Albumą pristatanti grupė „Gin'Gas“ kviečia melstis fanko dievams

Kovo 14-osios vakarą vilniečių pamėgtame klube „Tamsta“ įvyks vienos seniausių lietuvių fanko grupių „Gin‘Gas“ albumo „O kas, jeigu aš?“ pristatymas. Koncerto metu skambės naujausio albumo dainos ir jau gerai pažįstami kūriniai.

„Gin'Gas“ – Lietuvos fanko muzikos vėliavnešiai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Gin'Gas“ – Lietuvos fanko muzikos vėliavnešiai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-14 10:45, atnaujinta 2017-04-08 00:35

Grupė „Gin‘Gas“ gimė 1991-92 m. Šiauliuose ir greitai išpopuliarėjo tarp fanko muzikos gerbėjų. Dar pirmaisiais nepriklausomybės metais jie muzikavo ne tik studentų šventėse, klubuose, bet ir respublikiniuose renginiuose.

Tradicinis diksilendas, džiazo, džiazroko muzika pateikta 8–9 pučiamaisiais ir ritmo grupe – tai „groove“ (pulsas) pačia geriausia prasme. Po metų išleistas pirmasis grupės albumas, o jos nariai iš Lietuvos muzikos padangės iškeliavo ir į Europos festivalius, ne kartą buvo nominuoti Lietuvos muzikos apdovanojimuose.

Jau 25-erius metus gyvuojančioje grupėje šiuo metu groja 11 muzikantų iš skirtingų Lietuvos regionų, o iki naujojo albumo juos visus atvedė meilė fanko muzikai.

„Mūsų nariai gyvena skirtinguose miestuose – Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – tad ir suderinti laiką repeticijoms būna išties sudėtinga. Tačiau visi mylime šią muziką, tad galiausiai susitinkame ir grojame.

Beje, albumo pristatymui paruošėme kai ką ypatingo – visi į koncertą atėję muzikos mylėtojai gaus specialų „Gin'Gas“ dainynėlį, (panašiai, kaip bažnyčioje) ir galės viso koncerto metu giedoti, tiksliau, dainuoti kartu su mumis.

Tie, kurie mėgsta mūsų muziką, galima sakyti, yra tikri fanko maldininkai, dėl to ir sukursime jiems visas sąlygas pasimelsti fanko muzikos dievams“, – užsimena grupės prodiuseris ir vokalistas Remigijus Ruokis.

Tadas Žukauskas jau kelerius metus talkina „Gin'Gas“, nes fanko muzikoje bosinė gitara yra itin svarbus instrumentas. Kaip ir būgnai, kuriuos valdo Gintautas Gascevičius (abu jie yra iš grupės „Bix“).

Klavišininkas Žilvinas Gaubas moderuoja pūtikų ir ritmo sekcijas, aprengdamas kartu su Pauliumi Jasiūnu trūkstamomis klavišų partijomis visą kūrinių harmoniją, įžvelgdami reikalingą paprastumą ir subtilų suprantamumą.

Jauniausias grupės gitaristas Vykintas Aleksandras Jasaitis plušo kelias dienas, kol įrašė visas reikiamas gitarų partijas. R.Ruokis dirbo visą laiką studijoje, nes kiekvieno kūrinio forma yra derinama su vokalo linijomis, todėl jai pasibaigus studijon kelis kartus „sušoko“ sunkioji fanko artilerija – pūtikai. V

isais saksofonais užgrojo Arūnas Viduolis, kai kuriuose kūriniuose pasidabinęs keistai skambančiu procesoriumi kelių sesijų metu suraitė visas partijas. Trimitininkas Dmitrijus Levencoasv jau studijuodamas grojo „Gin'Gas“, todėl dar pakvietė šiai muzikai neabejingą trombonininką Valdą Surdoką – po jų improvizacijų savaime kyla rankos ploti, švilpti, kojos ir galva judėti, kartais jie taip „užtūsina“, kad pulse gali likti pusei dienos, nesuprasdamas kodėl vis dar judi.

Beje, prie šio kolektyvo koncertuose prisijungs ir saksofonininkas Laimonas Urbikas, kuris „žudys“ baritono saksofoną taip mielu ausiai kriuksėjimu. Perkusijos ėmėsi Aurimas Povilaitis (vėlgi iš „Bix“), nes šiuos instrumentus valdo tobulai.

Paskutinius štrichus nuostabiai jausmingai ir techniškai atlieka Agnė Michalenkovaitė, o viename kūrinių – ir Inga Kriščiūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.