Grupė „Umiko“ Vilniuje rengia vienintelį albumo pristatymo koncertą

„Umiko“.<br>A.Daukantaitės nuotr.
„Umiko“.<br>A.Daukantaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-03 15:54, atnaujinta 2017-04-13 16:28

Muzika – tai bangos“, – sako grupės „Umiko“ nariai, šiandien į krantą paleidžiantys naują albumą „Aftermath“.

Metus tobulintas, jau antrasis grupės leidinys klausytojams nuo šiandien prieinamas skaitmeninėse interneto platformose: „Pakartot“, „Spotify“, „Deezer“ ir „Bandcamp“. Grupės vokalistės ir idėjinės lyderės Elenos Neniškytės žodžiais, – “kadangi saugom vandenyną nuo plastiko, CD nebus. Virtualioje erdvėje, bangų mūšoje rasite vaikus ant jūros kranto.“

Dainas iš naujojo albumo kovo mėnesį alternatyvus roko ketvertas spėjo pristatyti koncertų serijoje „LRT Opus Ore“. Norinčius pakartoti gyvą pažintį su grupe ir jų darbu „Aftermath“ muzikantai kviečia į vienintelį pristatymo koncertą balandžio 5 d. Vilniuje.

„Aftermath“ bus gyvai sugrotas šalia traukinių stoties bėgių įsikūrusiame klube „Peronas“, o kiekvienas, atėjęs į koncertą, albumą skaitmeniniu pavidalu gaus dovanų. „Balandžio penktą per ausis skinsimės kelią į jūsų širdis ir kelsime bangas“, – pažada muzikantai.

„Umiko“ (japoniškai – jūros vaiko) skambesį, nuspalvintą kraut, elektronikos ir sintezatorių garsais, kuria keturi muzikantai. Elena – grupės balsas, bosinė gitara ir kompozicijos, Paulius Vaškas, „Sheep Got Waxed“ trio narys, valdo aršų ir konkretų gitaros skambesį, Vytautas Narkevičius atsakingas už analoginius sintezatorius, o Mantas Augustaitis („Chung Kran“) sprendžia sudėtingas laužytų ritmų būgnų partijas.

Devynias naujojo albumo dainas kompanija įrašė Anglijoje, „Big Jelly“ studijoje. Anksčiau čia jau yra gimę lietuvių „Sheep Got Waxed“ bei „Ministry of Echology“ albumai. Visą vasarą, kartais net po 9 valandas trukusios „Umiko“ repeticijos atnešė rezultatų, kurių pats kolektyvas negalėjo tikėtis. Per penkias dienas buvo įrašytas „Aftermath“.

Paklausti apie antro albumo kūrinius, grupės nariai sutaria: „Tai – stipru ir nekasdieniška, tai – nuoširdu, ekspresyvu ir drąsiai vaikiška.“ Toks yra ir paties „Aftermath“ viršelis – Elenos dukros Smiltės piešinys.

Pasveikinti jūros vaikus su post apokaliptinio „Aftermath“ gimimu ir pakilti su kintančių muzikos ritmų banga trečiadienį, balandžio 5 d. „Perone“ bus galima nuo 21 val. Koncertą organizuoja (nepri)klausoma muzikos agentūra „Tilto namai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.