Prodiuseris Martynas Tyla pasakė, ko pritrūko „Fusedmarc“

Ketvirtadienio vakarą praūžęs antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis Lietuvai sėkmės neatnešė – tautiečių išrinkta grupė „Fusedmarc“ į finalo kelio neprasiskynė. Savo vardą skelbiant rezultatus išgirdo 10 iš 18-os dalyvių, tai Bulgarija, Baltarusija, Kroatija, Vengrija, Danija, Izraelis, Rumunija, Norvegija, Nyderlandai ir Austrija. Įtampa tvyrojo iki paskutinės akimirkos. 

Apdovanojimų rengėjas Martynas Tyla.<br>T.Bauro nuotr.
Apdovanojimų rengėjas Martynas Tyla.<br>T.Bauro nuotr.
Grupė „Fusedmarc“.<br>M.Bučnio nuotr.
Grupė „Fusedmarc“.<br>M.Bučnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2017, 11:38 AM, atnaujinta May 12, 2017, 3:43 PM

Apie galimas priežastis, kodėl grupei „Fusedmarc“ neteks pasirodyti ant scenos finale, kalbėjo muzikos prodiuseris Martynas Tyla.  „Žinot, iš tikrųjų aš manau, kad pritrūko sėkmės“, – sakė jis. 

Prodiuseris teigė, kad sunku komentuoti kolegų darbą, mat reikėtų išsiaiškinti, kokie techniniai sprendimai neįgyvendinti. Prodiuseriui pro akis nepraslydo pati filmavimo technika. 

„Mes matėme, kad atlikėjos beveik nesimatė, buvo bendri planai, o tai visiškai kelia nuostabą. Keista, nes pirmąsias 15 sekundžių net nesupratau, jog dainuoja mūsų atlikėja. Būtent tai padarė nekokį įspūdį“, – sakė M.Tyla.

Komentuodamas kūrinio atlikimą M.Tyla kritiškai vertino „Fusedmarc'' pasirodymą:  „Muzikos takelio skambėjimas, miksuotė tikrai neprilygo kitų atlikėjų, kurie buvo žymiai geresni, o tai yra be galo svarbu tokiame konkurse. Grįžus komandai vis dėlto reikėtų paklausti, ar pavyko viskas, kas suplanuota.''


Prodiuseris vengė komentuoti pačios grupės „Fusedmarc“ darbą ir teigė, kad bet kokiu atveju lietuviai patys ją išrinko ir išsiuntė atstovauti šaliai į prestižinį konkursą. 


„Šiuo atveju reikia užduoti klausimą, ar tikrai reikia vadovautis tos minutės signalu, kuris atkeliauja į širdį, kas tuo momentu atrodo geriausia. Reikėtų vadovautis nuojauta, kas laukia paskui. Noriu pasakyti, kad reikia mokėti vertinti, ko iš atlikėjo laukti vėliau“, – sakė M.Tyla.

Muzikos profesionalas teigė, kad ženklų, jog grupei bus sudėtinga pasirengti, buvo matoma ir anksčiau. Jo manymu, reikia kalbėti su komanda, ar tai jų, ar atlikėjų kaltė.

„Aš manau, kad atsakymas, ar lietuviai pateks į finalą, jau buvo užkoduotas daugelio galvose, tai jau buvo aišku. Vis dėlto daugelis tikėjosi, kad pateksime“,  – sakė M.Tyla.


Prodiuseris neslėpė nusivylimo, jog po dvejų metų iš eilės Lietuva neišvys savo atstovų finale.  

Komentuodamas kitus šių metų „Eurovizijos“ dalyvių pasirodymus M.Tyla atviravo, jog turi net du favoritus, vienas jų – visos Europos širdis pavergęs jautrusis portugalas:  „Vienareikšmiškai italas ir portugalas. Aš asmeniškai kol kas iš komercinės pusės žiūriu į italą, o iš muzikinės ir asmeninės – į portugalą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.