Pamatėme iš anksto: ko tikėtis iš Robbie Williamso koncerto Vilniuje?

„Ar vis dar norite praleisti naktį su manimi?“ – pilnutėlėje Stokholmo arenoje riktelėjo Robbie Williamsas (43 m.). Tokie pasiūlymai – tik pokštas, tačiau išgirsti britų žvaigždės koncertą lietuviai galės jau šį mėnesį. „TV antena“ Švedijos sostinėje pamatė naująjį jo šou, kuris netrukus griaudės Vilniuje.

 Robbie Williamsas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
 Robbie Williamsas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Atlikėjas vieną gerbėją pakvietė į sceną kartu padainuoti.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Atlikėjas vieną gerbėją pakvietė į sceną kartu padainuoti.<br>„ViDA Press“ nuotr.
R.Williamsas su tėvu Peteriu atliko hitą „Sweet Caroline“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
R.Williamsas su tėvu Peteriu atliko hitą „Sweet Caroline“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
R.Williamsas su žmona amerikiečių aktore A.Field augina du vaikus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
R.Williamsas su žmona amerikiečių aktore A.Field augina du vaikus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
 "Erasure" vokalistas A.Bellas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
 "Erasure" vokalistas A.Bellas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
 R.Williamsas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
 R.Williamsas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 12:51 PM

Lietuvos publika jau žino, ką scenoje sugeba šis šelmiškas britas. „Jam tai duota iš aukščiau“, – po užpernai Kaune vykusio R.Williamso koncerto, susižavėjęs brito charizma, pripažino Marijus Mikutavičius.

27 metus scenoje esantis Robbie daugiausia titulų turintis savo šalies popdainininkas – jo kolekcijoje yra net 18 Britų muzikos apdovanojimų statulėlių.

Vis dėlto tikrąjį jo populiarumą įrodo koncertai – birželį Mančesteryje prasidėjusio turo po Europą „The Heavy Entertainment Show“ metu į kiekvieną R.Williamso pasirodymą stadionuose, parkuose ir festivaliuose susirenka kelios dešimtys tūkstančių žiūrovų. Ir tai su pertraukomis – jau keliolika metų.

Buvęs grupės „Take That“ narys rugpjūčio 16-ąją koncertuos Vilniaus Vingio parke – atsivežęs didžiules dekoracijas, fejerverkus, muzikantų grupę, keliolika ryškiausių savo dainų ir tėvą, kuris jau ne pirmose gastrolėse kartu eina į sceną.

Prieš tai jis užsuko į Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Italiją, Prancūziją, Belgiją ir kitas Europos šalis.

Pakeliui į Lietuvą pavyko jį pamatyti Stokholmo „Tele2“ arenoje – čia į Robbie šou susirinko per 30 tūkstančių gerbėjų.

Pirmieji į sceną žengė visus Robbie šios vasaros koncertus apšildantis britų duetas „Erasure“ – „sintetinės“ popmuzikos veteranai, pirmą hitą išleidę dar 1985-aisiais.

Netikėtas, bet taiklus pasirinkimas. Susidarė įspūdis, kad bent jau Stokholme į Robbie koncertą daugiausia susirinko 40-mečiai ir vyresni, puikiai žinantys ir „Erasure“ dainas. Ekstravagantiškas grupės dainininkas Andy Bellas po sceną vis dar energingai laksto baleto žingsneliu, mūvi blizgančias kelnes, o valandos trukmės programoje – vien greito tempo hitai, nuo „Oh L’Amour“ iki „Love To Hate You“, „Stop“ ir „Chorus“. Didžiulis nostalgijos gūsis – tiems laikams, kai džinsai iš Vakarų Lietuvoje vis dar buvo deficitas, o muzika skambėjo iš perrašytų kasečių.

„Atsiprašau, aš peršalau, visą koncertą dainuoju kaip akvariume, puse tono žemiau“, – atsiprašė A.Bellas. Niekas to nė nepastebėjo – apšildymo misija atlikta puikiai.

XXI amžiuje daugumos superžvaigždžių koncertai atrodo panašiai: gigantiškos scenos, didžiuliai ekranai, šokėjai, tonos apšvietimo efektų ir kokia nors judanti dekoracija.

Robbie nėra išimtis. Pernai rudenį išleistą albumą „The Heavy Entertainment Show“ pristatančiam šou sumontuoti gigantiški ekranai abiejose scenos pusėse – jų forma atkartoja besiboksuojančio dainininko figūrą.

Bokso tema, dominuojanti albumo viršelyje, atsispindi ir suvenyruose, kuriuos švedai šlavė neskaičiuodami pinigų – pavyzdžiui, galima nusipirkti pripučiamą bokso pirštinę su Robbie inicialais.

Koncerto pradžioje Robbie iš scenos gilumos išdygsta vilkėdamas boksininko chalatą, o jį lydinčios velniškai seksualios šokėjos, galinčios prie scenos stovintiems vyrams sukelti širdies smūgį, irgi pasirodo su boksininkių šalmais.

Be to, viename koncerto epizode, R.Williamsui dainuojant „Love My Life“, virš žiūrovų galvų jį „nešioja“ gigantiškos bokso pirštinės formos platforma.

Visa tai, kaip ir per dainą „Feel“ erdvę skrodžiantys žali lazeriai, ant galvų iš patrankų šaudomi konfeti, daugybė fejerverkų, atrodo gerai, tačiau šiais laikais tokie efektai turbūt jau nėra lemiamas veiksnys renkantis koncertą.

Robbie paperka kitkuo – daugybe dainų, kurias atlieka jau keliolika metų, bet jos vis tiek neatsibosta. Valiūkišku šypsniu, puikiu humoro jausmu ir lengvu sceniniu chuliganizmu.

Šią vasarą koncertuose jis scenoje segi sijoną ir jau per pirmas penkias pasirodymo minutes nepraleidžia progos jį dešimt kartų pakelti, graibydamas sau tarpkojį ir demonstruodamas kelnaites su tigru – kaip iš klipo „Rock DJ“.

„Labas vakaras, Stokholme, aš – Robbie Williamsas, čia – mano užpakalis“, – spiegiantiems švedams sėdimąją atsuko dainininkas. Kitą gal nušvilptų, bet Robbie pasirodymuose taip dažnai ir žavingai šaiposi iš savęs, jog jam gerbėjai pasirengę atleisti viską.

Kai 2003-iaisiais pirmą sykį mačiau Robbie koncertą Lenkijoje, jis vilkėjo marškinėlius, skelbiančius, jog yra vaginų valdovas, o į sceną jo pakviesta žiūrovė gavo ne tik daug komplimentų, bet ir gana įžūlų bučinį.

Prabėgus keturiolikai metų R.Williamsas – jau kiek kitoks. Su žmona amerikiečių aktore Ayda Field (38 m.) jis augina du vaikus: ketverių dukrą Theodorą Rose ir dvejų sūnų Charltoną Valentine’ą.

Kadaise savo knygoje užsiminęs, kad permiegojo su kone puse moterų iš pasaulio seksualiausiųjų šimtuko, dabar dainininkas kuria pavyzdingos šeimos galvos įvaizdį. Laukinį flirtą su žiūrovėmis pakeitė juokeliai apie vaikus. Plevėsos įvaizdį – nuotraukos britų žiniasklaidoje, kuriose R.Williamsas šmėžuoja, jaukiai leidžiantis laiką su šeima.

„Ar galite patikėti, aš, Robbie Williamsas, esu tėvas. Kartą dukra namie žiūrėjo televizorių, ten rodė mane, tada ji mamai ir sako: klausyk, kai tėtis ten baigs reikalus telike, gal galėtume pasižiūrėti tai, kas mums iš tiesų patinka?“ – pasakojimais apie namų kasdienybę švedų minią linksmino R.Williamsas.

Areną sudrebino juoko banga, kai jis išdėstė problemą dėl sūnaus.

„Jis jau kalba. Vairavau automobilį, jis sėdėjo savo kėdutėje. Tada girdžiu, sako: tėti, žiūrėk, sup...tas medis. Aš net išprakaitavau. Pasakiau: sūnau, ne. Kad medis sup...tas, sakyti reikia, kai medžių yra bent šimtas. O čia jų – tik kokie dvidešimt“, – savo auklėjimo metodą paaiškino R.Williamsas.

Akimirkų, kai nesijuokti nepavyks, šiame koncerte netrūksta. Kad ir šou pradedantis „Robbie Williamso himnas“, kurį visa minia traukia pagal ekranuose pasirodančias eilutes.

Pagal XX amžiaus pradžios britų patriotinės giesmės melodiją dainuojama, kad R.Williamsas buvo reabilitacijos klinikoje, turėjo bėdų dėl alkoholio ir narkotikų, bet vis tiek vieną dieną bus įšventintas į riterius. Be to, turi didelį penį, tad tesaugo jį Dievas.

Kaip įprasta, viena žiūrovė pakviečiama į sceną – šįkart su Robbie įsitaisyti ant suoliuko ir kartu padainuoti dainą „Somethin’ Stupid“, kurią kadaise Frankas Sinatra dainavo su savo dukra Nancy, o Robbie yra įrašęs su aktore Nicole Kidman.

Tik štai gerbėjoms tenka gana komiškas vaidmuo – Robbie joms uždeda juokingą kaukę, dengiančią pusę veido, o vietoj dainos žodžių pasigirsta kraipytu balsu kriokiami žodžiai „nekenčiu tavęs, Robbie“.

Galiausiai dainininkas, pasibaisėjęs tokia kompanija, rankas nusivalo dezinfekuojamuoju skysčiu ir skalauja burną, bet visi supranta, kad čia tik pokštas – už šį linksmą pasišaipymą švedė Stokholme gavo nuotrauką su R.Williamsu, bučiuojančiu ją į skruostą.

Savo penkias minutes šlovės, kaip ir dvejose ankstesnėse gastrolėse, gauna su Robbie visur kartu keliaujantis tėvas Peteris – buvęs barų dainininkas ir komikas, iš kurio sūnus vaikystėje nusižiūrėjo daugybę triukų, ir dabar naudojamų scenoje.

Fraku pasidabinęs vyras su Robbie atlieka hitą „Sweet Caroline“, amerikiečių dainininko Neilo Diamondo išgarsintą dar 1969-aisiais.

Ekskursijų į muzikos istoriją yra ir daugiau: koncertą Robbie baigia F.Sinatros vizitine kortele tapusia daina „My Way“, nepamiršta pagerbti ir pernai mirusio britų dainininko George’o Michaelo atminimo.

„Mes susipažinome per pirmuosius MTV Europos apdovanojimus, 1994-aisiais. Jis man buvo kaip Dievas“, – prisiminė R.Williamsas ir, ekrane įsižiebus G.Michaelo nuotraukai, atliko jo dainą „Freedom ‘90“, nuo kurios versijos 1996-aisiais pats pradėjo solinę karjerą.

Užtat iš buvusios savo grupės „Take That“, kurią skandalingai paliko 1995-aisiais, o prieš 8 metus trumpam buvo vėl prisidėjęs, jis šaiposi iki soties. Kaip ir iš savo sėkmės pastarąjį dešimtmetį – koncerte skamba trys naujo albumo kūriniai (tarp jų – rusų oligarchus negailestingai išjuokiantis „Party Like A Russian“), bet didžioji dalis kitų dainų sukurtos dar 2002-aisiais ir seniau.

„Šios dainos jūs jau neprisimenate, šios – irgi“, – uždainavęs po kelias vėlesnių savo kūrinių eilutes ranka numojo R.Williamsas.

Tai akivaizdu – didžiajai daliai atėjusiųjų reikia tikriausiai ne to, ką R.Williamsas kuria dabar, o to, kuo jis planetą užkariavo prieš keliolika metų.

Dainininkas, atrodo, tai puikiai supranta – koncerte skamba „Let Me Entertain You“, „Millennium“, „Rock DJ“, „Kids“, „Monsoon“, „Come Undone“, „Feel“, „Angels“ ir kiti ryškiausi senieji hitai.

„Aš – tavo nugaros masažuotoja“, – prie pat scenos didelį plakatą iškėlė viena švedė. Nusijuokęs Robbie jai pasiuntė oro bučinį.

Dainininko gerbėjai žino, kad jį kamuoja nugaros skausmai, – pats R.Williamsas ne kartą yra sakęs, jog būna vakarų, kai į sceną eina pripumpuotas vaistų, nes kitaip tiesiog negalėtų.

Koncerto scenarijus sudėliotas taip, kad Robbie keletą sykių gauna galimybę prisėsti – ant suoliuko, kai dainuoja romantiškąją „She’s The One“, ar stilizuotame soste.

Bet tai visiškai negriauna koncerto atmosferos, o kai R.Williamsas dūksta ir priverčia visą minią šokinėti į viršų, ore tvyrantis jausmas gniaužia kvapą.

Prabėgus ketvirčiui amžiaus aukštumų ir nuopuolių (kad reabilitacijos klinikoje atsidūrė, nes nuo narkotikų ir alkoholio vos nemirė, scenoje pripažino ir dainininkas), Robbie toliau dirba tai, ką geriausiai moka, – beveik dvi valandas linksmina taip, kad Stokholmo arenoje temperatūra, atrodė, pakilo keliais laipsniais.

„Visi geriausieji taip greitai miršta, bet aš vis dar čia, džiaukitės manimi, kol galite“, – titulinėje naujojo albumo dainoje plėšė R.Williamsas, save pavadinęs sunkiasvoriu pramogų čempionu.

„Viską apsvarsčius jis vis dar valdo sostą“, – koncerto pradžioje R.Williamso himną bliovė iš jaudulio spirganti minia.

Koncertui pasibaigus ginčytis nesinorėjo – tarp publikos linksmintojų jis vis dar vertas visų įmanomų karūnų ir titulų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.