Vaikų „Eurovizijoje“ dalyvavusi Paulina Skrabytė uždainavo Kryme: „Čia nėra politikos“

Lietuvai vaikų „Eurovizijoje“ atstovavusi dainininkė Paulina Skrabytė šią savaitę vėl stovėjo tarptautinio konkurso scenoje - jis vyko Rusijos aneksuotame Kryme.

P.Skrabytė Kryme.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
P.Skrabytė Kryme.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 8:54 AM, atnaujinta Jun 3, 2017, 10:10 AM

Šešiolikmetė dainininkė, kuri 2011-aisiais vaikų „Eurovizijoje“ užėmė dešimtąją vietą, kaip ypatinga viešnia pasirodė Jaltoje surengtame konkurse „New Wave Junior“.

Šis konkursas - lyg mažasis suaugusių dainininkų festivalio „New Wave“ (Rusijoje žinomo „Novaja volna“ pavadinimu) brolis.

Prieš ketverius metus jame dalyvavusi ir antrąją vietą užėmusi atlikėja šįkart su kitais ankstesnių metų konkurso lyderiais buvo pakviesta atvykti ypatinga proga - „New Wave Junior“ surengtas dešimtąjį kartą.

Rengia garsus kompozitorius

Konkursas pirmą sykį surengtas Maskvoje 2008-aisiais, o į Krymo vaikų stovyklą „Artekas“ persikėlė po dvejų metų.

Konkurso rengėjas - žinomo Rusijos kompozitoriaus Igorio Krutojaus įsteigta prodiuserių įmonė. Renginius filmuoja ir rodo Rusijos televizija, juose lankosi šios šalies popžvaigždės.

Šiais metais konkurso finale rungėsi dainininkai iš 11 šalių ir regionų - Rusijos, Armėnijos, Baltarusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Vokietijos, Izraelio, Latvijos, Moldovos, Prancūzijos, Kazachstano, Abchazijos.

P.Skrabytė, kuri yra dalyvavusi ne viename tarptautiniame konkurse, scenoje pasirodė kartu su kitais ankstesnių metų laimėtojais ir prizininkais.

„Ne, lietuviškai dainuoti neteko. Visi kartu sudainavo I.Krutojaus dainą, taip pat - kūrinį iš žinomo kino filmo. Tai lyg šio konkurso choras“, - „Lietuvos rytui“ pasakojo dainininkės motina Renata Skrabienė.

„Eurovizijoje“ - skandalas

Muzikiniai pasirodymai Kryme - slidi tema, ypač po šių metų „Eurovizijos“, kurioje dėl to įsiplieskė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesį patraukęs skandalas.

Konkursą rengusi Ukraina atsisakė įsileisti Rusijos atstovę Juliją Samoilovą - nes ji 2015-aisiais, Rusijai jau aneksavus Ukrainai priklausantį Krymą, atvyko ir koncertavo šiame pusiasalyje.

Pasaulio bendruomenė nepripažįsta Krymo okupacijos, o Ukrainoje galioja įstatymas, pagal kurį J.Samoilovai dėl šio epizodo buvo uždrausta trejus metus atvykti į šalį.

Tiesa, aneksuotame Kryme yra koncertavęs ir Bulgarijai šįmet „Eurovizijoje“ atstovavęs Kristianas Kostovas, kuris konkurse praėjusį mėnesį užėmė antrąją vietą.

Tačiau jį ukrainiečiai priėmė į „Euroviziją“, nes dainininkas viešnagės Kryme metu buvo nepilnametis.

Viešnagė kėlė abejonių

Ar P.Skrabytė, besiruošianti dalyvauti ir viename Lietuvos TV projekte, nedvejojo, vykdama dainuoti į Krymą? Juk toks vizitas gali sukelti įvairių nuomonių.

„Ilgai, rimtai svarstėme ir abejojome. Buvo visokių minčių. 

Bet Paulina pasakė - noriu vykti ir dalyvauti, nieko blogo nematau. Tai - juk muzikinis vaikų renginys. Žia nėra jokios politikos.

Politinės temos šiame konkurse visiškai neliečiamos, buvo atvykę ir vaikų iš Ukrainos“, - tikino R.Skrabienė.

Ji užsiminė, jog sprendimą vykti į Krymą nulėmė tai, jog renginys - jubiliejinis, jame dalyvavo nemažai Paulinos draugų.

„Vaikai - aktyvūs, jie dalyvauja įvairiuose konkursuose, užsimezga draugystė. Tai - lyg kartą per metus vykstantis susitikimas, kur jie visi susirenka.

Tarp konkursantų buvo ir atlikėjai iš Prancūzijos, Latvijos.

Paulina ten pat dainavo 2013-aisiais. Tuomet tai buvo Ukraina, dabar situacija kitokia.

Žinoma, apsispręsti nebuvo lengva. Bet Paulinai - šešiolika, gal tai vienas paskutinių vaikų renginių, kuriuose ji dalyvauja, jau metas bandyti žengti į suaugusiųjų sceną“, - pasakojo dainininkės motina.

Ji teigė, kad viešnagė Paulinai paliko gerus įspūdžius.

„Ten, kur buvome mes, viskas tvarkinga, gražu. Nepastebėjau didelio skirtumo, lygindama su tuo, ką matėme prieš ketverius metus“, - sakė R.Skrabienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.