Ypatingą koncertą rengianti Evelina Sašenko – apie muziką, „Euroviziją“ ir būsimas vestuves

Romantiškos dainos ir raginimai ranka rašyti meilės laiškus – taip artėjantį rudenį pasitikti kviečia dainininkė Evelina Sašenko.

E.Sašenko mintyse –  ir koncertai, ir būsimų vestuvių rūpesčiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
E.Sašenko mintyse – ir koncertai, ir būsimų vestuvių rūpesčiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 4:51 PM

Žinoma dainininkė rugsėjo 1-ąją koncertuos jai neįprastoje vietoje – Vilniaus centriniame pašte.

Kartu su akordeonininku Nerijumi Bakula ji čia surengs koncertą „Neišsiųsti meilės laiškai“, kuriame skambės ne tik dainos prancūzų kalba, bet ir bus skaitomi žymių žmonių meilės laiškai.

„Nuo Wolfgango Amadeaus Mozarto iki Edith Piaf, nuo Napoleono iki Ericho Marios Remarque’o – tai bus istorijoje ryškiai žibėjusių žmonių mintys, o dainos – lyg atsakymas į jas“, – pasakojo specialiai Akordeono muzikos savaitei tokią programą paruošusi vokalistė.

Ar ji pati ranka rašo laiškus? „Retai, – nusijuokė Evelina. – Bet aš tikrai turiu kam juos rašyti. Su draugu sutarėme, kad šįmet tikrai vienas kitam parašysime. Tikiuosi, tai padarys ir koncerto žiūrovai – tokia šio vakaro idėja.“

Evelina su N.Bakula muzikuoja jau dvylika metų, akordeonas dažnai skamba jos koncertuose.

Tačiau pati jo į rankas dainininkė niekada nebuvo paėmusi.

„Kodėl? Man atrodo, kad akordeonas, kaip ir fortepijonas, labiau vyriški instrumentai.

Bet dalyvauti Akordeono muzikos savaitėje man labai smagu. Aš – didelė akordeono gerbėja, o festivalio rengėjas Martynas Levickis – turbūt mano gerbėjas, todėl ir pakvietė“, – juokavo dainininkė.

Nesiilgi televizijos šurmulio

Evelina dažnai išgirsta klausimą – o kur jūs dingote?

Dainininkei jis skamba keistokai, tačiau ji supranta, kodėl kai kam gali atrodyti, kad ji pasitraukė į šešėlį.

Prieš penkerius metus Evelinos buvo pilna televizijos eteryje – ji dalyvavo įvairiuose šou projektuose ir konkursuose, nuolat pasirodydavo TV koncertuose.

Dabar ji ten pasirodo rečiau, tačiau sako dėl to visiškai neliūdinti.

„Turiu daug darbo, lakstau per Lietuvą, kuriu naujus projektus, užsienyje kartais padainuoju.

Koncertai įvairūs – dainuoju ir tango kūrinius, ir E.Piaf repertuarą, su Jeronimu Miliumi duetų programą turime, ir su Liudu Mikalausku koncertuojame.

Rudenį bus projektas, kuriame skambės kompozitoriaus Benjamino Gorbulskio kūryba. Tik spėk dainų tekstus mokytis.

Kai nuolat šmėžuodavau televizijoje, jaučiau daug dirbtinės įtampos. Televizija toks dalykas – sulauki skambučio vakare, o kitą dieną studijoje jau turi dainuoti tau negirdėtą dainą.

Kai gali ramiai pasiruošti koncertams, viskas paprasčiau. Žinoma, smagu kartais ekrane padainuoti, tikrai nesakau, kad niekada TV projektuose nedalyvausiu“, – nusijuokė E.Sašenko.

Norėtų grįžti į „Euroviziją“

Su televizija susijęs ir pasirodymas, kuri dainininkė vadina ryškiausiu savo gyvenimo įvykiu, geriausia mokykla ir likimo dovana.

2011-aisiais ji atstovavo Lietuvai „Eurovizijoje“. Diuseldorfe vykusiame konkurse E.Sašenko pateko į finalą ir užėmė devynioliktąją vietą. Beje, pusfinalyje ji sulaukė daugiausia kitų šalių komisijų balsų.

„Kai dabar pagalvoju, man tada juk tebuvo 23-eji. Dar buvau beveik vaikas, nebuvau pasiruošusi psichologiškai – laimėjau atranką iš išvykau.

Iš kur „Eurovizijoje“ tiek pasitikėjimo savimi turėjau, nesuprantu. Žiūriu įrašą ir mąstau – oho, drąsi mergiotė.

Nemeluosiu, kartais kyla minčių, kad norėčiau dar sykį pabandyti. Tik kol kas neturiu tinkamos dainos ir geros palaikymo komandos.

Jei dalyvaučiau dar sykį, turėčiau būti visiškai pasiruošusi. Kitų metų atrankoje tikrai manęs nebus, o 2019-aisiais – kodėl ne?“ – svarstė E.Sašenko.

Per šešerius po pasirodymo „Eurovizijoje“ praėjusius metus daug kas pasikeitė.

E.Sašenko neslepia – tada jai atrodė, kad karjera – svarbiausias dalykas gyvenime, o dabar į scenos žaidimus ji žiūri ramiau.

Netrokšta gyventi didmiestyje

Liepos pabaigoje dainininkė šventė trisdešimtąjį gimtadienį. Skaičius, kurį matyti prie savo pavardės jai pačiai šiek tiek keista.

„Skaičius rodo, kad jau užaugau. Bet jaučiuosi labai jauna, kaip 24-erių. Prieš gimtadienį atėjo apmąstymai, prisiminimai, pradėjau galvoti, ką nuveikiau.

Pagalvojau, kad gana daug visko buvo – dainų, koncertų, išgyvenimų. Smagiai šventėme – buvo pobūvis pas mano tėvus, daug balionų, gėlių, šokiai iki ryto. Puiku, bet metų vis tiek galėtų būti mažiau“, – nusikvatojo E.Sašenko.

Rūdiškėse gimusi dainininkė šiandien gyvena Trakuose – jaukiuose namuose prie ežero.

Atspėjote – didmiesčio triukšmas jai, švelniai tariant, neatrodo labai patrauklus.

Gamtos vaiku save vadinanti Evelina vengia šurmulio, o porą valandų pabuvusi sostinėje pradeda norėti kuo greičiau sugrįžti namo.

„Man norisi ramybės, Trakuose lengviau atsijungti. Didmiestyje aš greitai pavargstu. Su miniomis žmonių pabendrauti galiu koncertuose, o po jų man norisi būti toliau nuo triukšmo.

Žmonės klausia – ką tuose Trakuose veikti? Yra ką – mokausi, skaitau, vasarą dešimtis kilometrų per dieną dviračiu galiu numinti. Maudausi ežere. Mano gyvenimas – ramus, gražus ir laimingas“, – džiaugėsi dainininkė.

Vestuvės – kitais metais

Akordeono muzikos savaitėje apie meilę dainuosianti artistė neslepia – pati jau norėtų šeimos ir vaikų.

„Užaugau auklėjama taip, kad šeimos vertybės – labai svarbios. Bet ir pati jaučiu, kad apie tai susimąstau vis dažniau.

Karjeros troškimai, iliuzijos, darbai – anksčiau atrodė, kad už tai nieko nėra svarbiau, bet dabar jau manau kitaip“, – atviravo Evelina.

Mintys apie šeimą netrukus gali virsti tikrove. Evelina turi mylimąjį, su kuriuo draugauja jau dvejus metus.

Pora yra susižadėjusi, tačiau savo draugą dainininkė stengiasi apsaugoti nuo publikos dėmesio.

„Jis nesusijęs su muzikos pasauliu, pramogų verslu. Kai jau bus tas tikrasis, vestuvių, žiedas, tada gal ir papasakosiu apie jį daugiau.

Tikriausiai vestuvės bus kitais metais. Juokai juokais, bet ne taip lengva datą išsirinkti. Anksčiau juokdavausi girdėdama, kad poros negali susiplanuoti vestuvių, maniau, kad per mėnesį galėčiau susiruošti.

Kai atėjo laikas, pasirodė, kad ne viskas taip paprasta“, – šypsojosi E.Sašenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.