Grupė „Skylė” kviečia į ypatingą koncertą Pažaislio vienuolyne

Penktasis koncertų ciklo „Pažaislio liepų alėjos vakarai” sezonas toliau džiugina muzikos gurmanus. Trečiajame ciklo koncerte, birželio 14 d., 19 val., grupės „Skylė“ branduolys pakvies klausytojus į jautriai kuriamą savitą muzikinę ir poetinę erdvę vienuolyno apsuptyje – spalvingą, kupiną metaforų, apgyvendintą netikėtais personažais.

Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 2:32 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 2:35 PM

Dainų autoriams ir atlikėjams Rokui Radzevičiui ir Aistei Smilgevičiūtei akordeonu pritars Mantvydas Kodis, kanklėmis bei bosine gitara – Gediminas Žilys.

Tarp klausytojų pamėgtų dainų iš albumų „Povandeninės kronikos“ ir „Broliai“ grupė ketina atlikti ir dainas iš neseniai išleistų albumų „Vilko vartai” bei „Dūšelės”.

Grupė „Skylė“ įsikūrė 1991 m. istorinio lūžio metu. Anuomet sklandžiusios nuotaikos įtakojo ir pagrindines jos veiklos gaires, kurios tebegalioja  – kūryboje remtis alternatyvia poetine ir filosofine mintimi, istorija ir mitologija.

Diskografijoje daugiau nei 15 albumų. Grupė bei atskiri jos nariai už savo veiklą yra pelnę įvairių pripažinimo ženklų, o už albumą „Broliai“ prezidentės buvo apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliais. Grupėje roko muzikos dvasia apaugo folkloro nuotaikomis, poetinio ir artroko gijomis. 

Grupės įkūrėjas – Rokas Radzevičius, istorijos magistro diplomą paslėpęs po daugiau kaip 200 sukurtų dainų muzika ir tekstais, keliomis roko operomis („Jūratė ir Kastytis“ ir kt.), muzika spektakliams ir kita švietėjiška veikla.

Atlikėja ir dainų autorė Aistė Smilgevičiūtė prie grupės prisijungė 1997 m. ir įnešė į ją gaivališką ir skaidrią baltišką srovę.  Su daina „Strazdas“ 1999 m. atstovavo Lietuvai „Eurovizijos" dainų konkurse Izraelyje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.