Pamatykite: naujas „Žalvarinio“ klipas – kovotojams už laisvę

„Žalvarinis“ klipą filmavo ant Kernavės piliakalnių.<br>M.Stankevičiaus nuotr.
„Žalvarinis“ klipą filmavo ant Kernavės piliakalnių.<br>M.Stankevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 9:32 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:37 AM

Jų namai buvo miškas, šeima – mėnulis, saulė ir žvaigždės. Daugelis jų negrįžo, bet mums paliko laisvę.

„Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, norime pagerbti visus, kurie kovojo, užaugino ir išlydėjo, laukė sugrįžtant. Atmintis gyva! Senosios dainos mums pasakoja istoriją ir mes didžiuojamės ja.

Mūsų norui pagerbti kovotojus puikiai tiko viena iš senųjų karinių-istorinių dainų, kurią aranžavo Robertas Semeniukas“, – pasakoja grupės „Žalvarinis“ nariai, šiandien pristatantys vaizdo klipą „Broliams“.

„Šįkart norėjosi kažko jautraus ir subtilaus, ramiai besikeičiančių vaizdų. Daina „Broliams“ yra labai švelni ir paprasta, bet tuo pačiu skamba didingai ir netgi pompastiškai.

Dainos skambesiui norėjosi naujų spalvų, netikėtų tembrų grupės muzikoje, todėl šįkart pakvietėme prisijungti akordeono meistrą ir gerą bičiulį Nerijų Bakulą. Mūsų gretas papildė ir vienas geriausių šių dienų Lietuvos būgnininkų – Jonas Lengvinas, kuris imitavo visą karo orkestrą.

Filmavimui vietą išsirinkti buvo tikrai nesunku, nes pati kompozicija pasufleravo, kur tai turi vykti ir kokia maniera filmuoti. Klipo idėja kilo spontaniškai, besiklausant vis tobulėjančio dainos skambesio. Visi, kuriuos kvietėme prisidėti prie filmavimo, nepabūgo žvarbių žiemos šalčių ir mielai prisijungė prie idėjos sukurti vaizdo klipą Vasario 16-ąjai. Surinkome šaunią komandą ir žingsnis po žingsnio kūrėme“, – sako muzikantai.

Filmavimas vyko pirmojoje Lietuvos sostinėje – Kernavėje, ant piliakalnių, nuo kurių atsiveria puikūs, didingi vaizdai.

Klipo filmavimo diena buvo labai žvarbi, tačiau galutinis rezultatas, patirtos emocijos, vaizdai, ugnis dabar jau šildo širdį.

Vaizdo klipas „Broliams“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.