Pažintis: 16 įdomių faktų apie Vilniuje penktadienį dainuosiantį garsų britą JP Cooperį

Didžiosios Britanijos neosoulo stiliaus muzikos atlikėjas, dainininkas ir dainų autorius JP Cooperis jau penktadienį koncertuos Vilniuje. 

JP Cooperis.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
JP Cooperis.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-14 11:26, atnaujinta 2017-06-14 11:36

Pirmą kartą mūsų šalyje viešėsiantis britas išsiskiria įspūdinga šukuosena – dredais, augina madingą barzdelę, nešioja jamaikietišką rasta kepurę ir primena Bobą Marley. 

Populiarių hitų autorius ir atlikėjas yra viena pagrindinių vienos dienos festivalio „Summer In The City“ žvaigždžių ir birželio 16 d. koncertuos Vilniaus Kalnų parke. 

Šiandien skaitytojus supažindiname su įdomiausiais faktais apie JP Cooperį.
 
1.    Atlikėjas, kurio pilnas vardas Johnas Paulas Cooperis, gimė ir užaugo Mančesterio mieste, Šiaurės Anglijoje.

2.    JP Cooperis vaikystėje buvo uolus sportininkas, tačiau paauglystėje susižavėjo grandžo stiliaus muzika - netrukus sporto pasaulis prarado potencialų čempioną.

3.    JP Cooperis savarankiškai išmoko groti gitara ir mokykloje buvo sukūręs roko grupę.

4.    Savo vokalinį talentą JP Cooperis tobulino gospelų chore, kuriame pradėjo dainuoti atradęs Donny Hathaway, Beno Harperio ir kitų soulo muzikos žvaigždžių muziką.

5.    Ilgą laiką JP Cooperis pragyvenimui užsidirbdavo iki paryčių plušėdamas bare, kur laisvu metu rašė savo kūrybos dainas.

6.    Savo kūrybą JP Cooperis pradėjo įrašinėti 2012 m.: tris skaičiais 1, 2 ir 3 pažymėtus EP atlikėjas išleido už savo lėšas.

7.    Karjeros pradžioje JP Cooperis išleido bendrą kūrinį su vienu populiariausiu šių dienų elektroninės muzikos atlikėju Donu Diablo. 2012 m. bendras singlas „The Artist Inside“ Nyderlanduose pasiekė populiariausių hitų trisdešimtuką.

8.Kasmet svarbius „M.O.B.O.“ apdovanojimus rengiančios muzikos organizacijos kvietimu JP Cooperis koncertavo kartu su Angie Stone, Mica Paris ir Omaru. Taip atkreipė muzikos agentų dėmesį.

9.    2014 m. su JP Cooperiu sutartį pasirašė „Island Records“ – ta pati kompanija, kuri leido legendinio B.Marley įrašus.

10.    JP Cooperis įrašė dainą su jaunu britų muzikos svenos atlikėju Samu Lewisu, kuris labiau žinomas kaip SG Lewis. Bendras singlas „Shivers“ į populiariausių sąrašus nepateko, tačiau jį ypač dažnai transliavo BBC radijo stotis „Radio 1“.

11.    Pirmąją savo dainą „Perfect Strangers“, kuri tapo pasauliniu hitu, JP Cooperis sukūrė kartu su britų didžėjumi ir prodiuseriu Jonu Blue. Šis singlas įvairiose muzikos klausymosi ir vaizdo klipų peržiūrų platformose buvo transliuotas daugiau nei miljardą kartų. Ši daina pelnytai vadinama didžiausiu praėjusių metų vasaros hitu pasaulyje.

12.    Antrą superhitą „September Song“, kuris yra parduotas daugiamilijoniniu tiražu, JP Cooperis sukūrė kartu su dviem žinomais muzikantais: grupės „Evermore“ lyderiu ir dainininku Jonu Hume ir reperių Kanye Westo bei Jay-Z proteguojamu atlikėju Mr.Hudsonu.

13.    JP Cooperis sukūrė ir įrašė dainą „Birthday“, kuri girdėjote garsiai nuskambėjusiame kino filme „50 pilkų atspalvių“.

14.    JP Cooperis buvo pakviestas groti kartu su legendiniu Stevie Wonderiu.

15.    Edas Sheeranas ir Shawnas Mendesas socialiniame tinkle „Twitter“ ne kartą prisipažino mėgstantys ir dažnai klausantys JP Cooperio muzikos.

16.    Naujausias JP Cooperio singlas vadinasi „Passport Home“. Ši daina pristato šių metų rugsėjį planuojamą išleisti debiutinį atlikėjo albumą „Raised Under Grey Skies“.

Daina "Passport Home":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.