Grupė „Sheep Got Waxed“ pristato pirmąją vinilinę plokštelę

Grupė „Sheep Got Waxed“ ir vinilais nepasotinami lietuviškos muzikos gurmanai turi bendrą priežastį džiaugtis. Muzikantai išleidžia pirmąjį savo vinilą.

„Sheep Got Waxed“.<br>V.Ruzgaitės-Nonos nuotr.
„Sheep Got Waxed“.<br>V.Ruzgaitės-Nonos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 10:38 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:27 PM

Visai šviežią, dar dažais kvepiančią plokštelę pirmiausia galės įsigyti klausytojai, atėję į vinilo „Pushy“ pristatymo koncertus. Šįvakar, ketvirtadienį, – Kauno menininkų namuose, penktadienį – vilniečių dar neatrastoje naujamiesčio erdvėje “Autarkia“.

Vinilinėje plokštelėje nugulė antrasis, šį rudenį pasirodęs grupės albumas „Pushy“. „Vinilo visada norėjom, bet įgyvendinimo planą pasiūlė Mantas Joneikis ir „Tilto namų“ agentūra. Mantas norėjo fiksuoti patinkančią muziką, o mes – ją įamžinti ilgaamžiškiausiame formate“, – pasakoja grupės gitaristas Paulius Vaškas.

Nauja „Sheep Got Waxed“ plokštelė – tai dviejų lietuviškų grupių kolaboracija. Vinilinį judėjimą palaikantis ir vinilų uoliai klausantis grupės „Garbanotas Bosistas“ gitaristas Mantas Joneikis tapo ir scenos draugų leidinio idėjiniu vadu.

Kaip sako pats atlikėjas: „Norėjau pats turėti „Sheep Got Waxed“ vinilą, nes man patinka kaip jie groja. Dabar galimybę sudėti muziką į internetą turi visi. Ten visko tiek pridėta, kad sunku išlaikyti dėmesį, viskas pasidaro greita ir vienoda. Kai išsitrauki tą juodą blyną iš dėklo, padedi ant patefono ir imi suktis kartu su juo, būni įtrauktas nuo pirmos iki paskutinės minutės. Vinilas – tai kaip toks kelio ženklas su nuoroda „svarbu“.

„Sheep Got Waxed“ – muzikantų trejetas, kuris kartu ant scenos eksperimentuoja jau šeštus metus. Grupės nariai grodami naudoja visas rankas ir visas kojas. Gitarą, saksofoną ir būgnų komplektą palydi įvairūs efektų blokai ir skaitmeninė perkusija. Taip džiazo, roko bei elektronikos žanrai muzikantų rankose virsta taisykles laužančiais garsais.

Jais grupė „glosto“ ne tik Lietuvos publiką. Albumą „Pushy“ trio jau pristatė Latvijoje, Anglijoje, Ispanijoje, Estijoje. Į pastarąją kovo pabaigoje žada sugrįžti – muzikantai atstovaus Lietuvą tarptautiniame festivalyje „Tallinn Music Week“.

Artimiausias vinilo „Pushy“ pristatymo koncertas vyks šįvakar, kovo 2 d., Kauno menininkų namuose. Grupės gitaristo Pauliaus žodžiais, „koncertas nusimato toks jaukus, kaip ką tik iškepto vinilo kvapas“.

Atrasti, klausytis ir įsigyti pirmąjį vinilą iš pačių muzikantų rankų trečią pavasario dieną, penktadienį, galės ir sostinės gyventojai. Vilniuje koncertas vyks naujamiestyje įsikūrusioje meno ir koncertų lokacijoje „Autarkia“ (Naugarduko g. 41). Koncertą organizuoja ir vinilo leidyba rūpinasi (nepri)klausoma muzikos agentūra „Tilto namai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą