Albumo apžvalga. „Sheep Got Waxed“ „Pushy“

„Sheep Got Waxed“.<br>A.Bublytės nuotr.
„Sheep Got Waxed“.<br>A.Bublytės nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-02-28 18:30, atnaujinta 2017-04-08 20:55

Saksofonisto Simono Šipavičiaus, būgnininko Ado Gecevičiaus ir gitaristo Pauliaus Vaško trijulė „Sheep Got Waxed“ – viena iš tų Lietuvos grupių, kuriai tiesiog logiškai neįmanoma prognozuoti didelio populiarumo.

Tokia muzika, kokią ji atlieka, niekur pasaulyje nepritraukia didelių minių. Kita vertus, tie, kurie ją mėgsta, mėgsta fanatiškai.

Džiazo festivalių ir alternatyvių renginių lankytojams „Sheep Got Waxed“ yra gerai žinomi – tai jau trečiasis grupės albumas. Kaip ir ankstesni du, laviruojantis tarp kelių muzikos stilių, negailestingas, neskirtas silpnų nervų klausytojams ir „Eurovizijos“ gerbėjams.

Instrumentinę muziką grojantys vyrai čia laviruoja tarp kietų užuominų į pankroką (vos minutės trukmės kūrinys „Unprotected“), avangardinį džiazą (kone visi albumo kūriniai), net bliuzą („Poper Taylor“) ir „disco“ – albumą pradedantis kūrinys „Woolless“, jei iš jo išimtumėte „purviną“ gitaros šėlsmą, puikiai galėtų skambėti elektroninei muzikai skirtose radijo stotyse.

Fantazijos kupini ritmai, gitaros ir saksofono cypavimai, elektroninių garsų krebždesiai ir aštrūs smūgiai – klausydamasis „Sheep Got Waxed“ tikrai neatsipalaiduosi. O ramybės akimirkos (švelni muzikinė meditacija „Miss“ ar svaiginantis titulinis kūrinys „Pushy“) yra apgaulingos – po jų grupė vėl trenkia per ausis su kosminiu įniršiu ir užsidegimu.

Į Lietuvą kartais užsukantys muzikos kritikai iš užsienio „Sheep Got Waxed“ kone visada išskiria kaip vieną įdomiausių šalies grupių. „Pushy“ dar kartą primena, kad muzikantai yra visiškai teisūs, eidami savo užsibrėžtu keliu.

Dar įvairesnis ir daugiau intrigų, nei ankstesni grupės įrašai, slepiantis darbas, su kiekviena perklausa atskleidžiantis naujų staigmenų. Beje, praėjusį savaitgalį išleistas ir vinilo plokštelėje, kuri šį penktadienį bus pristatyta koncertu Vilniuje. Tad atrasti ir klausytis „Pushy“ dabar galima kone visais įmanomais formatais.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Grupės vaizdo klipas „Forro“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.