Egidijus Dragūnas: „Būčiau davęs į snukį Robbie Williamsui"

Šeštadienį sostinėje didelį koncertą rengiančios grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas dar šiemet žada nustebinti savo gerbėjus kur kas ambicingesniu reginiu.

E.Dragūnas dar šįmet žada sukurti šou, pranoksiantį ankstesnius jo koncertus.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
E.Dragūnas dar šįmet žada sukurti šou, pranoksiantį ankstesnius jo koncertus.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-01 18:33, atnaujinta 2017-09-01 22:10

Prieš dvejus metus paskelbęs, kad daugiau Lietuvoje nekoncertuos, šįmet E.Dragūnas grįžo su trenksmu.

Vasarą jis surengė pasirodymus Klaipėdoje ir Karklės festivalyje, kuriuos stebėjo tūkstančiai žmonių, o šeštadienį rudenį pradės Vilniaus Kalnų parke. Čia E.Dragūnas rodys pajūryje jo gerbėjus pribloškusią milžiniško roboto formos sceną.

Tačiau tai – dar ne viskas. SEL lyderis jau rezga naujus planus, apie kuriuos prasitarė „Lietuvos rytui“.

Rengiasi švęsti jubiliejų

„Esu pasirengęs, muzikantai – irgi. Tai tikrai nebus blogiausias lietuviškas koncertas. Tik erzina, kad greičiausiai lis, bet aš dėl to nieko negaliu padaryti.

Pasižiūrėjau, kur žmonės perka bilietus – ne tik Lietuvos didmiesčiuose, bet ir Norvegijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Anglijoje. Specialiai dėl šio koncerto emigrantai grįžta į Lietuvą. Žiūrovų iš užsienio bus kone pusė“, – pasakojo E.Dragūnas.

Jau dabar jis rengiasi dar vienam dideliam pasirodymui gruodžio 2-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje. Šiuo koncertu jis paminės grupės SEL 25-metį.

„Kaune parodysime tai, ko niekas nesitiki ir net neįsivaizduoja. Pažadu – kartelę pakelsiu penkiagubai.

Iš to koncerto galėčiau uždirbti 700 tūkstančių eurų, bet neuždirbsiu nieko, nes išleisiu krūvą pinigų, kad pasirodymas būtų neįtikėtinas“, – žadėjo E.Dragūnas.

Užtat kitąmet jo koncertų galima nesitikėti – dainininkas žada atsidėti naujo albumo įrašams. Ankstesnis jo darbas „Sel-Fi“ buvo išleistas prieš trejus metus.

„Prisikaupė minčių, mirtinai reikia sukurti naują albumą.

Žinote, kuo džiaugiuosi? Kad jį kurdamas nedirbsiu su pusdebiliais pasipūtusiais lietuvių prodiuseriais, kurie mano, kad yra geriausi.

Galiu dainas įrašyti ir Londone, ir Švedijoje. Bendraudamas su ten dirbančiais žmonėmis supratau, kiek laiko praradau dirbdamas su vietiniais idiotais“, – rėžė E.Dragūnas.

Nuvylė užsienio žvaigždės

E.Dragūnas žodžių nerenka ir kalbėdamas apie užsienio atlikėjus. SEL lyderio nuomone, dažnai jų pasirodymai neverti pinigų, kuriuos kainuoja bilietas.

„Šįmet pamačiau nemažai koncertų ne tik Lietuvoje. Mačiau britų grupę „Depeche Mode“, žiauriai mane nuvylė.

Skaudžiausia, kad savo sūnų pavadinau šios grupės dainininko Davido Gahano garbei. Pasakiau vaikui, jis pasižiūrėjo į mane ir nusiminė.

Bruno Marso, „Coldplay“ koncertai buvo neblogi.

Iš didesnių renginių Lietuvoje mačiau Robbie Williamso koncertą. Parodė publikai užpakalį. Gaila, kad neatsirado lietuvio, kuris užšoktų ant scenos ir duotų jam į snukį. Aš būčiau davęs“, – juokėsi E.Dragūnas.

Prieš dvejus metus apie savo pasitraukimą iš Lietuvos scenos paskelbęs dainininkas neslepia – tai buvo klaida.

„Šalia buvo vienas žmogus, kurio paveiktas tai padariau. Taip daugiau nebebus.

Aš ir mano sūnus – vieninteliai autoritetai man gyvenime“, – sakė vėl dideles minias šokdinantis 41-erių atlikėjas.

Erzina sąstingis Lietuvoje

Daug laiko užsienyje praleidžiantis E.Dragūnas tvirtino, jog žmonių nuotaika ir atmosfera Lietuvoje jo nedžiugina.

„Net ir koncertuose daug kvailysčių. Žmonės nusiperka bilietus, ateina pailsėti ir turi gerti prastą alų ar sidrą, nuo kurio rėmuo graužia. Net šampano negalima išgerti. Absurdiškos taisyklės.

Visur, kur dairausi, – keistas sąstingis, apatija, jokių naujų idėjų. Man atrodo, kad Lietuvoje dar trūksta ir geranoriškumo.

Padėkime vieni kitiems, būkime draugiški, o ne stenkimės pakenkti. Mes statome barjerus kitiems, pavydime, tai galiausiai kenkia mums patiems“, – dėstė E.Dragūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.