Rusijoje – įniršis dėl „Eurovizijos“, Filipas Kirkorovas jau turi planą

Trečiadienio popietę paaiškėjus, kad Ukraina neketina įsileisti Rusijos atstovės „Eurovizijoje“ Julijos Samoilovos, Rusijoje kilo karštos diskusijos, kuriose skamba prakeiksmai ir kaltinimai konkurso šeimininkams.

Julijos Samoilovos ginti veržiasi ir Filipas Kirkorovas.<br>„ViDA Press“ ir T.Bauro nuotr.
Julijos Samoilovos ginti veržiasi ir Filipas Kirkorovas.<br>„ViDA Press“ ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-22 19:22, atnaujinta 2017-04-07 10:47

Kaip skelbė lrytas.lt, 27-erių dainininkė J.Samoilova, ketinusi atstovauti Rusijai gegužės 9-13 dienomis vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Kijeve, nebus įleista į Ukrainą, nes 2015-aisiais koncertavo Rusijos okupuotame Kryme.

Ukraina tai traktuoja kaip neteisėtą šalies sienos kirtimą. Todėl Ukrainos saugumo tarnyba uždraudė J.Samoilovai į šalį atvykti trejus metus.

Kilus dideliam skandalui, „Euroviziją“ rengianti Europos transliuotojų sąjunga išplatino pareiškimą, jog toliau bendraus su Ukrainos valdžia ir sieks, kad konkurse dalyvautų visi į jį šalių deleguoti atlikėjai.

Ukrainos politikai neabejoja, kad siųsti J.Samoilovą – Rusijos provokacija. Mat mergina nuo mažens yra prikaustyta prie neįgaliojo vežimėlio, todėl jai duris užtrenkę ukrainiečiai dabar kai kam gali atrodyti beširdžiai.

Kaip toliau elgsis Rusija, kol kas nežinoma, bet savaitės pradžioje Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas užsiminė, kad šalis nemato galimybių keisti savo atstovę „Eurovizijoje“.

Trečiadienio vakarą Rusijos žiniasklaidoje liejasi ir šalies politikų, ir žinomų atlikėjų kalbos „Eurovizijos“ tema.

Televizijos eteryje situaciją pakomentavo pati J.Samoilova: „Juokinga tai stebėti, nesuprantu, ką manyje pamatė, tokioje mažoje mergaitėje pamatė kažkokią grėsmę. Aš nenusimenu ir toliau užsiimu muzika“. Dainininkė pridūrė tikinti, kad viskas dar pasikeis ir jai bus leista dalyvauti konkurse.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova feisbuke parašė, jog Ukraina vadovaujasi įstatymu, tačiau jo taip uoliai netaiko kitiems žmonėms, pavyzdžiui, Ukrainos piliečiams.

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Grigorijus Karasinas sprendimą neįsileisti J.Samoilovos pavadino „cinišku ir nežmonišku“.

Pirmasis Rusijos televizijos kanalas, kuris ir deleguoja atlikėjus į „Euroviziją“, Ukrainos poelgį įvertino kaip klaidingą ir išplatino pareiškimą, jog Ukrainai šioje situacijoje pritrūko sveiko proto.

Kanalas paskelbė, kad jei J.Samoilovai nebus leista dalyvauti šįmet, ji būtinai Rusijai konkurse atstovaus 2018-aisiais.

Rusijos Dūmos deputatas Vitalijus Milonovas, garsėjantis skandalingais pareiškimais, Ukrainos saugumo tarnybos sprendimą socialiniuose tinkluose komentavo taip: „Eurovizijoje“ pradėjome žaisti pagal velnio taisykles, gavome melą ir apgaulę, tai nuspėjama.Tegul debilai dainuoja kitoje gatvėje“.

Kitas skandalingas deputatas Vladimiras Žirinovskis pareiškė, kad Ukrainos sprendimas – aiškus nacizmo požymis.

Žinomas Rusijos prodiuseris Josifas Prigožinas Ukrainos elgesį pavadino „nežmonišku“, teigė, kad Vakarų žvaigždės dabar turi ginti J.Samoilovą, o jei jai nebus leista dalyvauti, Rusija apskritai turėtų pamiršti „Euroviziją“ ir daugiau niekada šiame konkurse nedalyvauti.

„Europa turi susimąstyti, ar įsileisti Ukrainą į Europos Sąjungą“, – leidiniui gazeta.ru pareiškė prodiuseris.

Rusijos Gynybos ir saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Francas Klincevičius paskelbė, kad Ukraina neįsileis J.Samoilovos, nes išsigando jos pergalės „Eurovizijoje“.

Kaip skelbia naujienų agentūra TASS, Ukrainos sprendimą jis pavadino „gėdingu ir niekšingu“.

„Julija ne tik labai talentinga, jos labai stiprus charakteris, ji būtų laimėjusi Ukrainoje. Jie atėmė jos svajonę“, – teigė F.Klincevičius.

Į kilusią sumaištį jau įsivėlė ir „Eurovizijoje“ dalyvavęs žinomas Rusijos popdainininkas Filipas Kirkorovas.

Jis pareiškė, kad Ukrainos sprendimas – neteisingas, o jo advokatas jau ruošia laišką, kurį išsiųs visiems „Eurovizijoje“ šįmet dalyvausiantiems dainininkams.

F.Kirkorovas tikisi, kad visi jie išėję į sceną prieš savo pasirodymą ištars tokius žodžius: „Ši daina skamba Julijos Samoilovos, neįgalios merginos, kurios čia bijoma, garbei“.

Dainininkas kviečia šį kreipimąsi pasirašyti visus savo kolegas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.