„Eurovizijos“ konfliktas tęsiasi: ukrainiečiams dėl Julijos Samoilovos gresia dideli nemalonumai

Nors „Eurovizijos“ konkursas Kijeve baigėsi prieš pusantro mėnesio, kai kurie su juo susiję reikalai – dar nebaigti.

Sprendimas neįsileisti J.Samoilovos ukrainiečiams gali atsirūgti.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Sprendimas neįsileisti J.Samoilovos ukrainiečiams gali atsirūgti.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 3:18 PM

Ketvirtadienį naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga svarsto galimybę Ukrainai skirti didelę baudą už tai, kad į konkursą šįmet buvo neįleista Rusijos atstovė Julija Samoilova.

Primename, šiai neįgaliojo vežimėlyje sėdinčiai dainininkei duris ukrainiečiai užtrenkė todėl, kad ji yra koncertavusi Rusijos aneksuotame Kryme. Taip atlikėja pažeidė Ukrainos įstatymus – jai uždrausta trejus metus atvykti į šalį.

Kaip praneša „Reuters“, Europos transliuotojų sąjungos suburtas komitetas siūlo skirti Ukrainos visuomeniniam transliuotojui „reikšmingo dydžio baudą“. Jos dydis kol kas neįvardijamas.

Europos transliuotojų sąjunga pabrėžė, kad Ukrainos veiksmai nukreipė visuomenės dėmesį nuo paties dainų konkurso ir sukėlė pavojų „Eurovizijos“ reputacijai.

Ukrainai atsisakius įsileisti J.Samoilovą, Europos transliuotojų sąjunga pasiūlė jai konkurse dalyvauti, pasinaudojant teletiltu. Tačiau Rusija atmetė šį pasiūlymą, parinkti kito atlikėjo irgi nesutiko, tad galiausiai buvo pašalinta iš konkurso. Rusijoje skelbiama, kad J.Samoilova šaliai atstovaus 2018-ųjų konkurse.

Kijeve gegužės viduryje vykusią „Euroviziją“ laimėjo Portugalijos dainininkas Salvadoras Sobralis. Lietuvos atstovai „Fusedmarc“ į finalą nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.