Lietuvos žvaigždžių aukso amžius: į koncertus arenoje veržiasi tūkstančiai

Populiariausiems Lietuvos muzikantams 2016-ųjų pabaiga buvo labai džiuginanti – daugelis jų surengė koncertus didžiausiose arenose.

M.Mikutavičius – ne vienintelė Lietuvos žvaigždė, metus įspūdingai pabaigusi didžiulėse šalies salėse.<br>D.Čėplos nuotr.
M.Mikutavičius – ne vienintelė Lietuvos žvaigždė, metus įspūdingai pabaigusi didžiulėse šalies salėse.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jan 4, 2017, 5:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:31 PM

Marijus Mikutavičius gruodžio 29-osios vakarą surengė koncertą sausakimšoje Kauno „Žalgirio“ arenoje – į ją žengė jau trečius metus iš eilės.

Dainininkas ir TV laidų vedėjas dar sykį įrodė, kad yra viena populiariausių šalies scenos asmenybių, tačiau tūkstančių gerbėjų dėmesiu šį rudenį ir žiemą mėgavosi ne jis vienas, o dar kone dešimt Lietuvos atlikėjų ir grupių.

Mūsų šalies popmuzika išgyvena aukso amžių? Anksti daryti apibendrinimus, tačiau pramogų verslo užkulisiuose neabejojama – 2017-aisiais mūsų šalies atlikėjų didžiausiose arenose bus dar daugiau.

Jau neskuba sakyti „ne“

Šių metų sausį M.Mikutavičius per apdovanojimų ceremoniją M.A.M.A. pažadėjo, kad 2016-ųjų pabaigoje tikrai neberengs turo per Lietuvos arenas.

Jose Marijus prieš tai dainavo dvi žiemas iš eilės. Tačiau vis dėlto nesusilaikė ir šįsyk – tiesa, vietoj kelių šou surengė vieną naujametį koncertą „Žalgirio“ arenoje.

Su Kalėdų Seneliais persirengusiomis šokėjomis ir dešimtimis publikos dievinamų hitų M.Mikutavičius linksmino maždaug trylika tūkstančių žiūrovų.

Šįkart jokiais tvirtais pažadais jis nebesisvaidė – gali būti, kad arenų scenose jį pamatysime ir 2017-ųjų pabaigoje.

Priežasčių tam yra – viena vertus, M.Mikutavičius ir šiaip galėtų kasmet surinkti dideles lietuvių minias. Be to, kitais metais jis dar ketina imtis naujo albumo įrašų.

Nuo ankstesnio albumo „Lengvas būdas mesti klausytis“ jau bus prabėgę treji metai. Jei naujas diskas pasirodys 2017-aisiais, jį pristatyti arenose bus visai logiška.

Bilietams pinigų nepagailėjo

Naktinės personos“, Inga Valinskienė, Leonas Somovas ir Jazzu, Martynas Levickis, Mantas Jankavičius, o Naujųjų metų sutikimui – filmų muzikos koncertas su Rūta Ščiogolevaite, Linu Adomaičiu, Virgilijumi Noreika ir kitais.

Tai – vien praėjusios savaitės Vilniaus „Siemens“ arenos repertuaras. Šešias dienas iš eilės – Lietuvos įžymybių koncertai. Tokio jų antplūdžio ši arena dar nėra mačiusi.

Per šešias dienas į šiuos koncertus atėjo per 30 tūkstančių žiūrovų. Bilietų į Lietuvos artistų koncertus kainų vidurkis viršijo 20 eurų, tačiau, pavyzdžiui, už brangiausias vietas į L.Somovo ir Jazzu koncertą teko pakloti net 46 eurus.

Nesunku apskaičiuoti, kad per savaitę „Siemens“ arenoje vykusių koncertų bilietams lietuviai išleido gerokai daugiau nei pusę milijono eurų.

Negana to, beveik visi išvardinti artistai šį mėnesį dar koncertavo ir kitose didelėse arenose, o dar iki švenčių šį rudenį ir žiemą koncertus didžiausiose salėse surengė ir Donatas Montvydas, Rolandas Kazlas, Merūnas Vitulskis, Lilas ir Innomine. Be to, per arenas keliavo ir lietuviški miuziklai „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ bei „Jūratė ir Kastytis“.

Pamatę tokią konkurenciją skeptikai rudenį kalbėjo, kad visiems atlikėjams tiesiog neužteks publikos – dalį renginių teks atšaukti. Bet jie klydo – dėl nedidelio žiūrovų susidomėjimo buvo atšauktos tik arenose planuotos dainininko Vaido Baumilos gastrolės. Visiems kitiems bilietų pirkėjų nepritrūko.

Įdomu ir tai, kad šį gruodį į didžiausias arenas neatvyko nė viena ryški šių dienų Vakarų žvaigždė.

„Jų vietą šią žiemą visiškai užėmė garsūs Lietuvos atlikėjai. Ir manau, kad 2017-aisiais tokių didelių lietuvių koncertų tikrai nemažės“, – sakė „Siemens“ arenos direktorius Juras Vėželis.

„Buvo laikai, kai mes tik pavydžiai žiūrėjome, kaip arenose koncertuoja užsieniečiai. Atrodė, kad tai – ne mums. Džiaugiuosi, kad tai pasikeitė“, – pritarė M.Mikutavičius.

Kalendorius jau pildomas

Keletas Lietuvos atlikėjų jau dabar yra paskelbę apie savo planus 2017-aisiais. Dar prieš metus apie tai, kad gruodžio 17-ąją „Siemens“ arenoje švęs savo 50-mečio jubiliejų, pranešė Andrius Mamontovas.

Balandžio 1-ąją pirmąkart toje pačioje arenoje savo koncertą surengs vieni šalies hiphopo lyderių – grupė „G & G sindikatas“.

Be to, nuo vasario 14-osios iki kovo 25-osios keturių koncertų seriją Klaipėdos, Panevėžio, Vilniaus ir Kauno arenose surengs šįmet efektingai į dėmesio centrą sugrįžęs dainininkas Kastytis Kerbedis.

„Jo populiarumas – įspūdingas. Akivaizdu, kad žiūrovai jo pasiilgo. Nors iki koncertų dar nemažai laiko, gruodį buvo savaičių, kai į jo pasirodymus bilietų buvo nuperkama daugiau nei į L.Somovo ir Jazzu koncertus, surengtus šį mėnesį“, – sakė K.Kerbedžio vadybininkas Lauras Lučiūnas.

Didžiausią staigmeną padarė L.Somovas ir Jazzu – gruodžio 28-ąją „Siemens“ arenoje grojęs duetas nusprendė vasario 14-ąją vėl ten pat pasirodyti. Šįkart – su Valentino dienai skirta programa.

Mįslės ir intrigos

Kokie lietuvių koncertai arenose vyks 2017-ųjų pabaigoje, kol kas yra paslaptis. Bet Vilniaus „Siemens“ arenoje jau dabar renginiams rezervuoti kone visi kitų metų gruodžio vakarai, Kauno „Žalgirio“ arenoje – panaši padėtis.

Vieša paslaptis, kad apie arenas mąsto 2015-ųjų gruodį karjerą Lietuvoje oficialiai baigusi, o prieš porą savaičių ją vėl atgaivinusi grupė „Sel“ ir jos lyderis Egidijus Dragūnas. Jis jau paskelbė, kad vasarą koncertuos Klaipėdos estradoje, o tada, „Lietuvos ryto“ žiniomis, turėtų būti išleistas naujas albumas ir įvykti pasirodymai didžiosiose arenose.

Linas Adomaitis ir Gytis Paškevičius pernai arenose koncertavo kartu, o 2017-aisiais gali tai daryti atskirai.Kalbama, kad būtent tokį planą L.Adomaitis brandina savo karjeros 20-mečio, o G.Paškevičius – naujo albumo išleidimo proga.

Koncertų rengėjų svajone išlieka legendinės grupės „Hiperbolė“ atsikūrimas – jei tai įvyktų, niekas neabejoja, kad didžiausiose arenose tikriausiai tektų rengti net po keletą jos pasirodymų, nes netilptų visi norintys. Tačiau atrodo, kad bent jau kol kas tam nelemta įvykti. „Buvo bandymų tartis su grupės nariais, tačiau dėl įvairių priežasčių tai tiesiog neįmanoma“, – „Lietuvos rytui“ sakė vienas šalies koncertų rengėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.