„Eurovizijos“ atrankos prodiuseris paaiškino, kodėl iškrito Alanas ir Mia

„Eurovizijos“ atranka – visiškai nenuspėjama. Tuo įsitikino ir daugelį metų žinomi šalies atlikėjai, nesugebėję pasiekti finišo tiesiosios.

Alanas Chošnau ir Mia iškrito, nepasiekę atrankos finalo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Alanas Chošnau ir Mia iškrito, nepasiekę atrankos finalo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 1:22 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:06 PM

Savaitgalį įvyko dar vienas, jau aštuntasis, atrankos į šių metų „Euroviziją“ etapas.

Jame iš aštuonių dalyvių barjerą peršoko tik keturi – tarp likusių už nugaros buvo ir patyrusios Lietuvos popžvaigždės.

Į kitą etapą žengė alternatyvios elektroninės muzikos grupė „Fusedmarc“, jauni dainininkai Gabrielius Vagelis, Paula ir Kotryna Juodzevičiūtė. Tarp tų, kuriems užsitrenkė durys, liko kur kas geriau popscenoje žinomi Alanas Chošnau ir Mia.

Rezultatai – nenuspėjami

Kitame „Eurovizijos“ etape, kuris LRT televizijos eteryje įvyks šį šeštadienį, rungsis aštuoni atlikėjai.

Prie jau minėtų keturių dainininkų ir grupių taip pat prisidės anksčiau į priekį žengę Aistė Pilvelytė, Ieva Zasimauskaitė, Sasha Song ir Greta Zazza.

Po šio šeštadienio iš jų liks tik šeši – šie atlikėjai kovo 11-ąją ir susigrums „Eurovizijos“ atrankos finale, kuris bus transliuojamas iš Klaipėdos „Švyturio“ arenos.

Kortos vis labiau maišomos – prieš savaitę prie vertintojų prisidėjus užsienio komisijai, kurios nuomonė kartais iš esmės skiriasi nuo Lietuvos žiūrovų ir vertintojų, nebeįmanoma nuspėti, kas atsidurs pirmojoje lentelės vietoje.

Pavyzdžiui, Lietuvos komisija pirmąją vietą šeštadienį skyrė grupei „Fusedmarc“, o užsienio – G.Vageliui.

Viltis nugalėti sudužo

„Už borto“ šeštadienį likęs dainininkas A.Chošnau visos atrankos metu neslėpė tikintis, kad jo kartu su italu Marco Lo Russo įrašyta daina „7 Days“ būtų geriausias Lietuvos pasirinkimas šių metų „Eurovizijai“.

Komisija ir žiūrovai manė kitaip – Alanas sulaukė kritikos ir dėl dainos, ir pernelyg paprasto pasirodymo scenoje.

Savo emocijas dainininkas socialiniuose tinkluose išliejo trumpai: „Eurovizijos“ Nr. 01 mirė. Tegyvuoja Alanas. Ačiū, kurie palaikėte. Iki šaunių susitikimų tikruose koncertuose.“

Po 11 metų pertraukos atrankoje dalyvavęs dainininkas dar praėjusią savaitę „Lietuvos rytui“ sakė, kad jeigu iškris, tai nebus pasaulio pabaiga.

Atrankos finale jis žadėjo parodyti įspūdingesnį šou, tačiau neteko šios galimybės.

Eurovizija“ yra toks konkursas: pirmiausia – daina, tik tada papildomi dalykai. Aš tikiu daina, kitaip nebūčiau dalyvavęs.

Esu parašęs daugybę dainų, su grupe koncertuojame arenose, turiu daug pasirodymų. Yra ką veikti“, – sakė dainininkas.

Pasijuto maišoma su žemėmis

Dramatiškai į nesėkmes reaguojanti dainininkė Mia šį kartą buvo gana santūri, nors neslėpė, kad komisijos komentarai jos nenudžiugino.

Režisierė Dalia Ibelhauptaitė „kiču ir naftalinu“ išvadino dainininkės pasirinktą pasirodymo elementą – sostą, kuriame įsitaisiusi ji atliko jausmingą dainą „Sacrifice“.

Komentarai atlikėjai taip nepatiko, kad ji paliko studiją ir pabaigoje nebesiklausė rezultatų – kameros nufilmavo tuščią Mios sostą.

„Noriu pamatyti dar sykį, kaip mane sumals su žemėmis“, – prieš transliaciją savo gerbėjams internete prisipažino Mia.

Bendraudama su jais, atlikėja pripažino, kad komisijos nuomonė jai ne sykį pasirodė nepagrįsta. Atrankos finalui ji taip pat buvo paruošusi kitokį šou, kurį dabar ketina parodyti savo soliniame koncerte.

Žymus vardas – dar ne viskas

Atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas „Lietuvos rytui“ sakė, jog jo nenustebino, kad mažiau žinomi atlikėjai išstūmė tuos, kurie scenoje yra daugybę metų.

„Susikurtas vardas ar įdirbis šioje atrankoje nėra lemiamas. Svarbiausia – daina ir pasirodymas. Matyt, jais Mia ir Alanas sužavėjo nepakankamai žmonių, kad eitų į kitą etapą.

Alano dainos, beje, man netgi šiek tiek gaila, nes tai – įsimenantis, geras popmuzikos kūrinys. Tačiau esu tikras, kad jam puikiai seksis radijo eteryje“, – sakė L.Lučiūnas.

Jo nuomone, gerus jaunų atlikėjų rezultatus lėmė ir tai, kad pasikeitė „Eurovizijos“ atrankos auditorija.

„Per pastaruosius porą metų susidomėjo daugiau jaunų žiūrovų. Anksčiau buvo toks įvaizdis, kad atranka skirta vyresnei publikai, o dabar ją žiūri visi.

Kodėl? Nes ir pati čia skambanti popmuzika keičiasi. Ji nebėra tokia šlykšti kaip prieš penkerius šešerius metus.

Dabar „Eurovizijos“ dainos jau yra priimtinos normalų skonį turintiems klausytojams. Nebeliko to skirstymo į „eurovizines“ ir „neeurovizines“ dainas.

Dainų muzikinis lygis atrankoje auga, o žiūrovai, ypač – jauni, nebepaiso autoritetų. Jei patinka daina, jie balsuoja, net jeigu atlikėją girdi pirmą kartą.

Ir tai teisinga. Pavyzdžiui, aš savo vaikams turiu paaiškinti, kas yra Mia, bet jie jau labai gerai žino Paulą ar K.Juodzevičiūtę“, – sakė prodiuseris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.