Ukrainoje – skandalas dėl „Eurovizijos“ išlaidų: apstulbino didžiuliai honorarai žvaigždėms

Šeštadienį Kijeve vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurso finale pasirodys šio konkurso laimėtoja – dar 2004-aisiais pergalę nuskynusi, po pertraukos į sceną grįžtanti Ruslana.

Ruslana už kelių minučių pasirodymą gaus apie 14 tūkstančių eurų.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Ruslana už kelių minučių pasirodymą gaus apie 14 tūkstančių eurų.<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kijevas

May 12, 2017, 9:53 PM, atnaujinta May 13, 2017, 7:26 AM

Ji žada įspūdingą šou ir kūrinio „It's Magical“ premjerą. Penktadienio popietę Kijevo Tarptautiniame parodų centre spaudos konferenciją surengusi dainininkė sakė, kad tai bus revoliucingas pasirodymas, kuris vyks simboliniu laiku – lygiai vidurnaktį.

„Tai bus daug stipresnis šou, nei mano dainos „Wild Dances“, kuri prieš trylika metų laimėjo „Euroviziją“, - pažadėjo atlikėja.

Nors konkurso scenoje draudžiamos politinės temos, dainininkė sakė, kad ras būdą užsiminti ir apie tai, kas pastaruosius keletą metų vyksta jos šalyje.


„Nauja daina – galingesnė, labiau egzotiška ir pažangesnė. Teisinga sakyti, kad jai sukurti prireikė dvylikos metų“, - sakė ypatinga finalo viešnia tapti pakviesta Ruslana.

Tačiau Ukrainoje šiuo metu kur kas daugiau kalbama ne apie jos sugrįžimą į sceną, o apie pinigus, kuriuos dainininkė už tai gaus. 

Kol „Eurovizijos“ gerbėjai aptaria pusfinalio rezultatus ir dėlioja finalo kovos prognozes, Ukrainos žiniasklaida linksminasi, gilindamasi į renginio finansinę pusę.

Skaičiuojama, kad ne pačius geriausius laikus išgyvenanti šalis šiam renginiui išleido dešimtis milijonų eurų – jei skaičiuojamos ir specialiai skirtos lėšos, už kurias prieš „Euroviziją“ buvo gražinamas miestas, remontuojami šaligatviai ir metro stotys.

Ukrainos premjeras Volodymyras Hroismanas teigė, kad kiekviena grivina bus leidžiama taupiai ir tikslingai, bet ukrainiečius apstulbino sumos, kurias šiame konkurse gaus kai kurie asmenys.

Pavyzdžiui, paaiškėjo, kad vien trijų renginio vedėjų kostiumai kainavo 894 tūkstančius grivinų (apie 30 tūkstančių eurų).

Dar labiau Ukrainos pramogų pasaulio atstovus nustebino honoraras, kurį už trumpą pasirodymą pusfinalyje gavo pernykštė laimėtoja Džamala. Jis siekia 985 tūkstančius grivinų (apie 35 tūkstančius eurų).

Ruslana už trumpą pasirodymą gaus 393 tūkstančius grivinų (apie 14 tūkstančių eurų).

Palyginimui – vienai ryškiausių jaunosios kartos Ukrainos atlikėjų Onukai už specialų pasirodymą finale bus sumokėta mažiau nei 2 tūkstančiai eurų.

Užtat TV laidų vedėjui Andrejui Vladimirovičiui už prieš keletą dienų vykusios konkurso raudono kilimo ceremonijos rengimą ir vedimą sumokėta net 2,5 milijono grivinų (apie 90 tūkstančių eurų).

„Visi gauna keliskart daugiau, nei paprastai ima už savo paslaugas – nuo teisininkų iki atlikėjų.

Visi aplink pasipiktinę, Tai – tiesiog proga pasipinigauti, galbūt grąžinant dalį gauto užmokesčio tiems, kurie padėjo gauti užsakymą“, - lrytas.lt sakė vienos Kijevo koncertų agentūros vadovė, prašiusi neminėti jos pavardės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.