Benas Malakauskas. „Tiksliai žinau, ką ketinu daryti atsistojęs prieš žiūrovą“

Benas Malakauskas.
Benas Malakauskas.
Benas Malakauskas.
Benas Malakauskas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2017, 10:24 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:02 AM

Jaunas, tačiau jau perspektyviu vadinamas atlikėjas Benas Malakauskas šiemet dalyvauja Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Pirmąjame ture nepalikęs abejingos komisijos ir žiūrovų jis toliau tęsia savo pasirodymą šiame konkurse. Jau šį šeštadienį galėsite išvysti jo antrąjį pasirodymą su daina „Rolling“. Nusprendėme pakalbinti patį atlikėją ir susipažinti su juo iš arčiau.

- Daugelis jus atrado šių metų Eurovizijoje. Papasakokite trumpai apie save.

– Studijuoju audiovizualinę kūrybą. Dirbu garso įrašų studijoje asistentu. Taip pat mokausi dainavimo ir, kai tik ištaikau laisvą minutę, skiriu ją savo, kaip muzikos atlikėjo, veiklai. Dauguma mano veiklų yra susijusios su muzika ir pramogų verslu, noriu tapti visapusišku šios srities profesionalu, todėl dabar patirties semiuosi iš mane supančių žmonių ir pradedu savarankišką veiklą.

- Kodėl būtent dabar nusprendėte dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje?

– Esu svarstęs apie tai ir praėjusiais metais. Tuomet neradau kūrinio, kuriuo tikėčiau. Buvo galimybė rinktis iš LRT pasiūlytų kūrinių, taip pat keletas kompozitorių juos siūlė. Galbūt tiesiog neišdrįsau lipti į didžiąją sceną. Šimete situacija jau kitokia. Įsidarbinau įrašų studijoje, susipažinau su daug žmonių, kurie dirba su įvairiais muzikiniais renginiais ir jie mane padrąsino siekti tikslų.

- Kaip vyksta pasiruošimas „Eurovizijai“, ar viskas taip, kaip ir tikėjotes prieš dalyvaujant. Galbūt kas nors Jus nustebino?

– Mano atveju šiam konkursui ruošiuosi ne vienas, man padeda keletas žmonių. Tai vokalo mokytoja, choreografas ir mano darbo kolegos, kurie rūpinosi dainos aranžuote. Turbūt didžiausią dėmesį skiriu dainavimui, net du kartus per savaitę repetuoju su vokalo mokytoja. Kitomis dienomis skiriu po valandą savarankiškam dainavimui. Taip pat antrajam pasirodymui, kurį šeštadienį išvys LRT žiūrovai, ruošiausi ir su choreografu. Pačių filmavimų metu mane nustebino draugiška atmosfera tarp dalyvių. Dauguma jų palaiko vieni kitus.

- Ar jaudinatės prieš pasirodydamas televizijos žiūrovams, kaip su tuo tvarkotės?

Žinoma, jaudulį visada jaučiu prieš filmavimus, nes man svarbu, kaip pasirodysiu. Lipdamas į sceną noriu padaryti viską geriausiai, kaip tuo metu galiu. Tačiau iš kitos pusės ruošiuosi tam ne paskutinį vakarą ir tai mane šiek tiek ramina, nes tiksliai žinau ką ketinu daryti atsistojęs prieš žiūrovą.

- Kaip vertinate kitų dalyvių pasirodymus? Ar turite patinkančių favoritų?

Man labai patinka Ievos Zasimauskaitės pasirodymai. Tiek pirmasis, tiek ir antrasis, kurio dar nespėjo išvysti televizijos žiūrovai. Ji sugeba tą pačią dainą atskleisti visai kita spalva. Manau tai parodo atlikėjos profesionalumą. Taip pat įsiminė Edgaro Lubio daina. Manau tai stiprus kūrinys, kuris yra alternatvyus vertinant šio konkurso standartais, tačiau dėl to jis ir yra įdomus.

- Kokių ateities planų turite, ar išgirsime Jus po Eurovizijos konkurso?

Jau dabar įrašinėjame naujus autorinius kūrinius. Tikiuosi vieną iš jų klausytojams pristatyti jau vasario mėnesį. Taip pat ketiname imtis didelio muzikinio projekto, apie kurį kol kas negaliu daug pasakoti, nes su tuo bus susiję daugiau Lietuvos muzikantų ir atlikėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?