Į „Euroviziją“ grįžti trokštanti K. Juodzevičiūtė: „Gal Lietuvos muzikoje vyksta perversmas?“

Kotryna Juodzevičiūtė svajoja šįmet atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ – jeigu šiai septyniolikmetei pavyks, į konkursą ji vyks antrus metus iš eilės.

Kotryna Juodzevičiūtė tikisi, kad kiekvienas jos pasirodymas atrankoje bus vis kitoks.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kotryna Juodzevičiūtė tikisi, kad kiekvienas jos pasirodymas atrankoje bus vis kitoks.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Juodzevičiūtė savaitgalį „Eurovizijos“ atrankos žiūrovams patiko labiausiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Juodzevičiūtė savaitgalį „Eurovizijos“ atrankos žiūrovams patiko labiausiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jan 19, 2017, 7:18 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:37 PM

Praėjusių metų gegužę moksleivė iš Vilniaus praleido dvi jaudulio, džiaugsmo ir iššūkių kupinas savaites Švedijos sostinėje Stokholme.

Ten ji vyko su Donatu Montvydu. Kartu su trimis kitomis dainininkėmis Kotryna dalyvavo jo „euroviziniame“ pasirodyme – tiesa, nematoma televizijos žiūrovams.

Pritariančiojo vokalo partijas „Eurovizijoje“ tada atlikusi mergina šįmet jau trokšta pati atsidurti scenos centre.

Pelnė žiūrovų simpatijas

„Nuvykusi į Stokholmą supratau, koks didelis ir įspūdingas konkursas yra „Eurovizija“. Supratau, kad noriu atstovauti savo šaliai, patirti tą jausmą, kai nuo tavęs priklauso visos Lietuvos rezultatas. Susižavėjau tuo konkursu“, – prisipažino Kotryna.

Merginai sekasi neblogai – savaitgalį LRT eteryje vykusiame antrajame šių metų „Eurovizijos“ atrankos koncerte jos atliekama daina „Love Shadow“ sulaukė daugiausia TV žiūrovų balsų.

Komisija jaunai dainininkei, kuri prieš metus laimėjo LNK šou „Lietuvos balsas“, skyrė žemesnę vietą – pirmąją vietą žiuri balsavime užėmė dainininkė Mia.

Tačiau Kotryna tvirtai žengė į kitą etapą – kartu su Mia, Gabrieliumi Vageliu, Valdu Lacko, Ieva Zasimauskaite ir grupe „E.G.O.“. Jie tęs kovą atrankoje, kuri baigsis kovo 11-ąją.

Pasirodymą žada keisti

Žiūrovus sudominusią dainą „Love Shadow“ Kotrynai sukūrė tarptautinė komanda, kurioje yra ir žinomas latvių kompozitorius bei prodiuseris Kasparas Ansonas.

„Kai gavau šį kūrinį, iš pradžių nebuvau juo susižavėjusi. Bet pamažu įsijaučiau ir dabar tikiu, kad jis tikrai vertas „Eurovizijos“ scenos. Atėjau su tikslu ir svajone laimėti šią atranką“, – neslėpė vienuoliktokė.

Atrankoje ji žiūrovus nustebino kruopščiai surepetuotu pasirodymu – sniego baltumo kostiumais pasipuošusi Kotryna ir jos pritariantieji vokalistai tiksliai judėjo pagal muziką, dainininkės kostiumas nušvito trimis skirtingomis spalvomis.

Atsirado skeptiškų pastabų, kad tai kiek primena užpernai „Eurovizijoje“ pasirodžiusio belgo Loico Nottet numerį.

Bet, regis, šios pastabos kitame etape jau bus neaktualios. Kitaip nei daugelis kitų atlikėjų, Kotryna turi labai ambicingą kovos planą.

„Mano sumanymas – kad kiekvienas pasirodymas atrankoje būtų kone visiškai kitoks, bet tiek pat ištobulintas. Judesiai, manieros, vaizdai turėtų labai smarkiai skirtis nuo to, ką jau pamatėte“, – atskleidė K.Juodzevičiūtė.

Tai didelis iššūkis, bet jį palaiko Kotrynos komanda – joje yra „Lietuvos balso“ rengėjai ir choreografas Šarūnas Kirdeikis.

Nori atverti naujas duris

Žiūrovų įvertinimas Kotryną maloniai nustebino dar ir todėl, kad ji dainavo atrankos koncerto pabaigoje.

„Pakako kelių pasirodymo minučių, kad iš lentelės apačios pakilčiau į viršų. Man tai buvo netikėta. Peržiūrėjau pasirodymą, esu savikritiška, matau, ką dar reikia tobulinti. Pirmiausia – emocijas, noriu scenoje jaustis laisvesnė ir geriau perteikti dainos mintį“, – sakė dainininkė.

Po „Lietuvos balso“ ir į popmuzikos, ir į džiazo projektus pasinėrusi atlikėja tikisi, kad „Eurovizijos“ atranka gali tapti rimtu jos solinės karjeros startu.

„Gal atsivers durys į platesnius vandenis, pavyks įrašyti ir išleisti pirmąjį albumą.

Man sudėtinga apsispręsti, kurioje scenoje noriu būti. Patinka ir džiazo festivaliai, ir šiuolaikinė popmuzika. Vis dar ieškau savo vietos“, – prisipažino Kotryna.

Dėl muzikos, neslepia mergina, šiek tiek kenčia mokslai – pažymiai nėra labai blogi, tačiau ji pati supranta, kad šioje srityje reikėtų pasitempti.

Į sceną veržiasi jaunimas

Moksleiviai šiuo metu popscenoje – ant bangos. Ankstesnę savaitę „Eurovizijos“ atrankoje daugiausia žiūrovų balsų pelnė 16-metė dainininkė Paula Valentaitė, o prieš kelias dienas TV šou „X faktorius“ laimėjo 17-metė atlikėja Iglė Bernotaitytė.

K.Juodzevičiūtė šį sutapimą irgi pastebėjo ir labai juo džiaugiasi.

„Gal Lietuvos muzikoje vyksta tam tikras perversmas? Žiūrovai atsigręžia į jaunimą. Gal jau greitai pilnose arenose galės koncertuoti ne tik trisdešimtmečiai ir vyresni“, – vylėsi „Eurovizijos“ atrankoje sužibėjusi mergina.

K.Juodzevičiūtės pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.