„Eurovizijos“ atrankos prodiuseris pasakė, kuris iš lietuvių Kijeve būtų atrodęs geriausiai

Ketvirtadienio vakarą sudužus grupės „Fusedmarc“ viltims „Eurovizijoje“, Lietuvos atrankos į šį konkursą prodiuseris sako, kad dėl mūsų šalies pasirodymo šįmet tikrai nebuvo gėda.

L.Lučiūnas įsitikinęs, kad "Fusedmarc" Lietuvai nepadarė gėdos.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
L.Lučiūnas įsitikinęs, kad "Fusedmarc" Lietuvai nepadarė gėdos.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kijevas

May 12, 2017, 3:54 PM

„Jie pasirodė taip, kaip galėjo. Tai banguojanti grupė, bet vakar susikaupė ir pusfinalyje padarė tai, ką suplanavo“, - sakė atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

Lietuvoje jau pasipylė kritika grupės dainos skambesiui – daug kam pasirodė, kad muzikinio fono įrašas skambėjo tyliau ir blankiau nei kitų šalių atlikėjų.

„Nepavadinčiau jo blankiu, jis buvo kitoks nei kiti. Grupė pati turi nuomonę, kaip nori skambėti, norėjo išlaikyti savo stilistiką, kaip skamba koncertuose, taip skambėjo ir čia.

Bet kuriuo atveju – man žiūrėti jos pasirodymą nebuvo gėda. Šalia visų tų kitų šalių patrankų, balionų, ugnies šūvių mūsų pasirodymas bent jau buvo buvo skoningas.

Manau, pirmajame pusfinalyje būtume turėję daugiau galimybių patekti į finalą. Antrasis pusfinalis buvo pilnas dekoracijų, keistų sprendimų. Gal žiūrovai buvo pasiilgę tos kičinės pompastikos.

O „Fusedmarc“ buvo estetiški, tvarkingi. Įvairių šalių žiniasklaidoje jau skaičiau, kad šis pasirodymas buvo švarus, gero skonio“, - svarstė L.Lučiūnas.

Nepasisekus „Eurovizijoje“, iškart pasipila svarstymai, kad galbūt reikėjo siųsti kitą dainą.

„Už „Fusedmarc“ atrankos finale balsavo daugiausiai televizijos žiūrovų. Kadangi Lietuvos publika taip nusprendė, turbūt neetiška ginčytis su jos nuomone. 

Bet žiūrėdamas į bendrą pusfinalio kontekstą, iš visų Lietuvos atrankos dalyvių statyčiau už Gabrielių Vagelį. Šiame kontekste jis būtų tikęs labiausiai“, - sakė prodiuseris.

Dešimt savaičių vykusi Lietuvos atranka į „Euroviziją“ - ilgiausia Europoje. Tai daug kam kelia nuostabą, tačiau L.Lučiūnas mano, jog tai – teisingas kelias.

„Būnant Kijeve atrodė, kad pas mus netgi daugiau intrigos, įdomiau stebėti mūsų atranką, nei pusfinalius, kurie vyksta čia. Užsienio žurnalistai nuolat apie tai klausinėja, mūsų atranką išskiria kaip vieną įdomiausių.

Pokyčių atrankoje turėtų būti, dar neaišku, kokių. Vis dėlto, gal ir šventvagiška nuomonė, bet man atrodo, kad reikėtų, jog komisijos balsai lemtų daugiau nei žiūrovų. Bet aš tik svajoju, kad taip būtų“, - kalbėjo L.Lučiūnas.

Jis paragino lietuvius blaiviau vertinti Lietuvos statistiką „Eurovizijoje“.

„Ji – gera. Iš septynių pastarųjų bandymų į finalą patekome penkis kartus“, - priminė L.Lučiūnas.

Šiame dešimtmetyje patekimų į finalą skaičiumi Lietuva lenkia ir Latviją (2 kartai), ir Estiją (4 kartai), ir Baltarusiją (3 kartai).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.