Aistė Lasytė prabilo apie pokyčius: „Po tos nelaimės supratau, kaip noriu gyventi"

„Kiti žmonės pražyla, o aš „pražalau“, – nusijuokė aktorė Aistė Lasytė. Tačiau žali plaukai – ne vienintelis naujas dalykas jos gyvenime.

Rimtos sveikatos problemos privertė Aistę pakeisti kasdienius įpročius.<br>U.Vasyliūtės nuotr.
Rimtos sveikatos problemos privertė Aistę pakeisti kasdienius įpročius.<br>U.Vasyliūtės nuotr.
A.Lasytė verčia naują savo karjeros puslapį – neria į elektroninę muziką.<br>U.Vasyliūtės nuotr.
A.Lasytė verčia naują savo karjeros puslapį – neria į elektroninę muziką.<br>U.Vasyliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys

Jun 7, 2017, 12:11 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 10:40 AM

Grupės „Liūdni slibinai“ narė, TV šou „Auksinis balsas“ laimėtoja šį vakarą Vilniaus „Menų spaustuvėje“ klausytojams pasirodys visai kitokiu vaidmeniu nei iki šiol.

29-erių aktorė ir dainininkė pirmą sykį pristatys savo solinę programą „Etape“, kuri daug kam skambės neįprastai.

„Tai bus mano autorinė kūryba – ir žodžiai, ir muzika. Tai, ką darysiu šiame koncerte, man yra nauja, niekada nebandyta sfera“, – pasakojo Aistė.

Klausytojams – staigmena

„Liūdnuose slibinuose“ ji su bendražygiais Dominyku Vaitiekūnu ir Vaidu Kublinsku atlieka muziką, artimą dainuojamajai poezijai, – su stipria humoro doze.

Su grupe „The Schwings“ ji dainuoja svingą, pasirodo improvizacijų teatro „Kitas kampas“ spektakliuose, o rudenį ketina dalyvauti populiariame TV šou „Muzikinė kaukė“, kuriame tikriausiai teks dainuoti įvairiausių žanrų dainas.

Bet to, kas skambės „Etape“, nesitikėjo ir jos bičiuliai – Aistė nusprendė pasinerti į elektroninę muziką.

„Kodėl? Sunku pasakyti. Nesu elektroninės muzikos klubų lankytoja – klausytis trankios muzikos man nelabai patinka.

Bet elektronikos būna įvairios. Tą, kuria pati sukūriau, mano ausys šiuo metu mėgsta. Tiesiog prisipirkau aparatūros ir pradėjau žaisti. Išėjo programa, kurią galbūt šįmet išleisiu albume“, – sakė Aistė.

Pristatys neįprastą skambesį

Į koncertą atėję žiūrovai išgirs elektroniniais efektais apdorotą A.Lasytės balsą, su ja pasirodys du muzikantai – elektroniniais būgnais grosiantis Gediminas Augustaitis ir saksofonininkas Remigijus Rančys.

Koncerto vaizdą papildys šokėjai ir menininko Roberto Balčiūno sukurta instaliacija, anot Aistės, primenanti didelį gražų paveikslą.

„Tai, ką grosiu, pavadinčiau bandomąja elektronika, nes eksperimentuoju ir bandau. Tiesa, klausytojams gal jie reikš visai ką kita negu man. Aš pati ne visada noriu žinoti, apie ką mano dainos“, – nusikvatojo aktorė.

„Liūdnų slibinų“ nariai kol kas negirdėjo jos solinių dainų. Grupė, pasak Aistės, dabar gyvena „atsipalaidavimo režimu“ – kartais koncertuoja, šiuo metu neturi jokių grandiozinių planų, tačiau tikrai neišsiskirstė.

„Visi turime veiklos atskirai, tai normalu. Tačiau mes puikiai bendraujame, gal susitiksime ir vėl naujų minčių atsiras.

Tai, ką šiandien grosiu, yra toli nuo „Liūdnų slibinų“. Norėjosi save išbandyti visai kitokiame fronte, naujų vėjų.

Be to, tai buvo nauja patirtis – komandinis darbas labai skiriasi nuo darbo vienai. Kartais apima panika, nuotaika nenuspėjamai šokinėja.

Daug visko reikėjo padaryti vienai, kaip studentei prieš egzaminą, man tikriausiai pritrūko poros savaičių. Bet viskas bus gerai“, – šypsojosi Aistė.

Raudonus plaukus žaliai persidažiusi ir fotosesijai blakstienas raudonėliais papuošusi moteris ir toliau lieka nenuspėjama – tokia, kokią ją pamėgo „Auksinio balso“ žiūrovai.

„Ta nauja spalva neturi kokios nors gilios prasmės. Tiesiog priderinau plaukų spalvą prie savo akinių.

Bet galime sakyti, kad tai – atsinaujinimo ženklas, kodėl ne?“ – juokėsi A.Lasytė.

Nelaimė pakeitė gyvenimą

Dar prieš pusantrų metų juoktis jai visai nesinorėjo.

2015-ųjų pabaigoje aktorė atsidūrė ligoninėje – prieš spektaklį jai plyšo aneurizma.

„Klaikiai skaudėjo kaktą, pykino. Maniau, gal maistu apsinuodijau. Šiaip anksčiau ignoruodavau ligas – jei susirgdavau, į gydytojus nesikreipdavau, maniau, savaime praeis.

Galvą skaudėdavo ir anksčiau – o kam jos neskauda?

Tačiau šįkart skausmas buvo toks, kad nesugebėjau pabaigti spektaklio. Sąmonės nepraradau, bet iš skausmo net nesuvokiau aplinkos, nebegalėjau paeiti“, – tada pasakojo Aistė.

Ši sunki patirtis privertė ją visiškai pakeisti gyvenimo būdą.

„Dabar baimė pamažu praeina, bet kurį laiką buvo labai sunku. Jei ką nors suskausdavo, iškart išsigąsdavau, kad prasideda infarktas.

Buvo sunkus laikotarpis. Apie daug ką susimąsčiau, susidėliojau prioritetus, po tos nelaimės supratau, kaip noriu gyventi.

Mano kasdienybės įpročiai pasikeitė visiškai – nuo mitybos iki miego režimo“, – sakė A.Lasytė.

Nori tapti ūkininke

Sveikatą tausojanti aktorė visiškai nebevalgo mėsos, stengiasi rinktis tik ekologiškai užaugintas daržoves.

Ji kiek įmanoma apribojo cukraus vartojimą, negeria alkoholinių gėrimų ir nuolat seka savo kraujo tyrimų rezultatus.

„Domiuosi, kokių medžiagų trūksta organizmui. Maitinuosi ne sveikiau, o visiškai sveikai.

Įdomiausia, kad tai darau ne per prievartą, o su malonumu. Jaučiu pokyčius, raumenų truputį atsirado. Sportuoju, lankau šokio treniruotes.

Alkoholio nesinori nė lašo. Kai pagalvoju, kad galėčiau išgerti taurę vyno, iškart nosis susiraukia. Atėjo metas, kai to tiesiog nebenoriu.

Jaučiu, kada save žaloju, o kada save myliu. Žmonės per šventes suvalgo torto ir mano, kad pasilepino, o man atrodo, kad jie save panuodijo.

Maudausi po šaltu dušu, gal ir į eketę lįsti ateis laikas, ką žinai“, – pasakojo Aistė.

Sveiku gyvenimo būdu susižavėję žmonės neretai tai paverčia ne tik savo aistra, bet ir profesija. Aistė irgi turi minčių nerti į visiškai naują veiklą, bet ji susijusi ne su sveikata.

„Man vis ateina minčių, kad galėčiau tapti jauna ūkininke. O kodėl ne? Galėčiau, pavyzdžiui, auginti gėles.

Bet nuo scenos, žinoma, irgi nedingčiau. Jei užsiimčiau tik viena konkrečia veikla, man būtų nuobodu. Noriu išbandyti kuo daugiau skirtingų dalykų“, – šyptelėjo aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.