Konkurse „Muzikos talentų lyga“ triumfavo atlikėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Armėnijos

Vėlų sekmadienio vakarą baigėsi penkias dienas trukęs tarptautinis vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų meninės raiško konkursas festivalis „Muzikos talentų lyga 2017“. Iš daugiau nei 400 pasirodymų, kuriuose dalyvavo atlikėjai iš 12 pasaulio šalių, buvo atrinkti geriausi, iš kurių galiausiai išrinkti „Grand Prix“ laimėtojai.

Dalyvius vertino ir Merūnas Vitulskis.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
Dalyvius vertino ir Merūnas Vitulskis.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2017, 11:30 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 6:23 AM

Penkias dienas trukęs didžiausias Lietuvoje tarptautinis vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų meninės raiškos konkursas baigėsi „Grand Prix“ laimėtojų paskelbimu. Iš daugiau nei 400 vokalinių pasirodymų buvo atrinkta 14 geriausių pasirodymų tarp vaikų iki 15 metų bei 6 vokalistai amžiaus grupėje virš 16 metų. Tarp šokėjų taip pat paskelbti du „Grand Prix“ laimėtojai – vienas tarp vaikų iki 13 metų ir vienas amžiaus grupėje virš 14 metų.

„Grand Prix Vocal Junior“ taurę laimėjo 13-metis iš Latvijos Eduardas Redikas, tarp komisijos narių nepalikęs nė vieno abejingo, o „Grand Prix Vocal“ prizą tarp suaugusių atlikėjų teko padalinti pusiau: jį dalijosi Armėnijos atstovė Meri Avetisian ir Lietuvos džiazo atlikėja Elžbieta Oleškevič.

Laimėtojus rinko ir jų pasirodymus komentavo tokios Lietuvos žvaigždės ir autoritetai kaip Merūnas Vitulskis, Darius Užkuraitis, Gediminas Zujus, Monika Liu, Aleksandras Ivanauskas-Fara bei stilistai Danas Zinkevičius ir Kristina Valančiūtė.

„Grand Prix Dance“ ir „Grand Prix Dance Junior“ laimėtojus rinko choreografijos meistrai: nacionalinės šokių asociacijos prezidentas Kęstutis Baranauskas, choreografė Rugilė Dailidaitė, tautinių šokių specialistas, VTDK ansamblio „Sietuva“ vadovas ir choreografas Edmundas Žička, choreografas iš Švedijos, šokių studijos „Victory Cance Academy“ įkūrėjas Victoras Henrikssonas bei choreografas iš Armėnijos, pasaulinės menų asociacijos WAPA prezidentas Armanas Gukasianas. Jie nusprendė, kad didieji šokių „Grand Prix“ turi atitekti 9-mečiui lietuvaičiui, gyvenančiam Airijoje, Gustui Gečiauskui bei šokių grupei iš Latvijos „Diamond“.

Konkurso oranizatorė Asta Bagdonavičienė džiaugėsi, kad renginys, švęsdamas trečiąjį gimtadienį, jau turi savo veidą, įvaizdį, spėjo tarpti mylimas ir geidžiamas tarp įvairaus amžiaus atlikėjų ir jų vadovų: „Neįtikėtina ir nuostabu, kiek dalyvių šiemet pritraukė šis konkursas. Susirinko per 1500. Tai yra ir didelis iššūkis, ir atsakomybė. Negalime sau leisti nuvilti dalyvių, kurie šiam konkursui ruošiasi ne trumpiau nei mes patys, jį organizuodami – ištisus metus“.

Renginio režisierė Regina Stalnikaitė Komžienė neslėpė savo džiaugsmo: „Visada smagu dirbti su talentingais žmonėmis, o kai jų susirenka toks didelis skaičius vienu metu į vieną vietą, tai yra kažkas neįtikėtino“.

Konkursą vedė magas Mantas Wizard ir buvusi Lietuvos atstovė vaikų „Eurovizijoje“ Eglė Jurgaitytė. .

Gražiausias konkurso akimirkas ir pasirodymus TV žiūrovai galės stebėti kiekvieną savaitgalį nuo Velykų iki Motinos dienos – LRT kultūros kanalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.