Rusijai grasinant boikotuoti „Euroviziją“, atstovauti jai siūlosi Robbie Williamsas

Aistros dėl Rusijos dalyvavimo šių metų „Eurovizijos“ konkurse kaista toliau.

Jei Ukraina neįsileis J.Samoilovos, vietoj jos padainuoti norėtų R.Williamsas.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix/Reuters“ nuotr.
Jei Ukraina neįsileis J.Samoilovos, vietoj jos padainuoti norėtų R.Williamsas.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix/Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2017, 1:21 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 1:18 PM

Kaip praėjusią savaitę rašė lrytas.lt, Rusija į konkursą, kuris gegužės 9-13 dienomis vyks Ukrainos sostinėje Kijeve, nusprendė siųsti Juliją Samoilovą – 27-erių dainininkę, kuri dėl ligos nuo mažens yra prikaustyta prie neįgaliojo vežimėlio.

Problema – prieš dvejus metus J.Samoilova koncertavo Rusijos okupuotame Kryme. Todėl Ukrainoje yra įtraukta į nepageidaujamų asmenų sąrašą – už tai, kad neteisėtai kirto šalies sieną.

Ukraina, kaip ir tarptautinė bendruomenė, nepripažįsta Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos.

Paaiškėjus, ką į „Euroviziją“ siunčia Rusija, Ukrainoje ne vienas įtakingas valstybės pareigūnas šį pasirinkimą įvertino kaip provokaciją.

Kijeve praėjusią savaitę vyko „Eurovizijoje“ dalyvaujančių šalių delegacijų vadovų susirinkimas. Anot Lietuvos radijo ir televizijos delegacijos vadovo, Rusijos klausimas jame nebuvo oficialiai svarstomas, tačiau jo kolegų nuomonė vieninga – J.Samoilovos dalyvavimas būtų spekuliavimas neįgaliu žmogumi.

Pirmadienį Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Vasilijus Hrycakas naujienų agentūrai „Unian“ sakė, kad sprendimas dėl J.Samoilovos dar galutinai nepriimtas, tačiau atitinkamas dokumentas jau paruoštas.

Jis neslėpė manantis, jog dainininkė neturėtų vykti į Ukrainą.

„Manau, kad įstatymai turi būti lygūs visiems“, – pabrėžė V.Hrycakas.

Jis priminė, kad dainininkė ne tik dainavo okupuotame Kryme, bet ir socialiniuose tinkluose reiškė neigiamą nuomonę apie Ukrainos valdžią, jos pasirinktą euroatlantinės integracijos kelią.

Rusijos senatorius Olegas Morozovas šios šalies naujienų agentūrai „RIA Novosti“ jau pareiškė, kad šalis nekeis savo atstovės „Eurovizijoje“. Jei J.Samoilovai bus neleista vykti į Kijevą, Rusija apskritai boikotuos „Eurovizijos“ konkursą.

„Keisti dalyvį dėl šio absurdiško sprendimo – pralaimėtojų elgesys. Tokiu atveju mes tiesiog atrodytume įstumti į kampą“, – pareiškė politikas.

Kad Rusija nekeis savo atstovės, jau pareiškė ir šalies prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Į ginčą dėl „Eurovizijos“ netikėtai įsivėlė ir britų dainininkas Robbie Williamsas.

Popmuzikos superžvaigždė pareiškė, kad mielai atstovautų Rusijai šių metų „Eurovizijoje“. Tai jis pasakė interviu žinomam Rusijos TV laidų vedėjui Andrejui Malachovui.

R.Williamsas, kuris šių metų rugpjūtį koncertuos ir Vilniaus Vingio parke, pasakė: „Norėčiau atstovauti Rusijai. Aš tik šiaip dabar tai sakau, mano vadybininkas dabar susiėmė už galvos. Bet aš norėčiau atstovauti Rusijai „Eurovizijoje“. Pirmyn, Rusija, mes sugebėsime laimėti“.

Pernai R.Williamsas išleido dainą „Party Like A Russian“, kurioje išsišaipė iš Rusijos oligarchų.

Kūrinys sulaukė daug kritikos Rusijoje, nes pasigirdo raginimų boikotuoti šį atlikėją.

Bet pykčiai jau baigėsi – šių metų rugsėjį R.Williamsas koncertuos Maskvoje ir Sankt Peterburge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.