Išgirskite: po net 12 metų pertraukos – nauja „Bavarijos“ daina

Grupė „Bavarija“ gimtadienį švenčia vasario 13 dieną. Būtent tądien 1996 metais Klaipėdos vyrų grupė scenoje pasirodė pirmąjį kartą.

„Bavarija“.<br>T.Bauro nuotr.
„Bavarija“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 12:17 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:00 PM

Praėjo 21 metai. Per juos populiariausia Lietuvos grupe vadinta „Bavarija“ koncertavo beveik 600 kartų, išleido daugiau nei 10 albumų – tarp jų ir visų laikų oficialiai Lietuvos populiariausią, net triskart platininiu apdovanojimu įvertintą „Angelay“.

Daugiau nei 30 grupės kūrinių skambėjo aukščiausiose radijo stočių „topų“ vietose, „bavarai“ nuolat šypsojosi žurnaluose, TV laidose ir interneto portaluose. Atrodė, kad svajonių vertas kūrybinis grupės gyvenimas niekad nesibaigs. Tačiau tikrovė buvo kitokia – per pastaruosius 12 metų metų viską savo rankomis kūręs klaipėdiečių kolektyvas neįrašė jokios naujos dainos. 12 metų tylos baigėsi. Grupė tik ką grandioziškai TV eteryje atliktą naujausią kūrinį šiandien pristato visai Lietuvai. „Dėl populiarumo!“ – taip vadinasi po dvylikos metų vėl studijoje susirinkusios grupės kūrinys. Premjeros autorius Deivydas Zvonkus atskleidė, kodėl grupei prireikė tuzino metų, kad paskelbtų naują hitą: „Tiek metų Juozas mokėsi trimito solo.“

„Svarbiausia, kad kad mums galų gale pavyko. Gabalas veža!“ – legendinį kompozitorių papildydamas, delnu plekšteldamas per pečius kitiems grupės nariams, nusišypsojo Vilius Tarasovas. Dvylika kūrybinės tylos metų nesugebėjo nutildyti bavarams būdingo geros nuotaikos ir humoro jausmo. Grupės nariai atskleidė, kad jo netrūksta ir premjerinėje dainoje.

Tiesa, nors daina parašyta remiantis tikrais faktais ir realia patirtimi, visgi grupė įspėja, kad dainoje įvardinami pamišimo dėl populiarumo požymiai tik atsitiktinai gali būti siejami su konkrečiomis asmenybėmis.

„Ne kitaip. Jūs tai išgirsite“ – spaudydamas brangiausio Lietuvoje trimito klavišus pristatymą baigė Juozas.

Naujoji grupės daina – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui: Teksto ir muzikos autorius – Deivydas Zvonkus Teodoro Biliūno („Žmonės“) nuotraukos Youtube nuoroda – https://youtu.be/6OMptueBPhU

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.