„Eurovizijos“ rengėjai surado išeitį: Rusijos atstovė galės dalyvauti konkurse

Trečiadienį paskelbus, kad Rusijos dainininkei Julijai Samoilovai nebus leista atvykti į Ukrainą ir dainuoti „Eurovizijos“ konkurse, kilo didelis skandalas.

Julija Samoilova galės dainuoti „Eurovizijoje“, nevykdama į Kijevą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Julija Samoilova galės dainuoti „Eurovizijoje“, nevykdama į Kijevą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 3:38 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:33 AM

Kaip skelbė lrytas.lt, 27-erių dainininkė J.Samoilova, ketinusi atstovauti Rusijai gegužės 9–13 dienomis vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Kijeve, nebus įleista į Ukrainą, nes 2015-aisiais koncertavo Rusijos okupuotame Kryme.

Ukraina tai traktuoja kaip neteisėtą šalies sienos kirtimą. Todėl Ukrainos saugumo tarnyba trečiadienį uždraudė J.Samoilovai į šalį atvykti trejus metus.

Šis sprendimas Rusijoje sukėlė didžiulį nepasitenkinimą – ypač akcentuojama, kad J.Samoilova yra neįgalioji, nuo mažens prikaustyta prie vežimėlio.

Kilus dideliam skandalui, „Euroviziją“ rengianti Europos transliuotojų sąjunga iškart išplatino pareiškimą, jog toliau bendraus su Ukrainos valdžia ir sieks, kad konkurse dalyvautų visi į jį šalių deleguoti atlikėjai.

Ketvirtadienio popietę ji žengė dar vieną žingsnį – pasiūlė užtikrinti, kad Rusijos atstovės daina vis dėlto skambėtų „Eurovizijoje“.

Europos transliuotojų sąjunga išplatino naują pareiškimą, kuriame akcentuoja, kad draudimą J.Samoilovai atvykti vis dar gali pakeisti aukščiausi Ukrainos vadovai.

Konkurso vykdomasis prižiūrėtojas Jonas Ola Sandas skelbia, kad tai būtų geriausia išeitis, dėl kurios bus diskutuojama su Ukrainos valdžia.

Tačiau jis taip pat pranešė, kad jau rastas alternatyvus sprendimas, kaip J.Samoilova galėtų pasirodyti „Eurovizijoje“.

Europos transliuotojų sąjunga Rusijos Pirmajam kanalui pasiūlė, kad dainininkė galėtų savo pasirodymą surengti ne Ukrainoje, o jis būtų konkurso žiūrovams tiesiogiai transliuojamas palydoviniu ryšiu.

Jei Rusija priims šį pasiūlymą, tai bus pirmas toks atvejis per 62 metų konkurso istoriją.

„Mūsų tikslas – kad visi transliuotojai, kurie pasirinko dalyvauti šiame konkurse, jame dalyvautų“, – paskelbė J.O.Sandas.

„Euroviziją“ rengiančios tarybos vadovas Frankas Dieteris Freilingas pareiškė tikintis, kad vis dėlto tokių priemonių neprireiks ir J.Samoilovai bus leista atvykti į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.