Filipas Kirkorovas šokdina užsienio atlikėjų koncertų Rusijoje rengėjus

Kovo 14 d. Maskvoje, Kremliaus rūmuose, įvyks Rusijoje populiarios pancūzų dainininkės Mireille Mathieu (70 m.) koncertas. Jis vadinamas jubiliejiniu: pirmą kartą dainininkė tuometėje SSRS gastroliavo prieš 50 metų.

Tiek M.Marhieu, tiek F.Kirkorovo koncertas vyks Kremliaus rūmuose.<br>V.Ščiavinsko ir D.Umbraso nuotr.
Tiek M.Marhieu, tiek F.Kirkorovo koncertas vyks Kremliaus rūmuose.<br>V.Ščiavinsko ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka („Lietuvos ryto“ korespondentas Maskvoje)

2017-03-12 15:30, atnaujinta 2017-04-08 03:18

Tačiau pagrindine koncerto aptarimo tema Maskvos žiniasklaidoje tapo bilietų kainos: jos siekė iki 25 tūkst. rublių (400 eurų). Kaip rašo žurnalistai, dainininkė čia nieko dėta: pagrindinė priežastis – koncerto rengėjų Rusijoje godumas.

Maskvos žiniasklaida pateikė skaičius: bilietai į M.Mathieu koncertus Paryžiaus salėje „Olympia“ kainuoja nuo 15 iki 75 eurų. Taigi maskviečiams žvaigždės pasirodymas atsieis 3-4 kartus brangiau. Nors Taline, iš kurio dainininkė atvyko į Maskvą, bilietų kainos buvo visiškai „paryžietiškos“.

Laikraštis „Trud“ prisiminė, kad prieš pusę amžiaus Maskvoje, Leningrade ir Kazanėje, kur M.Mathieu koncertavo su Paulio Mauriat orkestru, bilietai kainavo po 5 rublius, bet didžiąją dalį vietų salėse užimdavo įvairaus plauko spekuliantai ir ypač atsakingi darbuotojai. Užsienio žvaigždėms gastrolės SSRS buvo nuostolingos, nes jie pagal sutartis su koncertų organizatoriumi „Goskoncert“ gaudavo daugiausia 1500 dolerių už pasirodymą. Be to, pusę honoraro jie gaudavo rubliais be teisės iškeisti juos į konvertuojamą valiutą, taigi turėjo pinigus išleisti vietoje.

„Naujojoje Rusijoje padėtis išlieka paradoksiška, tik iš kitos pusės, – rašė „Trud“. – Koncertų rengėjai žino, jog dideliuose miestuose nuvorišai pasiryžę mokėti didžiausias sumas, kad tik patektų į prestižinius renginius, ir naudojasi tuo.“

Žurnalistai išsiaiškino, kad bilietų į rusų popdainininko Filipo Kirkorovo šou balandžio mėnesį tuose pačiuose Kremliaus rūmuose kainos nenusileidžia M.Mathieu koncerto bilietų kainoms. Maskvoje sklando gandai, jog F.Kirkorovas pareikalavo prancūzų dainininkės gastrolių rengėjų, kad bilietai į jos koncetą nebūtų brangesni nei į jo. Užtat, kaip rašo „Trud“, Rusijoje taip pat populiaraus prancūzų dainininko Charles‘io Aznavouro (92 m.) koncerto, numatyto Kremliaus rūmuose bandžio mėnesį, įkainiai dar didesni – iki 34 tūkst. rublių (550 eurų).

Beje, likus savaitei iki M.Mathieu koncerto, beveik visi bilietai jau buvo parduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.