M.A.M.A. triumfavusiam Donatui Montvydui – netikėtas pasiūlymas iš Švedijos

D.Montvydas pelnė tris M.A.M.A. apdovanojimus.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Montvydas pelnė tris M.A.M.A. apdovanojimus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 5:10 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:48 AM

Penktadienio vakarą surengtoje ceremonijoje M.A.M.A. tris statulėles pelnęs dainininkas Donatas Montvydas tikisi, kad šiais metais žengs dar keletą žingsnių į savo tikslą – išgarsėti ne tik Lietuvoje.

Kauno „Žalgirio“ arenoje surengtoje šventėje D.Montvydas (scenoje žinomas slapyvardžiu Donny Montell) buvo pripažintas Metų atlikėju, Metų popmuzikos atlikėju, o jo albumas „#BLCK“ – Metų albumu.

29-erių dainininkas sakė, kad troško pelnyti visus juos, tačiau labiausiai džiaugiasi Metų atlikėjo prizu.

„Kita vertus, Metų albumas – irgi labai svarbu. Į savojo įrašus, dainų klipus, reklamą aš investavau apie 45 tūkstančius eurų. Labai didžiuojuosi šiuo savo darbu, todėl šis apdovanojimas – itin malonus“, – sakė dainininkas.

Tačiau šiuo metu jo planai – dar ambicingesni nei pergalės M.A.M.A. scenoje. Neseniai D.Montvydas neseniai pasirašė sutartį su Švedijoje įsikūrusia vadybos kompanija „Stockhouse“, kuri rūpinsis jo reklama Skandinavijoje, ieškos galimybių rengti koncertus.

Tarp tris dešimtmečius veikiančios agentūros klientų – 1999-ųjų „Eurovizijos“ laimėtoja Charlotte Perrelli, popžvaigždė Dr. Albanas, buvusi grupės „Rednex“ vokalistė Annika Ljungberg ir kiti žinomi Švedijos artistai.

Nuo šiol Donato kūrinius per savo skyrių Stokholme platins viena trijų stambiausių pasaulio muzikos leidyklų – „Warner Music“. Pirmasis bendras darbas – praėjusią savaitę pristatyta daina ir klipas „Screw Me Up“.

„Tai geriausia iš visų iki šiol Donny įrašytų dainų. Hitas – tai pajunti akimirksniu. Kūrinį parašė vieni geriausių Švedijos dainų kūrėjų – Timas Larssonas ir Tobias Lundgrenas, dirbę su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis kaip „Rascal Flatts“ ir Susan Boyle.

Akimirksniu nusprendėme su juo pasirašyti Donny, nes jis gali tapti pasaulinio lygio atlikėju. Turi ne tik puikią charizmą, bet ir nuostabų balsą, puikiai renkasi muziką ir savo karjeros kryptį. Be to, jis – labai pozityvus žmogus, galbūt vienas perspektyviausių Šiaurės Europos atlikėjų šiuo metu.

Jam tiesiog reikia didelio proveržio, tikimės jam padėti. „Warner Music“ Donny irgi patinka, jie mano, kad jis turi didelį potencialą. Švedijoje daugybė puikių artistų, muzikos kompanijoms net sunku pasirinkti, su kuriuo dirbti. Tai, kad pasirinkome jį, rodo, kad tikime, jog jis yra toks pat geras, o gal net geresnis už to paties žanro švedų atlikėjus“, – lrytas.lt sakė „Stockhouse“ vadovas Staffanas Jordanssonas.

Jis pridūrė, kad kompanija tikisi šią vasarą rasti galimybių Donatui pasirodyti populiariuose Švedijos TV šou, o taip pat – keliuose dideliuose koncertuose.

„Aš to siekiau trejus metus. Nuolatinės kelionės į Švediją, klipų filmavimas ten, bendravimas, pažinčių mezgimas – viskas buvo dėl šito. Pagaliau turiu užnugarį Skandinavijoje, o tai – labai svarbi popmuzikos rinka.

Aš dėl to ir įrašinėjau dainas, kurios kainuoja nuo 5 tūkstančių eurų, kūriau brangius klipus. Moku skaičiuoti pinigus, per matematikos egzaminą gavau gerą balą, bet be investicijų prasimušti užsienyje beveik neįmanoma.

Dabat svarbiausia – pabandyti prasimušti į Švedijos radijo, televizijos eterį, „topus“. Tada atsiranda kitos galimybės. Labai tikiuosi, kad pasiseks, esu nusiteikęs daug ir kantriai dirbti“, – sakė Donatas.

Su švedais jis ruošiasi šįmet išleisti keletą naujų kūrinių, sulaukė ir netikėto pasiūlymo. „Stockhouse“ komanda mano, kad Donatui kitais metais reikėtų dalyvauti ne Lietuvos, o Švedijos atrankoje į „Euroviziją“.

„Strategiškai tai – geras planas. Net nelaimėjus atrankos, ten sulaukiama daug dėmesio – „Eurovizija“ Švedijoje labai populiari.

Bet aš apsisprendęs, kad to nedarysiu. Manęs nesuprastų ir nepriimtų Lietuva.

Žinote, čia kaip su Arvydo Sabonio sūnumi, kuris galėjo žaisti Ispanijos rinktinėje, bet suprato, kad tai nebūtų geras pasirinkimas.

Noriu dalyvauti „Eurovizijoje“ ir šįkart ją jau laimėti, bet būtent su Lietuvos vėliava. Tai – garbės reikalas.

Galbūt bandysiu kitais metais, dar nežinau. Pavyzdžiui, manau, kad net ir šiais metais su savo kūriniu „Screw Me Up“ būčiau vėl laimėjęs atranką, nes kitos ten skambančios dainos yra silpnos. Bet išlaikyti pauzę ir grįžti po metų būtų dar geriau“, – svarstė atlikėjas, pernai „Eurovizijoje“ užėmęs devintąją vietą.

Kad dar sykį dalyvaus „Eurovizijoje“, jis nė neabejoja.

„Keturi kartai gal jau būtų per daug, bet patekti ten trečią sykį tikrai bandysiu“, – pažadėjo dainininkas.

Naujausias D.Montvydo klipas „Screw Me Up“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.