Albumo apžvalga. Mesijus ir Munpauzn „Pomirtinis“

Reperis ir reklamos specialistas Žygimantas Kudirka-Mesijus Lietuvoje geriausiai žinomas dėl prieš porą metų pristatyto išradingo klipo „Nelieskit mėlynojo gaublio“ (už kurį pelnė M.A.M.A. statulėlę), tačiau mėgstantys braidyti po muzikinę alternatyvą jau tikrai žino ir jo duetą su elektroninių ritmų kūrėju Munpauzn.

Žygimantas Kudirka – Mesijus.<br>T.Bauro nuotr.
Žygimantas Kudirka – Mesijus.<br>T.Bauro nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 5:27 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:36 AM

Pernai išleistas albumas „#Užgrotų“ kritikų buvo įvertintas kaip vienas įdomiausių lietuviškos muzikos darbų. Dabar jau galima išgirsti jo tęsinį – ne mažiau „trenktų“ kūrinių minialbumą „Pomirtinis“, kuris sausio pabaigoje atnešė duetui Metų hiphopo grupės apdovanojimą M.A.M.A. ceremonijoje.

Jei ankstesniame albume Mesijus filosofavo socialinėmis temomis – nuo pareigūnų iki nusikaltėlių, dabar pavadinimas taikliai nusako visą kūrinį. „Ezoteriniu repu“ šį darbą vadinantys jo autoriai įrašė kartais juokinančius, kartais trikdančius pamąstymus, kurie gali ateiti į galvą mirus.

Viename kūrinyje lyrinis Mesijaus herojus negali susivokti, į ką persikūnijo, kitame stebisi, kad rojuje nėra vandens, nes čia visi maitinasi saulės energija, kitame svarsto apie tai, ką Žemėje paliko po mirties ar kada bus išrasti vaistai nuo mirties.

Visa tai – labai specifine repavimo maniera, su daug netikėtų minties vingių, neįprastų elektroninių tembrų ir dar su keliais intarpais, kuriuose panaudotos šypseną keliančios ištraukos iš televizijos laidų.

Tai net nelabai norisi vadinti hiphopu – šie du veikėjai kuria kažką visiškai savito ir nutolusio nuo visų muzikinių stereotipų.

Tikrai bus tokių, kurie netyčia išgirdę išjungs, nes ši muzika jiems pasirodys visiška nesąmonė, tačiau nebijantys absurdo muzikoje šių kūrinių klausysis pasigardžiuodami. Viena, dėl ko nekils ginčų: Lietuvos scenoje turbūt dar niekas mirties nėra apdainavęs taip keistai ir komiškai.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Ištraukos iš EP „Pomirtinis“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.