Ukraina uždraudė atvykti Rusijos „Eurovizijos“ dainininkei

Į Ukrainą Rusijos dainininkė Julija Samoilova nevyks. Nors ji buvo išrinkta atstovauti Rusijai Kijeve vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse, tačiau negali patekti į šalį, nes yra nepageidaujamų asmenų sąraše.

Julija Samoilova negalės atstovauti Rusijai „Eurovizijos“ konkurse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Julija Samoilova negalės atstovauti Rusijai „Eurovizijos“ konkurse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2017, 2:22 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:11 AM

„Ukrainos saugumo tarnyba uždraudė Julijai Samoilovai lankytis trejus metus, – sakė SBU atstovė Olena Hitlianska. – Sprendimas priimtas ką tik“.

Rusija pasipiktino tokiu Ukrainos sprendimu.

„Tai dar vienas piktinantis, ciniškas ir nežmoniškas Kijevo valdžios aktas“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas.

Kiti Rusijos politikai jau vadina Ukrainos poelgį „kiaulišku“, ragina siekti, kad „Eurovizija“ šįmet būtų perkelta į kitą šalį.

Trečiadienio vakarą savo poziciją pareiškė „Eurovizijos“ rengėjai – Europos transliuotojų sąjunga.

Pareiškime rašoma, kad būtina gerbti konkursą rengiančios šalies įstatymus, tačiau reiškiamas nusivylimas Ukrainos sprendimu, kuris „prieštarauja konkurso dvasiai“ ir teigiama, jog bus siekiama tolimesnio dialogo su Ukrainos valdžia, kad visi dalyviai galėtų pasirodyti „Eurovizijoje“.

„Dokumentai dėl uždraudimo įvažiuoti trejus metus parengti. Sprendimą priimsime artimiausiu metu“, – spaudos konferencijoje dar trečiadienio rytą nurodė Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pareigūnas Oleksandras Tkačukas, atsakydamas į klausimą dėl uždraudimo J.Samoilovai atvykti į Ukrainą.

Popiet paaiškėjo, kad dainininkei nebus leista atvykti – mat ji prieš dvejus metus koncertavo Rusijos okupuotame Kryme, taip neteisėtai kirsdama Ukrainos sieną.

Ukraina, kaip ir tarptautinė bendruomenė, nepripažįsta Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos.

J.Samoilova su daina „Flame is Burning“ turėjo atstovauti Rusijai šiemetinėje „Eurovizijoje“, kuri įvyks Kijeve. Dainininkė nuo vaikystės yra prikaustyta prie neįgaliojo vežimėlio.

Šiemetinė Rusijos atstovė kėlė politinę įtampą, nes abi kaimynės nuo pat Krymo aneksijos 2014 metų kovą yra įsitraukusios į piktą ginčą.

„Eurovizijos“ konkursas deklaruoja savo politinį neutralumą, tačiau neatrodo, kad politika liks nuošalyje Rytų Ukrainoje vykstant kruvinam konfliktui, dėl kurio kaltinama ir Maskva.

J.Samoilova naujienų agentūrai AFP telefonu patvirtino, kad 2015 metų birželį dalyvavo iškilmingame sporto populiarinimo koncerte Kryme.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas šią savaitę sakė, kad „Eurovizija“ nėra Kremliaus reikalas, tačiau galimybės keisti šalies atstovę „Eurovizijoje“ esą nėra galimybių.

Nors gali nutikti visko – antradienį buvo paviešintas ir britų popžvaigždės Robbie Williamso interviu, kuriame jis pareiškė, kad mielai atstovautų Rusijai „Eurovizijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.