Audrius Giržadas prabilo apie „Eurovizijos“ favoritus, užkulisius ir „Fusedmarc“ anglų kalbą

Lietuvos grupė „Fusedmarc“ ketvirtadienį padarys tai, ko laukė du mėnesius – žengs į antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio sceną Kijeve.

A.Giržadas tiki, kad Lietuvos grupė pateks į konkurso finalą.<br> R.Zilnio nuotr.
A.Giržadas tiki, kad Lietuvos grupė pateks į konkurso finalą.<br> R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kijevas

May 10, 2017, 2:33 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:44 PM

Artėjant lemiamai kovai, grupės nuotaika yra puiki, o prognozės – optimistinės, sako LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

„Pasižiūrėjęs antradienį vykusį pirmąjį konkurso pusfinalį galvoju, kad mes ten („Eurovizijoje“ - red.) visai neblogai atrodysime.

Tiesą pasakius, iš to pusfinalio tikėjausi šio to daugiau. Daug pasirodymų, kur vienas artistas liūdnai stovi scenoje, dainuoja lyrinę baladę, po trečios dainos galvoji, ar čia ta pati daina, ar jau kita. Daug kas savimi žavisi, rodo save dideliame ekrane.

Labai vienodos mintys ir kūrybinės idėjos šiais metais“, - komentavo A.Giržadas.

Kaip ir kiti „Eurovizijos“ žiūrovai, jis pastebėjo, jog šįkart scenoje – itin mažai pačių atlikėjų atvežtų įspūdingų dekoracijų.

Iš visų pirmojo pusfinalio dalyvių tai padarė tik vienos šalies – Azerbaidžano – atstovai, scenoje rodę iš juodų sienų sukonstruotą kambarį.

Be to, jį pagal konkurso rengėjų reikalavimus reikėjo čia atgabenti jau balandį, daug mokėti ne tik už transportavimą, bet ir saugojimą. Sekmadienį iki 12 valandos visas dekoracijas jau reikia išsigabenti iš užkulisių. Žodžiu, nepatogu ir nepigu“, -  sakė A.Giržadas.

Pirmojo pusfinalio rezultatai jį kiek nuliūdino – LRT delegacijos vadovas tikėjosi, kad į finalą pateks Latvija ir Islandija.

„Tai asmeninė emocija, nes gerai sutariame su šių šalių delegacijų vadovais.

Latviai ir muzikaliai nustebino, maniau, kad pirmame pusfinalyje jie bus šviežias oro gurkšnis, drastiškumu išsiskirs. Nesitikėjau finale pamatyti Kipro, bet „Eurovizija“ yra „Eurovizija“, - lrytas.lt sakė A.Giržadas.

Anot jo, „Fusedmarc“ nariai jaudinasi prieš pusfinalį, bet tai visiškai normalu.

„Tas jaudulys ir drebulys yra sveika. Taip turi būti, jei jie nesijaudintų, jiems su galva būtų negerai“, - juokėsi A.Giržadas.

Jis įsitikinęs – antrajame pusfinalyje Lietuvai tikrai nebus lengva, tačiau tiki, jog „Fusedmarc“ pateks į šeštadienį vyksiantį finalą.

Techninė renginio pusė A.Giržadui kol kas palieka gerą įspūdį, nors TV žiūrovai skundžiasi, kad pirmojo pusfinalio pradžioje muzika skambėjo keistai.

„Taip pat buvo ir čia, žiūrėjome per Ukrainos televiziją. Pirmų kelių dainų klausėmės sutrikę. Bet LRT Lietuvoje transliavo taip pat, kaip ir televizijos Europoje, visur skambėjo vienodai“, - komentavo A.Giržadas.

Jis patvirtino, kad konkurso užkulisiuose yra taisytinų dalykų.

„Negražu kalbėti negerai apie šeimininkus, bet įpročio atsakyti į laiškus per dieną, dvi ar tris jie tikrai neturi“, - šypsojosi A.Giržadas.

Lietuvoje pasklidusių priekaištų grupės „Fusedmarc“ anglų kalbos žinioms, kai internete pasklido keli ne itin vykę jų interviu su užsienio žurnalistais, grupės neišmušė iš vėžių.

„Dima Bilanas mokėjo pasakyti tik „love“, „peace“, „balalaika“, bet vis tiek laimėjo „Euroviziją“.

Italas Francesco Gabbani, kuris čia laikomas favoritu, demonstratyviai kalba tik itališkai, ne todėl, kad norėtų populiarinti savo kalbą, tiesiog nemoka angliškai. Ir viskas gerai.

Kokie filmukai sumontuojami iš nuoširdžių „Fusedmarc“ bandymų kalbėti angliškai, priklauso nuo tuos filmukus kuriančių požiūrio.

„Fusedmarc“ nariai seka internetą, bet jų nuotaika nesugadinta, jie ne maži vaikai, moka atsirinkti“, - sakė A.Giržadas.

Paklaustas, už kuriuos kitus atlikėjus, išskyrus Lietuvos, jis sirgtų „Eurovizijoje“, patyręs TV prodiuseris išskyrė portugalą Salvadorą Sobralį ir minėtą italą F.Gabbani.

„Tikrai už juos balsuosiu. Vien todėl, kad jie nėra „vaškiniai Kenai“ kaip švedas ar didžiakrūtės merginos, kurios dainuoja apie bet ką“, - juokėsi A.Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.