Albumo apžvalga. Edas Sheeranas „Divide“

Pavasarį išleistas brito E.Sheerano albumas sudrebino pasaulį - pagerino visus pastarųjų metų perkamumo ir dainų perklausų internete rekordus.

Edas Sheeranas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Edas Sheeranas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 6:14 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 6:20 PM

Populiariausias dainuojantis vyras pasaulyje? Šiuo metu tai - neabejotinai šis tatuiruotas 26-erių britas su gitara.

Sėkmės receptas? Jis nesikeičia ir šiame, jau trečiajame Edo albume. Visas dainas jis parašė pats, visos jos - su įsimenančiais priedainiais, nuo svajingos baladės „Perfect“ iki repuojamo eilėraščio „Eraser“.

Lengvas „indie folk“, ritmenbliuzo ir hiphopo derinys, kurį E.Sheeranas kuria taip efektingai, kad vienas su gitara sugeba surinkti pilnus stadionus gerbėjų. Be jokių pretenzijų - paprastas vaikinas, nebaigęs vidurinės mokyklos, atsistoja prieš didelę minią ir dainuoja tai, apie ką galvoja.

Nuo istorijų apie išgarsėjimą iki romantiško meilės laiško merginai („Hearts Don't Break Around Here“). Balsas - gražus, kiek prikimęs, bet tikrai niekuo neišskirtinis. Tai kur šuo pakastas?

Viskas paprasta - pirmiausia, E.Sheeranas turi talentą rašyti tokias melodijas, kad bet kuri iš jų gali tapti dideliu hitu. Kita jo patrauklumo paslapties dalis - būtent išvaizda ir elgesys. E.Sheeranas atrodo ne kaip klasės šaunuolis, dėl kurio alpsta merginos, o kaip paprastas vaikėzas, dainuojantis apie visiems suprantamus dalykus.

Kai kas sako, kad tai - ciniškai apskaičiuota formulė, tačiau panašu, kad Edas tiesiog atsidūrė laiku ir vietoje, kai minios muzikos klausytojų tiesiog pavargo nuo tobulai išsipusčiusių gražuolių ir sintetinių ritmų.

Kai dainoje „Happier“ jis lieja širdgėlą dėl palikusios merginos, tai daro su tokia aistra, kad tiki kiekvienu žodžiu. Nuoširdumas popmuzikoje niekada nebuvo išėjęs iš mados - E.Sheeranas tiesiog rodo, ką galima nuveikti, kai jis pateikiamas įtikinamai ir talentingai.

Prieš dvejus metus šis britas surengė koncertą pilnutėlėje Vilniaus „Siemens“ arenoje. Dabar teks pasitenkinti įrašu - jo žvaigždė iškilo taip aukštai, kad apie dar vieną pasirodymą Lietuvoje neverta svajoti.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Klipas "Galway Girl":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.