Legendiniai „Black Sabbath“ surengė paskutinį koncertą: „Tai – tikrai pabaiga“

„Black Sabbath“ vokalistas O.Osbourne'as žada grįžti prie solinės karjeros.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Black Sabbath“ vokalistas O.Osbourne'as žada grįžti prie solinės karjeros.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2017, 1:15 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:29 PM

Didžiosios Britanijos roko grupė „Black Sabbath“, sunkiojo metalo žanro pionieriai, šeštadienį surengė paskutinį savo koncertą Birmingamo mieste, kuriame ji susikūrė prieš beveik penkis dešimtmečius, pranešė britų nacionalinis transliuotojas BBC.

1969 metais įsikūrusi grupė taip baigė savo atsisveikinimo gastroles.

68 metų grupės lyderis Ozzy Osborne'as pripažino, kad jam šios gastrolės sukėlė stiprių emocijų.

„Mano emocijos skraido visur, – penktadienį jis sakė BBC per repeticijos pertrauką. – Nuo tada, kai šiandien įžengiau į šį pastatą, jaučiausi laimingas ir jaučiausi susigraudinęs. Žiūrėsim, kas bus.“

„Black Sabbath“ atsisveikinimo gastrolėse taip pat dalyvavo 68 metų gitaristas Tommy Iommi ir 67 metų boso gitaristas Geezeris Butleris.

Viena svarbiausių visų laikų metalo grupių laikoma „Black Sabbath“ niekada nesilankė Lietuvoje, tačiau 2007-aisiais jos vokalistas O.Osbourne'as koncertavo Vilniaus „Siemens“ arenoje. O pernai vasarą Rygoje įvyko „Black Sabbath“ atsisveikinimo gastrolių koncertas, į kurį keliavo ir nemažai gerbėjų iš Lietuvos.

Ozzy sakė negalinti patikėti, kad ši grupė egzistavo 48 metus.

„Prisimenu, kaip grojom Birmingamo alaus bare „The Crown“ ir galvojom: „Bus gerai šitaip pagyventi porą metų – išgerti po kelis bokalus alaus ir pagroti“, – pasakojo jis. – Tačiau tai buvo labiausiai neįtikėtino nuotykio, kokį tik galima sugalvoti, pradžia. Dėl to mano gyvenimas buvo pats geriausias.“

Grupės vokalistas tvirtino, kad šeštadienio koncertas tikrai yra „Black Sabbath“ pabaiga.

Ozzy planuoja tęsti solinę karjerą ir sakė, kad labiausiai didžiuojasi faktu, kad jo grupėje, kitaip negu daugelyje dabartinių, nieko nebuvo dirbtina.

„Keturi vaikinai pasakė: „Pasvajokim“ – iš ši svajonė išsipildė, pranokdama mūsų beprotiškiausius lūkesčius“, – aiškino jis.

Ši grupė, išleidusi 19 studijinių albumų ir pardavusi daugiau kaip 70 mln. savo įrašų kopijų, 2005 metais buvo įtraukta į Britanijos roko šlovės galeriją, o 2006 metais – į Rokenrolo šlovės galeriją.

Ji yra pelniusi du „Grammy“ apdovanojimus. Planuojama, kad kitais metais bus surengta su „Black Sabbath“ istorija susijusi paroda, kuri keliaus per pasaulį.

„Black Sabbath“ daina „Iron Man“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.