, tokia intymi daina apie meilę“, – pristatydama kūrinį „Aš žinau, ko tu nori“, šypsojosi Justė.

Salėje patenkintas galva lingavo jos mylimasis – vos prieš kelias dienas iš Filipinų grįžęs Donatas Ivanauskas, kaip ir artimiausi Justės draugai, nepraleidęs šio ypatingo koncerto.

Ypatingai jaukia koncerto akimirka tapo daina „Po mano oda“ – Justės paraginti „padaryti Kalėdas“, šimtai žiūrovų įžiebė mobiliųjų telefonų švieseles. Vaizdas salėje buvo išties užburiantis. Per dainą „Gaila“ (apie pasibaigusią meilę) dainininkė apsiašarojo – šis kūrinys nepaliko abejingų ir žiūrovų.

„Čia nėra fejerverkų. Bet mes dalinamės tikriausiu, kas yra. Jūs gražūs, mes gražūs, mes turime muziką“, – pristatydama dainą „Ką tu su manim darai“, ištarė Justė. Ir vėl sulaukė garsios plojimų audros, o hito priedainį visa arena dainavo choru.

Atrodo, Leonas ir Jazzu pasiekė karjeros etapą, kai publikai tinka kiekvienas jų žingsnis, koks jis bebūtų. Vienodai šiltai buvo sutiktos ir švelnesnės, akivaizdžiai į popmuziką linkusios grupės dainos, ir kiek labiau eksperimentiniai kūriniai, primenantys laikus, kai Leoną ir Jazzu žinojo tik elektroninės muzikos gerbėjai.

Prieš trejus metus „pašvelninę“ savo muziką, Leonas ir Justė pataikė į aukso vidurį – įtinka ir išrankesniems melomanams, ir labai paprastų dainų pasiilgusiems žmonėms. Tai, greta Justės balso ir Leono išmonės studijoje, irgi yra svarbi grupės sėkmės recepto dalis.

Koncertą vainikavo prieš porą metų Leono ir Justės meistriškai perdirbtas „Anties“ hitas „Nauji metai“. Nuo lubų krito ne tik snaigės – netrukus nuo jų nusileido ir kaspinu parišta gėlių puokštė, kurią duetui dovanojo koncertų turo techninis personalas.

Ką toliau veiks duetas? Kalbama, kad jis ketina jau vasario viduryje surengti Valentino dienos koncertą Vilniuje, o tada tikriausiai dings iš akiračio keliems mėnesiams – L.Somovas yra užsiėmęs projektu „Highly Sedated“, kurį įkūrė su švedų muzikantais, o Jazzu ketina vykti ilgų atostogų į Filipinus, kur atsiduos savo aistrai – vandenlentėms.

Tačiau nėra abejonių – jie tikrai sugrįš. Trečiadienio vakarą L.Somovas ir Jazzu priminė, kad gerbėjų rodoma meile su jais lygintis Lietuvoje gali mažai kas. Nuo tokio populiarumo neįmanoma nusisukti. Didelių dueto koncertų dar tikrai bus – ir tikriausiai dar ne kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.